Rommelmarkt en veiling als vanouds druk en gezellig

9293.jpgNa dagen van voorbereiding ging het dan zondag om 9:00 uur van start met de rommelmarkt. Zoals gebruikelijk hadden weer veel mensen hun extra uur uitslapen (vanwege de wintertijd) even laten zitten om extra vroeg bij de ingang van de rommelmarkt te staan. En dat loonde zeker de moeite, want er ging weer ongelooflijk veel weg voor weinig geld. Met als gevolg vele tevreden kopers en toch alles samen mooi wat inkomsten voor Stichting Carnaval, waar ze weer veel activiteiten voor jong en oud van kunnen organiseren. De veiling ging om 13:30 uur van start en trok ook veel kooplustig volk die konden bieden op de kavels die veelal door ondernemers uit Berghem en omgeving geschonken waren.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Tonproatersavond

3.jpgAfgelopen zaterdagavond werd in de Berchplaets de jaarlijkse Tonproatersavond gehouden. Dit keer met 7 tonproaters, waaronder Dafne de truckchauffeur en de Lakei die ook Jan uit de zaal erbij haalde. Een goedgevulde zaal publiek genoot met volle teugen van deze artiesten.

Klik op "lees meer" voor enkele foto's van Willie Gielis

Seniorendag prachtige afsluiting van een geweldig jubileumweekend

9209Met een reeks van goedbezochte en zeer sfeervolle activiteiten kan de Stichting Carnaval terugkijken op een zeer geslaagd jubileumweekend. De receptie en biercantus op vrijdag, de kinder- en jeugdactiviteiten en het knalfeest op zaterdag en vandaag de seniorendag: stuk voor stuk vielen ze in de smaak. Daarom als dank een foto van de jubileumcommissie voorop!
Voor meer beelden klik op "lees meer" om (na) te genieten van de foto's van de seniorendag.

Knalfeest maakt haar naam waar!

9039De volle feest-zaterdag van de jubilerende Stichting Carnaval werd afgesloten met het KNLLENRK's Knalfeest. En een knalfeest werd het. Met een opzwepende start van XL Kapel en de coverband Lijn-7 als spetterende hoofdact. Daarnaast wist DJ Sonnie alle resterende energie uit het publiek te trekken, waarna iedereen op zondagmorgen weer zeer moe en warm maar voldaan naar huis kon.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

"Domme" blondjes zegevieren bij jubileum-pubquiz

8974In de Berchplaets werd zaterdag aan het begin van de avond de jubilieum-pubquiz voor de jeugd gehouden. Ook een team van de Hoogheden deed (buiten mededinging) mee. Bij alle teams kon je de hersenen bijna horen kraken, zo fanatiek werd er gestreden om de overwinning. Die ging uiteindelijk naar het team "De domme blondjes", die blijkbaar toch niet zo dom bleken te zijn.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Serpentinefeest voor de iets groteren.

8938Na de confettiparty voor groep 1 t/m 4 was het met het serpentinefeest de beurt aan groep 5 t/m 8. En die kunnen er ook wat van. Van een Bèrgse knol plekken tot het slopen van een wasmachine. Of een puzzel oplossen, of van Suzanne proberen te winnen met 4 op een rij (ga er maar aan staan). DJ Paul zorgde ondertussen ook voor wat stevige muziek zodat op het podium ook flink gesprongen kon worden.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Een tent vol jeugd tijdens de Confetti-party

8904De zaterdag van het jubileumweekend van Stichting Carnaval werd afgetrapt met een confetti-party voor de groepen 1 t/m 4 van de basisscholen. Confetti was er niet, maar verder bijna te veel om op te noemen: schmink, springkussen, snoepzak, ranja, balgooien, hoedjesvouwen, kettingrijgen, blikkenwerpen, fietsen, spijkerbroekhangen, muizenmeppen, foto-hokje, stoelendans, etc. De tijd vloog om!

Biercantus meteen groot feest

8754Op vrijdag 27 september werd ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van Stichting Carnaval de eerste biercantus van Berghem georganiseerd. Tijdens de receptie was de tent op het Gielenplein al aardig vol gelopen en daardoor zat de stemming er al meteen in. De jarige Suzanne van Erp werd op het podium toegezongen. Jan Verboord slurpte vanaf diezelfde plek een pitcher bier als eerste leeg. En de luchtgitarist Loes won haar act mede dankzij een spectaculaire crowdsurfingsactie. Kortom, het publiek stond nog lang op de banken en tafels.
Klik voor 90 foto's van Jos Verstegen op "lees meer"

Gouden Knol voor Marc van den Heuvel

Marc vd HeuvelMarc van den Heuvel heeft tijdens de receptie, ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van Stichting Carnaval Berghem, de Gouden Knol ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding direct na de overdracht van zijn presidentschap, uit handen van zijn opvolger. De Gouden Knol wordt door het bestuur van SCB uitgereikt aan personen die een meer dan verdienstelijke bijdrage hebben geleverd aan de samenleving in het algemeen en aan het Berghemse carnaval in het bijzonder.

