Verzet ís zinvol

Het stemt hoopvol te weten dat soms, als je iets écht niet wil, het ook niet hoeft. Verzet ís zinvol. Stel je hebt een immense stapel oude autobanden, en je hebt geen zin om ze op te ruimen. Omdat het nogal duur is om van afval af te komen, en van oude autobanden in het bijzonder. Dan doe je eerst gewoon heel lang niks, en als er dan mensen komen klagen, de milieudienst ofzo, dan zeg je dat je het niet op kunt lossen, want te duur, en dan regelt de gemeente Oss het voor je. Mocht u een preciezer plan van aanpak willen; informeer bij Circuit Park Berghem, zij hebben met dit bijltje gehakt.

‘Vinden het belangrijk om duurzaam te werken’

BERGHEM | Voor veel mensen is het een delicatesse: asperges. Door de liefhebbers ook wel de 'koningin der groenten' of 'het witte goud' genoemd. Ze zijn al weer een aantal weken te koop. Maar het kost heel wat handwerk voordat ze in de winkels liggen. René Pittens en zijn vrouw Riek-Jan van der Heijden van Tuinderij ’t Tuureind weten daar alles van.

Eerste voorzichtige stappen in elektrisch karten op Circuit Park Berghem

BERGHEM | Duurzaamheid is een sleutelwoord in de hedendaagse samenleving. Op dit onderdeel wil Circuit Park Berghem ook haar verantwoordelijkheid nemen. "Dit is niet van vandaag op morgen gerealiseerd, maar de nieuwe ontwikkelingen dienen serieus te worden genomen. Er moet worden bekeken in hoeverre de mogelijkheden van duurzame oplossingen meegenomen kunnen worden in de ontwikkeling op ons circuit: Het circuit van de toekomst."

Jesse van Maren: ‘Die eindshow, daarin komt voor mij alles samen’

BERGHEM | Achter het bijna uitverkochte Hoessenbosch Festival werkt een club Berghemenaren keihard om van deze vijfde editie een knalfeest te maken. De bestuur is het creatieve brein, zet de operationele lijnen uit en houdt regie. Een enorme groep vrijwilligers zorgt er uiteindelijk voor dat de stages worden opgebouwd, het hekwerk op de juiste plek staat en wij ons biertje krijgen aan de bar.