Sinds 1948 wordt het bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken. Dit bevrijdingsvuur markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 naar 5 mei. Het vuur wordt ieder jaar om middernacht ceremonieel ontstoken op het  5 Mei plein voor Hotel De Wereld. Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur, wordt het vuur verspreid naar verschillende gemeenten in Nederland door o.a. gemeenten, lokale atletiek- en sportverenigingen, 4 en 5 mei-comités, Oranjeverenigingen en andere organisaties. In de loop der jaren is de Nationale Bevrijdingsvuur estafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij ruim 2.000 sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen, Stad der Bevrijding, komen om het vuur op te halen. Met dit vuur wordt op 5 mei de vlam ontstoken in de eigen gemeente. Ook dit jaar gaan we weer voor de 8e keer  het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen een evenement waaraan een grote groep wandelaars uit Berghem  weer gaat deelnemen

In de Nacht van 5 mei vertrekken we om 00.30 uur vanuit Wageningen en komen we rond  11.00 uur in Berghem aan bij het monument op de Wilhelminasingel daar wordt dan het bevrijdingsvuur ontstoken door de wandelaars en een vertegenwoordiger van de Gemeente aanmelden is alleen mogelijk bij Huub van Hoogstraten  h.vanhoogstraten@caiway.nl  dus geen replay op deze mail

  • Stichting Berghem tegen Kanker is de organisator van deze bevrijdsloop.
  • Na afloop is er natuurlijk weer gelegenheid voor koffie en een broodje  bij de Berchplaets
  • De kosten van bus vervoer, overtocht pont , koffie en een broodje € 25.00 pp consumpties onderweg voor eigen rekening
  • Op 4 mei zal de bus pas rond 22.00 uur uit Berghem vertrekken om een lange wachttijd in Wageningen te vermijden .
  • Bij aanmelding  graag je volledige voornaam  achternaam en emailadres  vermelden

Bij betaling via de Bank graag je volledige voornaam en achternaam vermelden Inschrijven kan tot 1 april 2023