Lascursus in het knollenrijk

Ook dit jaar bood Ferross Staalbouw weer een prachtige entourage om van de jeugd in het Knollenrijk getrainde wagenbouwers te maken. Maar met alleen een entourage ben je er nog niet. Gelukkig zijn er ook veel vrijwilligers die de jongeren de kneepjes van het lassen willen bijbrengen. En zoals je op de foto’s kunt zien is het eindresultaat veelbelovend. Maandag weten we ook of ze hiermee een echt lasdiploma in de wacht gesleept hebben…
Klik op onderstaande link voor de foto’s gemaakt door Jos Verstegen

Maandag 16 januari werden door de Jeugdhoogheden de lasdiploma’s/certificaten overhandigd. En zoals verwacht was iedereen geslaagd. Proficiat Sem van Erp, Wes Bimbergen, Bram van Kessel, Isa Kleine Punte, Lucas den Bieman, Diederik van Doorn, Just van Rooij en Thije Emons. Jullie kunnen gaan wagenbouwen! Ook werd Frans Celen nog even in het zonnetje gezet door prins Paul d’n Twedde. Hij neemt afscheid als coach bij de lascursus maar was vanaf het eerste uur (11 jaar geleden) betrokken. Veel Berghemnaren hebben dus van hem de kneepjes van het lassen mogen leren.
Klik op de link hieronder om de foto’s, gemaakt door Jos Verstegen, te bekijken: