Muzikaal Kerstverhaal 2018

Poster Kerstverhaal 2018 4 page 001Op 23 december om 15.00 in de Berchplaets organiseert Muziekvereniging Harmonie Concordia in samenwerking met De Berchplaets voor de derde keer het muzikaal kerstverhaal. Een kerstverhaal voor jong en oud begeleid door muziek van het orkest. Soms spannend, soms grappig, maar altijd sfeervol.

Het "Zonnebloem" stamppot buffet in de Berchplaets

IMG 4672

Op 24 november hebben 160 gasten en vrijwilligers genoten van een heerlijk stamppot buffet in de Berchplaets. Er was ruime keuze uit wortelstamp, moes en zuurkoolstamp met diverse worstjes en gehaktballen. We zijn nog verrast met een kort bezoekje van de Sint. 

 

Bestuur Heemkundevereniging Berchs-Heem

secretariaatHet bestuur van de Heemkundevereniging Berchs-Heem heeft in haar vergadering van 08 november jl. het bestuurslid Leo van Oorsouw unaniem benoemd tot secretaris van de Heemkundevereniging Berchs-Heem. Leo volgt Ria Boeijen-Gijsbers op, die de afgelopen 10 jaar deze functie bekleed heeft. Ria kan hierdoor haar wens invullen om meer tijd aan haar dagelijkse werkzaamheden en haar recente grootmoederschap te besteden. Ria gaat als bestuurslid de komende tijd bezien op welke wijze zij zich dienstbaar kan blijven maken voor de Heemkundevereniging Berchs-Heem. Het bestuur zal uiteraard bij een afzonderlijke gelegenheid nader stilstaan bij- en passend afscheid nemen van Ria als secretaris.

Introductie Mahjong in de Berchplaets

berghem wijzerIn het kader van Berghem Wijzer geeft Mahjongclub ‘Schoon Spel’ op dinsdag 13 december een introductie Mahjong. Mahjong is een uit China afkomstig gezelschapsspel voor vier personen. Verwissel het spel niet met het computerspel; het originele Mahjong is een prachtig strategisch en spannend spel met heel veel mogelijkheden. Wellicht nog het beste te vergelijken met Rummikub. In deze workshop laten leden van Mahjongclub ‘Schoon Spel’ u kennismaken met de basis van dit verslavende spel. Een vervolgcursus behoort tot de mogelijkheden. Toegang € 2,- incl. koffie of thee, aanvang 20.00 uur. Opgeven via berghemwijzer@deberchplaets is prettig, maar niet verplicht.

Help, wat doet mijn (klein)kind op de tablet/ telefoon?

 

18 Mediacoach SBruinisse Berghem A3Bibliotheek Berghem organiseert in samenwerking met BerghemWijzer een lezing over de digitale wereld van jongeren.

Bent u nieuwsgierig naar wat uw kind of kleinkind de hele dag op zijn/haar telefoon of tablet doet? Wilt u op eenvoudige wijze kennis maken met social media als Instagram, Facebook en YouTube? Bent u benieuwd naar de games die het meest gespeeld worden en in welke virtuele werelden kinderen zich bevinden?

Mediacoach Sandra van Bruinisse, van bibliotheek Oss, vertelt u er alles over.  Het is  een interactieve avond, waar u informatie en uitleg krijgt en veel ruimte is om vragen te stellen.

Iedereen is welkom op dinsdag 20 november om 20.00 uur in de ruimte ‘De Meer’, boven de bibliotheek en duurt ongeveer een uur.

Entree: € 2,00 incl.een kopje koffie/ thee.

 

Driek en Greet van Veghel 60 jaar getrouwd

181019dxg60jb 8301Vrijdag 19 september kwam burgemeester Wobine Buijs het diamanten paar Driek en Greet van Veghel feliciteren. Het feest tgv het 60 jarig huwelijk was al in september gevierd.
Driek en Greet leerden elkaar kennen in de dansgelegenheid bij Tiny Janssen in Oss. Na enkele jaren verkering werd in 1958, op 6 september, het huwelijk voltrokken. Het paar ging wonen in het zelfgebouwde huis in de Sportstraat. Daar werd ook zoon Geffroy geboren. Het geluk van Driek en Greet kon niet op met de komst van de kleinkinderen.

