De temperatuur gaat omlaag en de verwarming gaat weer aan. Gemeente Oss biedt al enkele jaren gratis keukentafelgesprekken met een energiecoach aan. Wanneer je een gesprek aanvraagt tijdens de Nationale Klimaatweek – van 30 oktober tot en met 5 november – krijg je er een gratis gasbespaarpakket bij. De coach neemt het mee naar jouw gesprek. Maak nu een afspraak op www.brabantwoontslim.nl/oss

Gratis energieadvies aan je eigen keukentafel

De energieprijzen, wooncomfort en het klimaat worden al lange tijd en door iedereen besproken. Veel inwoners van gemeente Oss zijn daarom aan de slag gegaan met energie besparen in huis. Het besparen van energie begint vaak met meer informatie krijgen.

Het gratis keukentafelgesprek is voor inwoners van gemeente Oss die beginnen met energiebesparing. De vrijwillige coach wijst je de weg in je eigen huis waar energiebesparing mogelijk is. Je kijkt samen naar de mogelijkheden. Aan de hand van jouw energiegebruik en je woning, geeft de energiecoach adviezen en informatie waarmee je direct aan de slag kunt.

Gratis gasbespaarpakket bij gesprek

Wanneer je een afspraak inplant tijdens de Nationale Klimaatweek 2023, dan neemt de energiecoach een gratis gasbespaarpakket ter waarde van €30 voor je mee. Ben er snel bij, want op=op. Je maakt de afspraak via www.brabantwoontslim.nl/oss.

Nationale Klimaatweek

Nationale Klimaatweek is dit jaar van 30 oktober tot en met 5 november. Tijdens deze week is er extra aandacht voor het klimaat. Maar het klimaat heeft alle hulp natuurlijk het hele jaar nodig. Je kunt ieder moment beginnen aan een bewuster leven. Dus waarom vandaag niet? Tijdens de Nationale Klimaatweek wordt aan iedereen gevraagd ook de knop om te zetten.

Kees van Geffen, wethouder energietransitie Gemeente Oss: “Met deze actie willen we graag extra aandacht vragen aan energiebesparing in je eigen huis. De verwarming gaat weer omhoog in deze tijd. Het gasbespaarpakket én het energieadvies helpen onze inwoners om meteen een stap te zetten en energie te besparen.”

Energieadviseurs voor specifiekere vragen

Voor inwoners die al weten wat ze willen doen om energie te besparen, maar toch nog vragen hebben, kunnen terecht bij het gratis energiespreekuur. Het keukentafelgesprek is daar minder geschikt voor. Het spreekuur kan op de eerste dinsdag van de maand op het gemeentehuis en op meer data online. Het spreekuur boek je ook op www.brabantwoontslim.nl/oss.

De gemeente Oss is een Global Goals Gemeente. Dit initiatief draagt bij aan de volgende doelen: