Taekyon Berghem zeer succesvol op German Open

2018 11 3 duitsland

Zaterdag 3 november waren in het Duitse Dortmund de Open Duitse kampioenschappen taekwon-do. Met vier deelnemers ging Taekyon Berghem hier naar toe om deel te nemen aan de drie verschillende onderdelen: punt stop sparring, doorgaand systeem sparring en tuls.

Taekyon Berghem behaalt prijzen in Zeewolde

 Zondag 28 oktober was in Zeewolde het Jaarlijkse Wim Bakker toernooi, een ITF-taekwondo toernooi. Er werd gestreden op de onderdelen tuls en sparren. De leden van Taekyon Berghem behaalden mooie prijzen. Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald:

 • Lieke van den berk 2e plek
  Niek Landman 2e plek
  Sterre de Haas 1e plek

Op het onderdeel sparring werden nog meer prijzen behaald:

 • Peet Guelen 3e plek
  Lieke van den berk 3e plek
  Niek Landman 2e plek
  Benthe Matthieu 1e plek

De coaches waren erg tevreden. Het is een goede voorbereiding op de Open Duitse kampioenschappen geweest, die volgende week in Dortmund plaatsvinden.

 

De 10 van Berghem - Prijsuitreiking

10vB prijsuitreikingNa afloop van de trim- en prestatielopen van de 10 van Berghem, mochten in alle categorieën de winnaars en de nummers twee en drie het erepodium beklimmen om de felicitaties, bekers, bloemen en prijzen in ontvangst te nemen. De vele sponsors en vrijwilligers werden ook nog in het zonnetje gezet. De uitslagen van de 10 van Berghem zijn elders op deze site te bekijken.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

De 10 van Berghem - Senioren

10vB senOok bij de trim- en prestatielopen voor senioren bij de 10 van Berghem kregen de dames en heren een iets aangepast parcours voorgeschoteld. Opvallend was dat op de 10 km afstand bij de dames en heren een Berghemse sporter het eerst de finish passeerde. De uitslagen van de diverse afstanden en categorieën zijn elders op deze site te bekijken.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

De 10 van Berghem - Jeugdloop

10vb jeugdVrijdagavond 31 augustus om vijf voor zeven klonk het startschot voor de eerste jeugdloop van de 10 van Berghem. Dit jaar op een nieuw uitgezet parcours over het meester Gielenplein en Veldstraat. Na 1 km was de finishlijn getrokken. Na afloop was er voor iedereen een herinneringsmedaille en voor de winnaars een beker als aandenken.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Uitslagen 10 van Berghem (31-08-2018)

De 10 van Berghem is afgelopen vrijdag onder prachtige weersomstandigheden verlopen. Het was weer een zeer geslaagd evenement waaraan ruim 300 lopers hebben deelgenomen, het hoogste aantal sinds jaren. Vooral de vele jeugdige lopers vielen op. Naast de vele toeschouwers zorgde Nie Perse voor een extra goede sfeer rondom het parcours, waardoor menig loper een extra goede tijd wist te realiseren. Een dergelijk evenement kan alleen maar slagen dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren. Daarom namens de organisatie: Hartelijk dank allemaal!

Uitslagen jeugd, Uitslagen 5 km, Uitslagen 10 km

” Trim- en prestatieloop “De 10 van Berghem 2018

Poster2018 10vB page 001

Op vrijdag 31 augustus staat Berghem weer in het teken van de trim- en prestatieloop “De 10 van Berghem”. Voor de 34e keer zullen de toeschouwers op het Meester Gielenplein en langs het parcours genieten van de enthousiaste wijze waarop jeugdigen hun rondjes lopen en de sportieve strijd die er is bij de ouderen. Zoals altijd tellen de uitslagen van de Berghemse “10” mee voor het klassement van Maasland Run Classic.

Politiehond Ingo van de Lemahof met Leon Manders Branbants Kampioen 2018

Leon MandersOp 24 Juni werd de kampioens wedstrijd Politiehond 2 van de afdeling Brabant gehouden. Hieraan deed Leon Manders met zijn hond Ingo aan mee en haalde met Ingo 445 pnt. Van de 450 pnt. die te behalen waren. Leon en Ingo gaan Brabant vertegenwoordigen tijdens het Nederlands kampioenschap politiehonden op 8 September in Eindhoven. 

