NK 2019 Bullshooter Open

dartVan 25 t/m 27 oktober aanstaande wordt het NK Bullshooter Open gehouden in Zalencentrum de Merx te Berghem. Dit grootse event is dit jaar voor de derde keer in handen van Bullshooter Events Nederland. De voorbereidingen zijn al weken in volle gang en het beloofd een geweldig weekend vol mooie wedstrijden te worden waar vooral ook een gezellige sfeer bovenaan staat! Naast spelers uit de eigen competitie worden andere spelers uit Nederland verwacht, maar ook darters uit Noorwegen, Duitsland, Denemarken, Spanje, België, en Frankrijk.

Taekwondo Battle of the Lowlands.

Zaterdag 21 september was in Almere het eerste taekwon-do toernooi van het seizoen, de ‘Battle of the Lowlands’. Ook Taekyon Berghem nam aan dit toernooi deel. Een aantal deelnemers wist het erepodum te bereiken. Op het onderdeel tuls  wist Niek Landman een 2e plek te behalen. Op het onderdeel sparren werden wat meer prijzen behaald: 2e prijs Lieke van den Berk, 2e prijs Imke van der Zande en een 1e prijs Daiko Martens. In totaal won Taekyon Berghem drie keer een 2e prijs en één 1e prijs. Het was een goede start van het seizoen.

 

NIEUW: Estafetteloop bij “De 10 van Berghem”

Logo estafetteloopOp vrijdag 6 september 2019 is er weer het jaarlijkse hardloop evenement “De 10 van Berghem”. Naaste de gebruikelijke individuele loopafstanden van 1 en 2½ km voor de jeugd en 5 en 10 km voor volwassenen, kunnen er dit jaar ook teams meedoen aan de estafetteloop. Hiermee is het ook voor de minder getrainde lopers mogelijk om als team een mooie prestatie neer te zetten.

Taekyon Berghem presteert erg goed in Schotland.

chang ung cup 2019

Zondag 2 juni was in Schotland de Prof. Chang Ung Cup.  Dit is een ITF taekwon-do toernooi dat ook wel de ‘Open Schotse’ kampioenschappen genoemd wordt. Aan dit toernooi namen deelnemers deel vanuit het gehele Verenigd Koninkrijk. Van Taekyon Berghem namen een aantal deelnemers deel. Zij hebben zich de afgelopen maanden goed voorbereid op dit toernooi en dit eindigde in bijzonder goede resultaten.

afscheid Joep Hoefnagels

AD18473De doelman van Berghem Sport 1 , Joep Hoefnagels , nam zondagmiddag afscheid van Berghem Sport . Hij gaat het een paar stapjes hogerop proberen bij OSS1920 .

Klik op "Lees meer" voor foto's van Ad Megens

2019 Bèrgse Wielerronde jeugd en junioren

bergse wielerrondeOp 2e Paasdag kwamen vóór en nà de Dikke Banden Race van de Bèrgse Wielerronde de categorieën jeugd/junioren jongens en meisjes in actie. Er was volop strijd voor de podiumplaatsen. En in de categorie Meisjes Junioren behaalde de plaatselijke coryfee Elise Uijen de overwinning. Proficiat!
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

2019 Bergse Wielerronde - Dikke Banden Race

dikkebandenraceOp 2e Paasdag kon de schooljeugd het wielerparcours van D'n Bèrgse Wielerronde uit proberen. Meemaken hoe het voelt om op een afgesloten parcours je rondjes te mogen hardrijden - wel op een gewone fiets, maar toch. Het geeft altijd een lekker gevoel. En na de wedstrijden in de diverse categorieën waren er natuurlijk ook winnaars. Die mochten het erepodium beklimmen om de bloemen, bekers en medailles in ontvangst te nemen.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

Jeugdrenners Berghem tweede paasdag in thuiswedstrijd

logo bergse wielerrondeVier jonge renners, allen met de wortels in de Bèrgse gemeenschap, strijden op tweede paasdag tijdens D’n Bèrgse wielerronde.  Drie van de vier zijn via de Dikke Bandenrace in aanraking gekomen met de wielersport en doen nu volop mee in wielerwedstrijden.

 

Taekyon Berghem behaalt prijs in Zeewolde!

logo taekyonberghemZondag 10 maart was in Zeewolde de jaarlijkse Flevo Taekwondo Cup. Dit toernooi met deelnemers vanuit het hele land was een erg leuk toernooi. Er kon gestreden worden op de onderdelen tuls en sparren. Vanuit Taekyon Berghem nam een klein aantal deelnemers mee die goede resultaten boekten. Op het onderdeel tuls werd door Benthe Matthieu een mooie 2e prijs de volgende prijzen behaald: Op het onderdeel sparren won Niek Landman een 3e prijs. Benthe Matthieu behaalde op het onderdeel sparren een 2e prijs.

Taekyon Berghem presteer goed en behaalt een prijs op zeer sterk bezet Open Dutch kampioenschap.

logo taekyonberghemZaterdag 26 januari was in Helmond een van de grootste taekwondotoernooien van Europa. Voor de tweede week op rij vaardigde Taekyon Berghem deelnemers af naar een toernooi. Dit keer was het slechts een select gezelschap dat meedeed aan het toernooi met een heel hoog niveau. Benthe Matthieu behaalde brons bij de jeugd meisjes B klasse op het onderdeel sparring. De overige leden lieten mooie partijen zien, maar op een toernooi als dit resulteert dat niet altijd in een podiumplek. Ook zij kunnen trots zijn op wat ze hebben laten zien.

Sportquiz Berghem Sport

14391Op vrijdagavond organiseerde Berghem Sport nog een Bèrgse Kwis, maar in dit geval een sportquiz. Ook daar blijkt de nieuwe accomodatie uiterst geschikt voor te zijn. Team " De Vrijgezellen " , Danny vd Heuvel en de gebroeders Jos en Dirk van Hees , waren de terechte winnaars tijden de sportquiz bij Berghem Sport. Maar het was een gezellige avond, en dan is eigenlijk iedereen winnaar.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Eerste succesvolle taekyon toernooi van 2019.

Taekyon Berghem OVW 2019Op zondag 20 januari was voor taekwondovereniging Taekyon Berghem het eerste toernooi van 2019. Met ruim 200 deelnemers uit een aantal landen was het een mooi toernooi. Er kon gestreden worden op de onderdelen tuls en sparring. De leden van Taekyon Berghem waren erg gemotiveerd om goed te presteren, dat is hen ook gelukt:

2018 Taekyon clubkampioenschappen jeugd

taekyonckjZaterdag 15 december streden in de Berchplaets de jeugdleden van taekwondovereniging Taekyon om de clubkampioenschappen in de diverse categorieën en stijlen. Na een drukke wedstrijdmiddag met veel inzet en strijd waren de podiumplaatsen verdeeld en konden de winnaars de bekers in ontvangst nemen.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Taekyon Berghem zeer succesvol op German Open

2018 11 3 duitsland

Zaterdag 3 november waren in het Duitse Dortmund de Open Duitse kampioenschappen taekwon-do. Met vier deelnemers ging Taekyon Berghem hier naar toe om deel te nemen aan de drie verschillende onderdelen: punt stop sparring, doorgaand systeem sparring en tuls.

Taekyon Berghem behaalt prijzen in Zeewolde

 Zondag 28 oktober was in Zeewolde het Jaarlijkse Wim Bakker toernooi, een ITF-taekwondo toernooi. Er werd gestreden op de onderdelen tuls en sparren. De leden van Taekyon Berghem behaalden mooie prijzen. Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald:

 • Lieke van den berk 2e plek
  Niek Landman 2e plek
  Sterre de Haas 1e plek

Op het onderdeel sparring werden nog meer prijzen behaald:

 • Peet Guelen 3e plek
  Lieke van den berk 3e plek
  Niek Landman 2e plek
  Benthe Matthieu 1e plek

De coaches waren erg tevreden. Het is een goede voorbereiding op de Open Duitse kampioenschappen geweest, die volgende week in Dortmund plaatsvinden.

