WiRo-bankje feestelijk onthuld

wiro-bankjeZaterdagmorgen 1 december is op feestelijke wijze het WiRo-bankje bij appartementencomplex De Bèrghse en Berchplaets onthuld. Het kleurige bankje is een geschenk van WiRo Reclame aan de Bergse gemeenschap, dat Rini van Rodijnen bij het 40-jarig jubileum van het bedrijf had beloofd. Alleen het vinden van een geschikte locatie heeft even geduurd.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Volle bak bij BKT-show en Jeugdprinsonthulling

5203Op vrijdagavond was het al vroeg druk in de Berchplaets. Honderden kinderen en hun papa's, mama's, opa's en oma's hadden plaatsgenomen in de grote zaal om de podiumkwaliteiten van onze basisscholen + stromingen te aanschouwen. De jury had een zware taak om bij al dit talent een winnaar aan te wijzen, maar dat werden uiteindelijk De Muppets. Verder was er een spectaculair optreden van AmaSing die flitsend dansend hun single Pieten Competitie ten gehore brachten. Maar een heel belangrijk onderdeel van de avond was natuurlijk... (klik op "lees meer" om verder te lezen en de 99 foto's van Jos Verstegen te bekijken)

Sint in de Berchplaets na rondtoer

sintberchplaetsZondagmiddag 18 november, na de rondtoer door Berghem, kregen Sint Nicolaas en zijn Pieten nog een druk programma voorgeschoteld in de Berchplaets. De muziek Pieten strooiden met veel muzikale en gewone pepernoten. Kinderen konden bij Sint op schoot een liedje zingen, prijzen voor de mooiste kleurplaten werden uitgereikt en een mooie fiets van Bike Centrum Roelofs werd verloot. Daarna was het tijd om de Sint en zijn gevolg weer uit te zwaaien.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Titel Maestro 2018 voor Sanne Voets

maestro2018Harmonie Concordia organiseerde zaterdag 17 november voor de eerste keer "Maestro". Vijf bekende Berghemnaren streden om de titel 2018 - dressuurruiter Sanne Voets, ondernemer Theo van de Camp, prins John d'n Urste, scouting leidster Hanneke van Erp en wethouder Thijs van Kessel. De jury vond dat Sanne Voets het dirigeerstokje het best hanteerde en kreeg de eerste Maestro trofee uitgereikt.
Meer info over Harmonie Concordia is te vinden op: www.concordiaberghem.nl
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

herfst bossen berghem 2018

Mooie droge zonnige herfstdag in de bossen van Berghem. Geen taurossen of pony's gespot; waarschijnlijk omdat het waterpeil heel laag is en de drinkplaatsen na genoeg leeg zijn. Door de hete zomer en weinig regenval ook nauwelijks paddenstoelen waargenomen. Wel veel wandelaars met hun hondjes die zelfs het beetje koude water trotseerden. Prachtige herfstkleuren van alle bladeren en een aparte gekleurde lucht bij het naar huis gaan. Al met al een lekkere dag voor een frisse neus.

 

Foto's Maria Nuijen