Uitslag KPJ Zeskamp Senioren 2018

Werkblad uit 18 06 23 uitslag_jeugdzeskamp_2018.xls

 

 PLAATSING ZESKAMP 2018  (volwassenen)
PLAATS VL.NR TEAM TOTAAL
1 11 Grebuloja 286
2 20 Het Rocket team 284
3 4 De Zieverzakken 266

 

Taekwondovereniging Taekyon Berghem doet het goed op Holland Cup

logo taekyonberghemZaterdag 26 mei was in Pijnacker voor de negende maal de Holland Cup; een ITF-taekwondo toernooi. Aan dit toernooi doen ruim 500 deelnemers uit heel Europa mee. Op deze dag was alleen de A-klasse aan de beurt, dit zijn de gevorderde deelnemers. Vanuit Taekyon Berghem deden vier deelnemers mee, waarvan enkele er medailles behaalde. Bij de jongens A klasse -170 cm wist Bjorn van Krieken na een aantal mooie prijzen een mooie 2e plek te behalen. Imke van der Zande presteerde hetzelfde bij de meisjes A-klasse -170 cm. Daiko Martens deed mee bij de Senioren heren -57 kilo. Hij wist, na enkele mooie partijen, een verdienstelijke 3e plek te bemachtigen.

Taekyon Berghem doet het goed op Open NW Veluwe touernooi

logo taekyonberghemOp zaterdag 19 mei was in Elburg het Open Noord-West Veluwe toernooi, een ITF-taekwondo toernooi. Aan dit toernooi namen ook een aantal leden van Taekyon Berghem deel, met goede resultaten.
Sterre de Haas nam voor het eerst deel aan een toernooi. Zowel op het onderdeel tuls als op het onderdeel sparring behaalde zij een zeer nette 4
e plek. Op het onderdeel tuls behaalden Niek Landman en Imke van der Zande een mooie 3e plek. Oscar van der Wielen en Esli van Leuken behaalden een 2e
plek. Het goud op het onderdeel tuls was voor Huberto van de Wetering.

Op het onderdeel sparring werd fenomenaal goed gescoord: in elke poule waar deelnemers van Taekyon Berghem deelnamen gingen zij met het goud naar huis. Bjorn van Krieken, Niek Landman, Esli van Leuken, Benthe Matthieu, Huberto van de Wetering en Imke van der wisten allen het goud te veroveren. Met 13 prijzen (met 8 deelnemers) was het dus een geslaagde dag voor de leden van Taekyon Berghem.

De inschrijvingen voor het Osse WK zijn geopend

talentencampusVanaf vandaag kun je je inschrijven voor het Osse WK. Deze zomeravond voetbalcompetitie voor zowel bedrijven- als vriendenteams zal deze zomer voor het eerst plaatsvinden. Dit spektakel zal zich afspelen op sportpark de Talentencampus in Oss van 14 juni tot en met 15 juli op de woensdag- en vrijdagavonden.

Beachhandbal 2018

KPJ BHT Poster 2018Beachhandbal 2018

 
Beste zandhappers cq handbal liefhebbers,
Inmiddels begint langzaam aan de lente aan te breken en stijgt de temperatuur weer. Ook het jaarlijkse beachhandbal toernooi georganiseerd door K.P.J. Berghem zit er weer aan te komen. Het toernooi zal dit jaar gehouden worden op  Zondag 10 juni aanstaande bij Willie van Erp op de Hoessenboslaan tegenover WIRO Reclame.

Taekyon Berghem behaalt prijzen op zeer sterk bezet Open Dutch kampioenschap.

 

logo taekyonberghemZondag 28 januari was in Helmond een van de grootste taekwondotoernooien van Europa. Voor de tweede week op rij vaardigde Taekyon Berghem deelnemers af en kwam met bekers naar huis. Op het onderdeel sparring werden vier prijzen behaald: Imke van der Zande behaalde een 3e plek. Bjorn van Krieken wist een 2e plek te winnen. Lieke van den Berk en Stef van den Berk streden waren die dag in hun klasse het sterkste en namen beide het goud mee naar huis! De andere leden van Taekyon Berghem behaalde helaas geen prijs, maar hebben zich op dit zeer sterk bezet toernooi kranig geweerd. Met enkele 4e plaatsen en kwartfinaleplaatsen kunnen ook zij trots zijn op zichzelf.

 

Taekyon Berghem behaalt 10 prijzen en wordt tweede met de clubbokaal!

clubbokaal tb2018Op zondag 22 januari was het eerste taekwondotoernooi van 2018. Dit waren de Open Valkenswaardse kampioenschappen, Met ruim 270 deelnemers was het een groot toernooi, waaraan 10 leden van Taekyon Berghem deelnamen. Er werd gestreden op de onderdelen tuls en sparring. Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald:

2e plaats:  Stef van den Berk
1e plaats Romy Staal en Huberto van de Wetering

Meer dan 200 veldrijders naar Berghem

velderijdenZaterdag 13 januari gaan meer dan 200 jeugdige veldrijders strijden om de podiumplaatsen in Berghem De jeugd zonder wielerlicentie kan kennismaken met deze sport en meedoen aan de Dikke Bandenrace. Er starten zeven jeugdcategorieën met veldrijders.

Hotel de Naaldhof Hotel Berghem Open 2018

18 hdn hb openHet nieuwe jaar beginnen en starten met een tennistoernooi. Dit is mogelijk bij LTC Rackets in Berghem. Schrijf in voor Hotel de Naaldhof Hotel Berghem Open 2018. Dit KNLTB-dubbeltoernooi in de categorieën 5 t/m 8 (vanaf 17+) vindt plaats van 20 januari tot en met 4 februari.

Leden van Taekyon Berghem doen hetgoed op eigen toernooi!

 

logo taekyonberghemZondag 26 november was en belangrijke dag voor de leden van taekwondovereniging Taekyon Berghem. Die dag was het 15e Open Taekyon toernooi gepland. Aan dit door hen zelf georganiseerde toernooi namen ruim 200 deelnemers uit Nederland, Schotland, Ierland en Noord-Ierland deel. Er werd gestreden op de onderdelen tuls en sparring. Deelnemers werden ingedeeld op leeftijd, gewicht en ervaring.

Taekyon Berghem scoort goed in Zeewolde!

 

logo taekyonberghemTweede succesvolle toernooi binnen een week. Zaterdag 7 oktober was in Zeewolde de vierde Flevo Taekwondo Cup. Dit toernooi met deelnemers vanuit het hele land was een erg leuk toernooi. Er kon gestreden worden op de onderdelen tuls en sparren. Vanuit Taekyon Berghem namen ook een aantal deelnemers mee die goede resultaten boekten. Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald: Een 3e plaats was er voor Bjorn van Krieken en Romy Staal. Op het onderdeel sparring behaalde Danique Boelhouwer een 3e plaats. Benthe Matthieu, Imke van der Zande en Romy Staal behaalde een mooie 2e plek. Bjorn van Krieken en Niek Landman behaalde een knappe 1e plek. In totaal werd er drie een  3e plaats, drie keer een 2e plaats en twee keer 1e plaats behaald.

 

Taekyon Berghem opent sterk in Utrecht

logo taekyonberghemIn Utrecht was op 1 oktober de ITF Battle, een ITF Taekwondo toernooi voor alle leeftijden. Vanuit Taekyon Berghem namen tien deelnemers deel aan verschillende onderdelen. Er werd goed gepresteerd op het openingstoernooi van het seizoen. Stef van den Berk, Huberto van de Wetering en Imke van der Zande behaalde allen een 3e plaats op het onderdeel tuls.  Op het onderdeel hoogtesprong was Lieke van den Berk het beste en wist het goud te winnen.  Op het onderdeel sparren behaalde Stef van den Berk een 3e plek. Lieke van den Berk wist beslag te leggen op het zilver. Het goud was er voor Romy Staal, Bjorn van Krieken en Daiko Martens. In totaal was er vier keer een 3e plaats, één keer een 2e plaats en vier keer een 1e plaats, een mooie start van het seizoen.