Carnavalsdorp Berghem viert 55 jaar Knollenrijk op grootse wijze

jubileumweekend carnaval
Berghem staat tijdens de carnavalsperiode bekend als Knollenrijk. Dit jaar bestaat Stichting Carnaval Berghem, en daarmee het Knollenrijk, 55 jaar. 5 x 11, dat is natuurlijk een echt carnavalsjubileum! Dit wordt groots gevierd. Het carnaval neemt in Berghem een enorm belangrijke plaats in. Ongeveer 50 volwassen carnavalsverenigingen en tientallen jeugdverenigingen (vaak hechte vriendenclubs) zorgen voor een sterke sociale structuur, organiseren door het hele jaar  heen activiteiten en evenementen en doen natuurlijk mee met de bekende Verlichte Optocht of de grote Jeugdoptocht tijdens carnaval. Circa 250 vrijwilligers zorgen ervoor dat alle carnavalsactiviteiten op rolletjes lopen.

C.V. de Kwekers on tour !!

AD16688Vanmorgen zijn ze weer vertrokken vanuit het Knollenrijk om hun safaritrip voort te zetten tijdens de Helmondse Lichtjes parade . Dus als U deze prachtige wagen van C.V. de Kwèkers nog een keer wilt bewonderen , zou ik zeggen tot vanavond !!

Klik op "Lees meer" voor foto's van Ad Megens

55 jaar C.V. De Bietenbouwers

ad16551De oudste carnavalsvereniging van Berghem , C.V. De Bietenbouwers , bestaat dit jaar 55 jaar .  Een groot jubileumfeest met felicitatie's van diversen verenigingen en een huldiging van de oudste leden van de club . Frans den Brok en Tineke Vos zijn beiden 55 jaar lid van deze carnavalsvereniging , van harte !!

Klik op "Lees meer" voor foto's van Ad Megen

Met nieuwe foto's van D'n Dort nog even nagenieten

1073Het is nog maar een goede week geleden, maar toch al een mooi moment om nog even na te genieten. En hoe kan dat beter dan met een serie foto's van de dinsdagmiddag bij D'n Dort? Naast de spectaculaire Gouden-Knol-uitreiking gebeurde er nog veel meer. De uitbaters Anne en Mark kregen de huisorde omgehangen en adjudant Jan moest zijn "skills" demonstreren om te zien of hij wel bij Dé Adjudanten kan toetreden. In een entourage met vermoeide, maar blije gezichten, slaagde hij daarin met vlag en wimpel.
Klik op "lees meer" voor 99 foto's van Helma van de Camp

Sleutel teruggave en Knol verbranding

sleutelknolDinsdagavond zijn de laatste officiële carnavalshandelingen verricht in de Berchplaets: teruggave van de Sleutels. Aandachtswethouder van Berghem en het Knollenrijk kwam de sleutels persoonlijk in ontvangst nemen. Daarna vertrok de stoet naar het plein voor de Knol verbranding. Hiermee kreeg het carnaval in het Knollenrijk een warm slot.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

34e Boerenbruiloft bij cv De Bietenbouwers

boerenbruiloftOp carnavalsdinsdag vierde cv De Bietenbouwers de 34e Boerenbruiloft. Manuela van Lier en Twan den Brok werden door de burgemeester van 't Tuurènd Antoon Hoefnagels in de onecht verbonden. Voor de burgemeester was het een jubileum. Dit was het 33e onechte huwelijk in zijn carrière dat voor zijn buro verscheen. Na de receptie en feestelijkheden kon men nog genieten van een uitgebreid boerenbuffet.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

" De Gouden Knol " voor Willie Gremmen

AD15855Een onverwachts groots feest in de polder . Bij d'n Dort kreeg Willie Gremmen "de Gouden Knol " opgespeld vanwege zijn uitzonderlijke verdienste en betrokkenheid bij de Berghemse gemeenschap en het Knollenrijkse carnaval .

Klik op "Lees meer" voor foto's van Ad Megens

Matinee zalencentrum de Merx 2019

AD15379Weer een volle bak ( tent ) en gezelligheid op de maandagmiddag voor jong en oud tijdens het matinee met een geweldig optreden van Alex .

Klik op "Lees meer" voor foto's van Ad Megens

Maandagavond bij De Merx

8211Ook maandagavond was het weer volle bak bij De Merx en ging je door het gespring van duizenden feestvierders op de houten vloer vanzelf meespringen. Gelukkig hebben we de foto's nog.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Uitrukking naar de Raad van Ongeregeld

8198Dat er binnen het Bèrgse carnaval kartelvorming tussen Stichting Carnaval en de Raad van Ongeregeld (RvO) dreigt te ontstaan werd gisteren wel duidelijk. Eerder was natuurlijk al uitgelekt dat de allerhoogsten in het Knollenrijk nauwe banden onderhouden met die andere sekte. En op maandag zijn beide clubs aangetroffen bij een gezamenlijk ontbijt bij Leo Kappen. Door Leo Kappen erelid van de RvO te maken (Leo: van harte!) wilden de Prinsheerlijk en zijn Adje de aandacht nog wat afleiden. Maar maandagavond in de skihut was het voor iedereen open en bloot zichtbaar. Rick (of was het nou Ferry) van der Sloot wilde zelfs een Bezig Meidje worden, maar dat was nog net een brug te ver. Voor straf moet hij nu voortaan in het gezelschap van het Knolleginneke een roze stropdas om. Verder werd duidelijk dat de Adjudant en Adje beter kunnen zingen dan dat de Hoogheden kunnen bierpongen. De kartelwaakhond is een onderzoek gestart.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Kindermatinee in de Berchplaets

8116De eerste paar foto's zijn nog afkomstig van het kindermatinee bij De Merx. Meer foto's daarvan komen van Ad. De andere foto's zijn allemaal van het kindermatinee in De Berchplaets. Dat wil zeggen: er zitten ook enkele foto's bij van het Herfstzonbal dat aan de andere kant van de scheidingswand in volle gang was. Een beetje een allegaartje dus eigenlijk. Maar ach... het is carnaval!
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Verlichte Optocht weer grote klasse!

verlichte optocht1Een eerste serie foto's van de Verlichte Optocht. Ook deze editie was weer van grote klasse. De jubilerende Stichting Carnaval Berghem kon met deze optocht het hoge bezoek iets prachtigs voorschotelen. En het vele publiek langs de nieuwe route kon met volle teugen genieten van de belichte wonderen. De uitslagen zijn HIER te lezen.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Wij zèn blij dè Bèrge bestao!

8080Deze en nog vele andere meezingers werden gisteravond keihard geblèrd tijdens de prijsuitreiking van de Tocht der Tochten in de Berchplaets. Eigenlijk is de "Tocht der Tochten" de benaming voor de Elfstedentocht, maar ik denk dat het Knollenrijk die titel wel mag voeren als het buiten boven de 10 graden Celsius is. Wat hebben we weer genoten met z'n allen en wat zijn we trots op wat er neergezet is. Eigenlijk zijn we allemaal winnaars en zo kwamen gisteren de verschillende groepen ook het podium op. En terecht. C.V. De Kwèkers, C.V. Kumt niet zo nauw, C.V. Nie bouwe mar lappe, nee, nee, allemaal VAN HARTE GEFELICITEERD!
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen (de foto's van Bert Akkermans, van de jeugdgroepen van vroeger op de avond zitten bij een ander artikel op www.berghem.nl)

Prijsuitreiking Verlichte Optocht Jeugd

prijsuitreiking jeugdZondagavond om 23.11u ging in een overvolle Berchplaets de prijsuitreiking van de Verlichte Optocht voor de jeugdgroepen van start. De prijswinnende jeugdige creatievelingen mochten het podium beklimmen om de bekers en wisselbekers in ontvangst te nemen. Na de jeugd volgde de prijsuitreiking voor Volwassenen - loopgroepen en wagenbouwers. Complete uitslagen volgen later.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Hoog bezoek bij Verlichte Optocht Berghem

7948Ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van Stichting Carnaval brachten de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, en de Burgemeester van Oss, Wobine Buijs, een bezoek aan de Verlichte Optocht in ons mooie Knollenrijk. En dat niet alleen. Met het inschakelen van de verlichting van de prachtige, gloednieuwe Prinsenwagen gaf de Commissaris van de Koning ook het officiële startsein van de optocht. Om vervolgens samen met bouwpastoor/kartrekker Danny van Erp en de burgemeester samen op de foto te gaan.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Zaterdag-avond-carnaval bij De Merx

7696Carnaval bij De Merx is inmiddels een begrip in het Knollenrijk, maar zeker ook tot ver daarbuiten. Ook op zaterdagavond was alles weer uitverkocht en kon iedereen weer genieten van de DJ's en bands. Coverband Baby Blue schakelde moeiteloos tussen K3 en Guns en Roses en het publiek schakelde net zo gemakkelijk mee. Van links naar rechts...
Klik op "lees more" voor 101 foto's van Jos Verstegen