Overal zouden deelkasten moeten staan; een Deelkast verbindt en ondersteunt

Steeds meer mensen komen in de financiële problemen door de stijgende prijzen van de dagelijkse boodschappen en energie. Ook in buurten waar je dit niet zou verwachten hebben mensen het financieel zwaar.

Deelkast is een kast waar houdbare levensmiddelen ea hygiënische producten in staan. Het is een soort mini-voedselbankje waar je geen lid van hoeft te zijn. De Deelkast is vooral bedoeld als steun voor wie het (momenteel) wat minder goed heeft.

Het idee is om elkaar te helpen is: NEEM wat je nodig hebt en GEEF wat je kunt missen. Een ander doel van een Deelkastje is het voorkomen van voedselverspilling. Het product moet onaangebroken zijn, mag niet over de houdbaarheidsdatum zijn en mag geen alcohol of rookwaren bevatten. Verder is alles welkom!

De deelkasten

ONS welzijn heeft aantal van deelkasten aangeschaft. Chien Engel, opbouwwerk ONS welzijn “Er staan nu in ons gebied 3 kasten. Maar ik hoop dat er nog meer mensen een mooi plekje weten voor een kast. Laat het mij gerust weten”

Vidi Reo, Van Kesselplaats 2, Ravenstein – Binnen in de hal

Dorpshuis ’t Slotje, Schoolstraat 2, Herpen – Buiten in buurt bij de (voor) deur

Berchplaets, Sportstraat 3, Berghem – Binnen in de hal

Wijs ook andere mensen op dit mooi iniastief zodat we samen de deelkasten een succes laten worden.

Neem wat je nodig hebt en deel wat je kunt missen