Basisschool de Fonkeling is gezond!

logo fonkelingBasisschool de Fonkeling heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.

Inschrijving leerlingen op De Fonkeling

DeFonkelingAls uw kind in schooljaar 2016/2017 (de periode vanaf 1 augustus 2016 tot en met 31 juli 2017) vier jaar wordt dan mag het naar de basisschool! Basisschool De Fonkeling ligt in nieuwbouwwijk Piekenhoef in Berghem.

Lees meer >> >>

Glitter & glamour party de Fonkeling

DeFonkelingAs woensdag 15 juli hebben de leerlingen groep 8 (eerste stroming) van basisschool de Fonkeling een Glitter en Glamour party in de Berchplaats te Berghem. Rond 18.45 verzamelen ze bij de kerk in Berghem en om 19.00 gaan ze een route rijden door Berghem. De kinderen hebben zelf voor vervoer gezorgd, dus het zal er heel divers uitzien!
We verwachten de stoet rond 19.30-19.45 bij de Berchplaats, waar de kinderen over de rode loper naar de feestzaal kunnen lopen. Hier wacht hen een DJ en we hebben ook nog een leuke verrassingsact voor de kinderen in petto! Rond 22.30 zal de avond eindigen en we hopen dat de kinderen dan een onvergetelijke avond hebben gehad!

Expositie "De Ruimte" in Hoessenbosch

2015 07 05 bbenfgr6 2 49Zondagmiddag 5 juli exposeerden Groep 6 leerlingen van basisschool De Fonkeling hun kunstproject "De Ruimte" in natuurtheater Hoessenbosch in Berghem. Buiten in het bos tussen de bomen kregen de ruimteobjecten een extra dimensie. Kunstenaars van Beeldend Berghem hebben het schoolproject, om cultuur en creativiteit bij de leerlingen te stimuleren, de afgelopen weken begeleid. Foto's: Wilco Overheul en Imre Nuijen.
Op beeldendberghem.nl zijn ook foto's van de expositie te bekijken.

Dienstenveiling basisschool de Fonkeling

Zoals beschreven, worden dan diensten geveild en een dienst kan van alles zijn. Denk hierbij aan het wassen van een auto, het bakken van een taart, een optreden op een feestje, een avondje oppassen, enzovoort.
Je kunt er van alles bij bedenken, alles wat u kunt (een dienst) kun je laten veilen. De dienst die u (en het team de Tweede Stroming) aanbiedt, wordt op woensdag 17 december 2014 (na de kerstviering) op het schoolplein van de Tweede Stroming bij opbod verkocht. De opbrengsten van de verkochte diensten komen volledig ten goede aan uw kinderen.

Lees meer >> >> 

Groep 3 De Fonkeling wint met KlasExpo.nl schoolreisje naar Diergaarde Blijdorp

Berghem - Groep 3b van De Fonkeling uit Berghem heeft afgelopen week een schoolreisje naar Diergaarde Blijdorp gewonnen. De klas deed mee aan een knutselwedstrijd via KlasExpo.nl – onderdeel van Pritt. Hiervoor hadden zij een Klasexpo opgezet waarbij de dieren uit Diergaarde Blijdorp waren te bewonderen die zij zelf hadden geknutseld. De vakjury was hiervan erg onder de indruk waardoor zij in de prijzen vielen. Om die reden kwam Mr. Pritt de klas eigenhandig opzoeken om de kinderen de prijscheque te overhandigen. De kinderen die al naar Dippie Doe in Best gaan, vallen hierdoor met dit schoolreisje naar Diergaarde Blijdorp met hun neus in de boter!

Schoolvoetbal

In de meivakantie zijn, onder regie van het Sport Expertise Centrum van de gemeente Oss, schoolvoetbalwedstrijden gehouden. Van onze school zijn maar liefst drie teams afgevaardigd, waarvan er nu één door mag naar de volgende ronde: de regiofinale. Deze regiofinale wordt gehouden op woensdag 14 mei 2014 bij vv DAW te Schaijk.

Kinderboeken(week) Fonkeling

Vandaag is op basisschool de Fonkeling de kinderboekenweek begonnen met als thema "Klaar voor de start!" en als kinderboekenweekgeschenk het boek "Je bent super... Jan" van Harmen van Straaten. Net als in vele boekwinkels en bibliotheken, wordt er ook op de Bergse scholen aandacht aan geschonken. De kinderboekenweek duurt nog t/m 13 oktober.

Groep 8 op schoolkamp

Vanochtend is groep 8 van de Fonkeling op schoolkamp gegaan. Ze werden rond 9 uur uitgezwaaid door ouders en de andere leerlingen. De hele groep fietst naar het Buitencentrum in Overasselt waar ze een leuke week zullen hebben!

De Fonkeling: gala & stoeltjes passen

DeFonkelingAanstaande dinsdag, 25 juni, maken alle kinderen op de Fonkeling kennis met hun nieuwe lokaal en leerkracht. Bij dit 'stoeltjespassen' raken ze alvast vertrouwd met hun nieuwe omgeving voor na de zomervakantie (29 juni - 11 augustus).

De leerlingen van groep 8 hebben op dinsdag 25 juni 's-avonds hun gala avond. Deze feestavond is hun afsluitend feest van de basisschool.

Groep 8 bakt koekjes voor Ronald McDonaldhuis

13Ronald McDonald koekjes3Al enkele jaren krijgen de leerlingen uit groep 8 van basisschool De Fonkeling de opdracht om een leuke, interessante excursie te organiseren voor hun klasgenoten. Ook dit jaar was dat weer het geval.

Kinderen mochten zelf groepjes maken van maximaal 4 leerlingen. Uit alle georganiseerde excursies werden de twee leukste gekozen. Deze excursies mochten door de betreffende kinderen verder uitgewerkt worden.

13Ronald McDonald koekjes4Ook dit jaar was er een gevarieerd aanbod: van een kookworkshop tot een bezoekje aan een openhaarden fabriek, van een excursie naar een hijskranenbedrijf tot een rondleiding in een restaurant. De uiteindelijke keuze is gevallen op een 'pannenkoekenfietstocht' georganiseerd door Lundi en Marlies en een rondleiding in het Ronald McDonaldhuis in Nijmegen geregeld door Silke, Merel en Sam (zie foto).

Schoolfeest de Fonkeling

DeFonkelingDe Werkgroep Schoolfeest van basisschool de Fonkeling is nog steeds druk bezig met de voorbereidingen voor het schoolfeest van 14 juni. Het wordt een dag met allerlei leuke activiteiten. Hiervoor is men nog op zoek naar de volgende materialen;
Wol/katoen, dunne tijdschriften, bierdoppen, blikjes, plastic flessen met dop, keuken- en/of wc-rollen, knopen/kralen, onderbroeken-elastiek, Pringles-kokers met deksel (groot of klein).
Mocht u deze spullen hebben kunt u die afgeven in het handvaardigheid lokaal op de eerste verdieping van het hoofdgebouw of bij een leerkracht. Alvast bedankt namens de Werkgroep Schoolfeest!

De Fonkeling in schoolvoetbal regiofinales

DeFonkelingWoensdag 8 mei j.l. zijn de Schoolsport Games Voetbal gehouden. Hierbij is basisschool de Fonkeling met 2 teams (De Kings & Fonkeling 1) de trotse winnaar geworden.

Daarom mag De Fonkeling de regio Oss vertegenwoordigen in de regiofinale die vanmiddag (15 mei) gehouden wordt bij s.v. TOP in Oss. Hierbij strijdt het Bergse school voetbalteam tegen teams uit Boxmeer, Heesch, Uden, Grave, Heesch, Cuijk, Mill, Ravenstijn en Dinther om de titel. De winnaar gaat naar de districtsfinale in Susteren op zaterdag 1 juni a.s.

De wedstrijden beginnen vanmiddag om 13:45 en duren tot ca. 18:00.
Adres: Hescheweg 79a, Oss

Cito-periode de fonkeling

Groepen 5 t/m 8 van basisschool de Fonkeling zitten momenteel midden in de toetsweken. Groep 8 is nu druk bezig met de voorbereiding voor de citotoets, die begin februari zal plaatsvinden.

Het volgende hotmailtje verschijnt op 1 februari, hierin zal waarschijnlijk meer info over de citotoetsen staan.

NIeuwe concierge basisschool de Fonkeling


Basisschool de Fonkeling heeft sinds deze maand een nieuwe concierge erbij. Heidi Hendriks volgt Sjan op die van haar pensioen gaat genieten. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is ze op school aanwezig.

Schoolfinale voorleeswedstrijd

Donderdag, 22 november, om 10:30 uur wordt op basisschool De Fonkeling aan het Knolgroenveld de schoolfinale van de voorleeswedstrijden gehouden. In totaal zullen zo’n tien (thuis) groepswinnaars - natuurlijk aangemoedigd door hun supporters - strijden om de titel Voorleeskampioen van De Fonkeling 2012/’13.

Jaarrooster 2012-2013

DeFonkelingHet jaarrooster van Basisschool de Fonkeling is vanaf nu ook in te zien via Berghem.nl! Klik op de afbeelding hiernaast om het rooster te openen...
Het is ook te openen via het hoofdmenu 'Verenigingsleven' - 'Basisschool De Fonkeling'.

Meer info via Basisschool de Fonkeling (ook te openen via: 'Diversen' - 'Weblinks naar Bergse sites') of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afscheid Marieke Moors

12jufmariekeOp donderdag 1 november neemt Marieke Moors afscheid van de Fonkeling in Berghem en gaat genieten van haar welverdiende pensioen. Vanaf 1968 is Marieke werkzaam geweest in Berghem, eerst aan de St.Josephschool en daarna aan de Fonkeling. 

Vriendelijke groeten.
Namens het team van de Fonkeling
Clara Janssen.

Kinderboeken(week)

Vandaag is de kinderboekenweek begonnen met als thema "Hallo Wereld". Net als in vele boekwinkels en bibliotheken, wordt er ook op de Bergse scholen aandacht aan geschonken. De kinderboekenweek duurt nog t/m 14 oktober.

Ook na de kinderboekenweek blijven scholen het lezen onder kinderen stimuleren, bijvoorbeeld via de schoolbibliotheek waar de kinderen leesboeken kunnen lenen om in de klas te lezen. Dus, mocht u thuis nog kinderboeken hebben liggen die u niet meer gebruikt, dan is men er op school heel blij mee!

Boeken voor basisschool de Fonkeling kunt u daar afgeven ter attentie van Marjo, Hannie of Marc.