 

Feestavond 90-jarige KPJ vliegt voorbij

0486Een feestje bouwen, dat is een eitje voor de KPJ. Ondanks de regen van de afgelopen dagen werd het feestterrein bij Boer Bart op tijd ingericht en kon zaterdagavond het feestgedruis losbarsten. Dat gebeurde dan ook met de band Recipe. De stemming zat er vanaf het begin al goed in al naar gelang de avond vorderde werd er steeds meer gedanst en gesprongen. Voordat iedereen het goed en wel in de gaten had, was de muziek en het feest afgelopen. Met wat buurten en een paar broodjes hamburgers kon het feest nog een beetje gerekt worden, maar daarna bleef niks anders over dan alvast te dromen van het volgende KPJ-feest...
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Open badmintonavond op woensdag 20-9 vanaf 20.30 in Zuiderlicht!

logo carreSla jij ook je slag?

Op woensdagavond 20 september houdt badmintonclub Carré een open avond. Graag bieden wij je de mogelijkheid om die avond kennis te komen maken met onze club. Vanaf 20.30 uur staan de deuren van sporthal Zuiderlicht aan het Knolgroenveld in Berghem open voor meer informatie en om vrijblijvend mee te komen spelen (het meebrengen van zaalsportschoenen volstaat!).

De 10 van Berghem Senioren - Start, Finish en Podium

2017 09 01 10vB Sen 8136Veel inschrijvingen bij de trim-prestatielopen van de 10 van Berghem 2017 in de diverse categorieën voor senioren. In verband met werkzaamheden in het centrum van Berghem, werd er deze keer een iets ander parcours gelopen. De overall winnaars bij de dames en heren liepen meteen een nieuw parcoursrecord.
Foto's: Bert Akkermans.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 4

2017 07 21 N4D4ab 114228Onder een stralende zon legden de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse 2017 de laatste kilometers af, met een grootse inhuldiging op de Via Gladiola. Het publiek kwam ogen en oren te kort om de vele, vaak fraai uitgedoste wandelaars op weg naar de finish te bekijken en nog eens voor de laatste keer aan te moedigen. Gehoord van de Berghemse delegatie langs de lijn: de Bèrgse deelnemers zijn, met hier en daar een blaar, allemaal over de eindstreep op de Wedren gekomen. Proficiat! Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 3

2017 07 20 N4D3ab 104222In de morgenuren van de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse werkte het weer niet echt mee. Regen en een onweersbui maakten de omstandigheden op de Zevenheuvelenweg nog moeilijker. Later in de morgen klaarde het op en kon de regenkleding weer uit. Ook de delegatie uit Berghem had het moeijlijk, maar aan de reacties te zien bleef de stemming onder de deelnemers en het publiek prima. Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 2

2017 07 19 N4D2ab 112525Woensdag - de tweede wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse - is de dag van Wijchen. De supportersdelegatie uit Berghem was ook in Wijchen neergestreken om de dapperen, die met het warme weer de kilometers moesten verwerken, aan te moedigen en ze iets verfrissends aan te bieden. Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 1

2017 07 18 N4D1ab 100959Dinsdagmorgen in alle vroegte is de Vierdaagse van Nijmegen van start gegaan. De eerste dag kregen de wandelaars de Betuweroute voorgeschoteld. In het centrum van Elst had zich een delegatie supporters uit Berghem verzameld, om de deelnemers, vaak fraai uitgedost, aan te moedigen. Foto's: Anneke Boeijen.

Wereldrecord poging penaltyschieten in Oss!

zwaluwen jeugd actieOp vrijdag 15 september organiseert de Zwaluwen Jeugd Actie in samenwerking met het Sport Expertise Centrum (SEC) en SV TOP een officiële Guinness World Recordpoging aaneengesloten penaltyschieten op de Talentencampus in Oss. lees meer >>>