Opening Spaander Straatsche Akkers

ssa openingWoensdag 3 oktober opende wethouder Van der Schoot het eerste gedeelte van natuurpark De Spaander Straatsche Akkers. Het park ligt tussen Het Reut en de Noord-Zuid. Men kan er wandelen, kinderen kunnen er spelen en er komen akkers met verschillende soorten koren. Inwoners kunnen voor verdere invulling van het gebied nog ideeën indienen bij de Dorpsraad.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

'Gedekte Tafels' in de Berchplaets

gedekte tafelsOp dinsdagochtend 11 september is de tentoonstelling 'Gedekte Tafels' in dorpshuis 'De Berchplaets' ingericht. Het is een project in het kader van 'WE Are Food'. De zes vitrinekasten en verklarende teksten zijn te bekijken op de eerste verdieping, boven de foyer, te bereiken met trap of lift. De tentoonstelling zal 4 weken in het dorpshuis blijven.
Klik op 'Lees meer' om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

Extra Repair café 20-12-2017

 

logo repair cafeExtra Repair Café, samen met Veilig Verkeer Nederland en Dorpsraad Berghem. De laatste keer dit jaar hebben we twee keer een Repair Café in de Berchplaets, op woensdag 20 december in de ochtend van 9.30-11.30 uur en in de avond van 19-21 uur. 

Lees meer >>>

 

Landelijke opschoondag

landelijke opschoondag 96x96 page 001Zwerfafval blijft een probleem, ook in de gemeente Oss. Daar gaan we iets aan doen tijdens de Landelijke Opschoondag! Op zaterdag 24 maart ruimen we van 10.00 uur tot 12.00 uur zwerfafval op. Vorig jaar deden ruim 300 deelnemers mee. En meer dan 2000 leerlingen van 22 scholen mee in de gemeente Oss. Meld je aan en help ons ook dit jaar weer mee!

Dorpsraad Berghem: iets voor jou?

Beste dorpsbewoner(s),

U weet het beste wat belangrijk is voor uw dorp en wat nog ontbreekt of wat meer aandacht vraagt. Ook kent u veel medebewoners en hun wensen en behoeften. Daarom vragen we u om lid van de dorpsraad te worden.

Denk en doe mee!

De gemeente heeft veel taken. Bijvoorbeeld het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, scholen, sportlocaties en dorpscentra. Ook geeft de gemeente subsidies aan verenigingen en projecten. En we zorgen voor een veilige woonomgeving. We proberen dit zo goed mogelijk te doen. Maar we kunnen niet altijd en overal in uw dorp zijn. Daarom vraag ik u mee te denken en te doen, als lid van de dorpsraad.