Nieuwbouw ‘Honingboom’ in Berghem bereikt hoogste punt

BERGHEM | De vlag in top voor de 21 nieuwe huurwoningen die BrabantWonen bouwt in de wijk Piekenhoef in Berghem. Dit feestelijke moment is traditiegetrouw gevierd met de bouwvakkers. De verhuur start in september en eind van dit jaar krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.

Het is lente in Martijns brievenbus, het #brievenbusvogeltje is een graag geziene gast

BERGHEM - Martijn Tonies, ex-raadslid van de SP in Oss, heeft al sinds januari vorig jaar een pimpelmeesje in zijn brievenbus zitten. Op Twitter post hij beelden van hoe het vogeltje soms zijn post en kranten verscheurt, daarbij gebruikt hij de hashtag #brievenbusvogeltje. ,,Ik kijk elke avond even en dan wens ik het #brievenbusvogeltje een fijne nacht”, zegt Martijn in een van zijn berichtjes.

Wat is de gemiddelde woningwaarde in Oss en omgeving?

In Noord-Brabant is de waarde van een huis gemiddeld 333.000 euro. De provincie is hiermee de op twee na duurste wat woningwaarden betreft. Het landelijke gemiddelde komt neer op 326.000 euro per woning. Dit blijkt uit een analyse van Independer aan de hand van huizenprijzen-data van Jumba.In de gemeente Oss zijn in het buitengebied Noord de woningen gemiddeld het duurst: 624,704 euro. In het zuidelijke buitengebied is dat 609,981 euro. In de Schadewijk is de gemiddelde woningwaarde 250,107 euro, in Oss-Zuid 285,478, in de Ruwaard 249,363, in Ussen 291,829 en in het centrum 226,838. En andere plaatsen in de gemeente Oss?-Geffen: 391,977-Maren-Kessel: 398,291-Lith: 352,819-Lithoijen: 428,846-Macharen: 377,986-Oijen: 365,990-Megen: 338,869-Haren: 411,561-Deursen en Dennenburg: 465,048-Ravenstein: 334,084-Herpen: 345,529-Berghem: 382,551In het buitengebied van Heesch is dat bedrag 566,602 euro, in de kern 357,854.

Dit zijn de plekken waar jij (binnenkort) een vaccinatieprik kunt krijgen

Om ervoor te zorgen dat in juli iedereen zijn eerste coronaprik heeft gehad, richt de GGD in Brabant tenminste vaccinatielocaties in. Demissionair coronaminister hoopt dat daarmee zijn recente belofte wordt waargemaakt. Hier kun je zien waar jij straks voor een prik terechtkunt.

Op dit moment prikken GGD’s op twaalf plekken in Brabant, al draaien ze daar vaak nog niet op volle capaciteit. In april en mei wordt het vaccinatietempo volgens de overheid flink verhoogd. Dat kan pas als meer grotere vaccinleveringen aankomen. Om goed voorbereid te zijn, schalen de GGD’s achter de schermen stevig op.

Nieuwe locaties
Zo is vorige week nog een locatie in Berghem geopend, goed voor 800 prikken per dag.

Binnenkort volgen waarschijnlijk ook prikhallen in:

  • Almkerk,
  • Waalwijk,
  • Boxtel,
  • Roosendaal,
  • Breda Airport,
  • Uden.

“We vinden het belangrijk dat mensen straks dichtbij huis geprikt kunnen worden”, benadrukt een woordvoerder van GGD West-Brabant. "Het is een enorme operatie, ook het zoeken naar personeel. Alleen wij hebben al honderden extra mensen aangenomen."

Bekijk op de kaart alle vaccinatielocaties, openings- en sluitingsdata. Klik op een locatie voor meer info:

GGD Hart voor Brabant en West-Brabant kiezen ervoor kiezen om locaties verdeeld over hun gebied in te richten. GGD Brabant-Zuidoost stapt over op twee zogenaamde XL-locaties in Eindhoven en aan de Haverdijk in Helmond.

Eind april moeten deze af zijn en 30 tot 35 priklijnen huisvesten. Daarmee komen de huidige prikhallen in Best, Valkenswaard en in Sporthal De Braak in Helmond te vervallen.

Efficiënter werken
Het grote wachten is volgens de GGD’s op meer vaccins, die al een poos zeggen dat ze klaar zijn om het tempo op te voeren. Zo hebben ze het prikproces efficiënter ingericht. Hierdoor kunnen prikkers geen 20, maar tot wel 60 inentingen per uur zetten.

Tot nu toe zijn er in heel Nederland ongeveer 2,4 miljoen vaccinaties gezet, waarvan 1,6 miljoen door de GGD. Verder worden mensen in ziekenhuizen, langdurige zorginstellingen en in huisartspraktijken ingeënt. Deze week staan 416.000 vaccinaties op de planning.

LEES OOK: Dit is wanneer jij jouw coronaprik kan verwachten