Berghem als één man achter Meester Gielenplein: ‘We gaan ervoor’

BERGHEM - Zelden zal een actiegroep zo weinig weerstand hebben ontmoet als het Bèrge dur ut Lint. Hun strijd voor behoud van het Meester Gielenplein op de huidige plek ontmoet in Berghem louter steun. Sterker nog, de kans is groot dat ook Ria Kraan, de tweede echtgenote van Gielen, nu een plek naar zich vernoemd krijgt.

Kapper Joep verlost om 5 uur 's ochtends hoogste bieder van coronakapsel

Nog een dagje en dan mogen de kapsalons weer open. Wie echt niet meer kan wachten om van zijn woeste coronakapsel te worden verlost, kan bieden op een veiling van kapper Joep Arts in Oss. De hoogste bieder mag woensdagochtend om vijf uur, meteen na het aflopen van de avondklok, in de kappersstoel plaatsnemen.

De scharen liggen klaar en het bier staat koud in herenkapsalon en barbierszaak Kei Scherp in Oss. "Want we willen vannacht wel proosten op de heropening", legt kapper Joep Arts uit. Hij opent de deuren woensdagochtend in alle vroegte al. Een ludieke actie. Maar ook handig met een agenda die de komende weken overvol is. "Door de avondklok kunnen we niet langer doorwerken. Dus beginnen we maar extreem vroeg", legt Joep lachend uit.

Wie als eerste door Joep geknipt wil worden, moet daar wel diep voor in de buidel tasten. Via een veiling kan er geboden worden. En de teller staat dinsdagmiddag al op 230 euro. Joep: "Dat is echt boven verwachting. Hoe hoog het bedrag uiteindelijk wordt, maakt me niet uit. Het is vooral een bevestiging dat we er niet alleen voor staan en dat voelt goed."

De twee hoogste bieders krijgen een behandeling naar keuze. Naar de reden waarom iemand daar zo veel geld voor over heeft, kan Joep alleen maar gissen. "Ik denk dat het een combinatie is van een woest coronakapsel, het leuk vinden om de eerste te zijn en ons een extraatje gunnen." Overigens gaat een deel van de opbrengst van de veiling geschonken aan de kinderboerderij in Berghem.

De zaak van Joep is nu elf weken dicht geweest. En tijdens de eerste coronagolf zeven weken. Dat heeft er flink ingehakt. Joep legt uit: "In een jaar tijd zijn we dus vierenhalve maand dicht geweest. We hadden een potje voor investeringen. Dat hebben we nu moeten gebruiken om te overleven. Maar nu mogen we eindelijk weer open en we hebben er zin in!"

Agenten mishandeld bij illegaal coronafeest in Berghem: 16 dagen celstraf

Een 18-jarige man die bij een illegaal coronafeest in Berghem twee agenten mishandelde, moet 16 dagen de cel in. Hij sloeg op 16 februari de agenten tegen het hoofd. Bij één van hen kneep hij ook de keel dicht waardoor de agent in ademnood kwam. Ook beledigde hij diezelfde agent.

De agenten waren op de melding van een illegaal feest afgekomen. Volgens de politie waren er tien mensen op het feest op de Korstestraat. Toen de agenten binnenkwamen en vertelden wat ze kwamen doen, keerden sommige feestgangers zich tegen de agenten.

Er is ook een proeftijd van drie jaar opgelegd. Als de 18-jarige man in die tijd opnieuw in de fout gaat, moet hij nog eens 14 dagen de cel in.

LEES OOK: Illegale feestgangers verwonden twee agenten in Berghem