 

De 10 van Berghem - Prijsuitreiking

10vB prijsuitreikingNa afloop van de trim- en prestatielopen van de 10 van Berghem, mochten in alle categorieën de winnaars en de nummers twee en drie het erepodium beklimmen om de felicitaties, bekers, bloemen en prijzen in ontvangst te nemen. De vele sponsors en vrijwilligers werden ook nog in het zonnetje gezet. De uitslagen van de 10 van Berghem zijn elders op deze site te bekijken.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

De 10 van Berghem - Senioren

10vB senOok bij de trim- en prestatielopen voor senioren bij de 10 van Berghem kregen de dames en heren een iets aangepast parcours voorgeschoteld. Opvallend was dat op de 10 km afstand bij de dames en heren een Berghemse sporter het eerst de finish passeerde. De uitslagen van de diverse afstanden en categorieën zijn elders op deze site te bekijken.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

De 10 van Berghem - Jeugdloop

10vb jeugdVrijdagavond 31 augustus om vijf voor zeven klonk het startschot voor de eerste jeugdloop van de 10 van Berghem. Dit jaar op een nieuw uitgezet parcours over het meester Gielenplein en Veldstraat. Na 1 km was de finishlijn getrokken. Na afloop was er voor iedereen een herinneringsmedaille en voor de winnaars een beker als aandenken.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Uitslagen 10 van Berghem (31-08-2018)

De 10 van Berghem is afgelopen vrijdag onder prachtige weersomstandigheden verlopen. Het was weer een zeer geslaagd evenement waaraan ruim 300 lopers hebben deelgenomen, het hoogste aantal sinds jaren. Vooral de vele jeugdige lopers vielen op. Naast de vele toeschouwers zorgde Nie Perse voor een extra goede sfeer rondom het parcours, waardoor menig loper een extra goede tijd wist te realiseren. Een dergelijk evenement kan alleen maar slagen dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren. Daarom namens de organisatie: Hartelijk dank allemaal!

Uitslagen jeugd, Uitslagen 5 km, Uitslagen 10 km

” Trim- en prestatieloop “De 10 van Berghem 2018

Poster2018 10vB page 001

Op vrijdag 31 augustus staat Berghem weer in het teken van de trim- en prestatieloop “De 10 van Berghem”. Voor de 34e keer zullen de toeschouwers op het Meester Gielenplein en langs het parcours genieten van de enthousiaste wijze waarop jeugdigen hun rondjes lopen en de sportieve strijd die er is bij de ouderen. Zoals altijd tellen de uitslagen van de Berghemse “10” mee voor het klassement van Maasland Run Classic.

Politiehond Ingo van de Lemahof met Leon Manders Branbants Kampioen 2018

Leon MandersOp 24 Juni werd de kampioens wedstrijd Politiehond 2 van de afdeling Brabant gehouden. Hieraan deed Leon Manders met zijn hond Ingo aan mee en haalde met Ingo 445 pnt. Van de 450 pnt. die te behalen waren. Leon en Ingo gaan Brabant vertegenwoordigen tijdens het Nederlands kampioenschap politiehonden op 8 September in Eindhoven. 

Uitslag KPJ Zeskamp Senioren 2018

Werkblad uit 18 06 23 uitslag_jeugdzeskamp_2018.xls

 

 PLAATSING ZESKAMP 2018  (volwassenen)
PLAATS VL.NR TEAM TOTAAL
1 11 Grebuloja 286
2 20 Het Rocket team 284
3 4 De Zieverzakken 266

 

Taekwondovereniging Taekyon Berghem doet het goed op Holland Cup

logo taekyonberghemZaterdag 26 mei was in Pijnacker voor de negende maal de Holland Cup; een ITF-taekwondo toernooi. Aan dit toernooi doen ruim 500 deelnemers uit heel Europa mee. Op deze dag was alleen de A-klasse aan de beurt, dit zijn de gevorderde deelnemers. Vanuit Taekyon Berghem deden vier deelnemers mee, waarvan enkele er medailles behaalde. Bij de jongens A klasse -170 cm wist Bjorn van Krieken na een aantal mooie prijzen een mooie 2e plek te behalen. Imke van der Zande presteerde hetzelfde bij de meisjes A-klasse -170 cm. Daiko Martens deed mee bij de Senioren heren -57 kilo. Hij wist, na enkele mooie partijen, een verdienstelijke 3e plek te bemachtigen.