Boekennieuws voor leesliefhebbers

18 Boekennieuws oktoberBerghem A3

Bibliotheek Berghem organiseert in samenwerking met BerghemWijzer: Boekennieuws, speciaal voor mensen die graag lezen. Tijdens dit ‘Boekennieuws’ vertellen twee bibliothecarissen over boeken die de moeite waard zijn om te lezen. In de meeste gevallen gaat het om nieuwe titels, maar het kan ook om boeken gaan die opnieuw zijn uitgebracht of boeken waarover veel gepraat wordt. Op deze manier blijven lezers op de hoogte van het aanbod en worden geprikkeld om eens wat anders uit de kast te pakken. De collectie van de bibliotheek wordt immers steeds aangepast en uitgebreid. Boekennieuws is op 9 oktober om 20.00  uur in de ruimte boven de bibliotheek: De Meer. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur.

 

Paul Glaser verteld “Dansen met de Vijand

 

Lezing Paul Glaser 20181101DWij nodigen u uit voor een lezing op donderdag 1 november a.s. de heer Paul Glaser  verteld “Dansen met de Vijand, het oorlogsgeheim van tante Roosje”
Waar in Zalencentrum Merx zaal 3 aanvang 19.30 uur.
Leden gratis entree, niet leden €2,50
Tot dan, wij zien u graag,
Groet,
Heemkundevereniging Berchs-Heem.

 

 

Hier meude laache

Hier meude laache2Cor Swanenberg, Henk Janssen en oud-Berghemnaar Riny Boeijen treden zondag 28 oktober op in cultureel centrum De Pas, De Misse 4 in Heesch. Onder het motto Hier meude laache vertellen ze er allerlei prachtige Brabantse verhalen in dialect. De voorstelling begint om 14.30 uur en eindigt circa 16.45 uur. Accordeonist Henk Verhagen en bassist Emil Böink zorgen voor de muzikale omlijsting.

Datum geprikt voor Berghem Bruist 2019!

 

berghembruist logo2017 siteIn 2019 is er weer een editie van Berghem Bruist en de datum is geprikt: zondag 15 september 2019. Dit lijkt nog ver weg, maar met het organiseren van een evenement komt veel kijken. Na een flinke zomerstop hebben de leden weer vergaderd over het mooie evenement, dat elke twee jaar plaats vindt in Berghem. Na het vastleggen van de datum wordt er nu gestart met het bepalen van de locatie en vanuit daar krijgt het steeds meer vorm.

Oerfestival de Maashorst

MAA OF2018 Online stopper 2

In de herfstvakantie zetten we de Maashorst op de kaart met Oerfestival de Maashorst. Naast ravotten en sporten in de natuur, kun je de hele week op verschillende plekken genieten van lekker eten uit de streek en akoestische muziek bij het kampvuur. Natuurbeleving speelt een centrale rol tijdens het festival. Er zijn elke dag excursies en andere beleefactiviteiten in de natuur.

Voorstelling "Rondom Gielen"

Rondom Gielen poster opti grootSamen mooie dingen maken, dat kunnen we goed in het dorp. Verenigingen oprichten, sterk houden en samen dingen organiseren. Echt, Berghem is er groots in. Van Concordia tot Hoessenbosch Festival en van de KPJ tot carnavalsverenigingen als Goei Toei en 't Smidje. Van de alsmaar indrukwekkendere pronkzitting tot de Bèrgse Kwis: wij kunne da. 

ROMMELMARKTEN IN DE BERCHPLAETS

 

rommelmarkten2018 2019Het nieuwe programma 2018-2019 van Dorpshuis De Berchplaets gaat per 1 september a.s. van start. Onderdeel van dit programma zijn ook dit jaar rommelmarkten. Dansclub BeatYes zal in samenwerking met de beheerstichting deze rommelmarkten gaan organiseren. Standhouders kunnen allerlei gebruikte tweedehands spullen te koop aanbieden, zoals klein meubilair, huishoudelijke artikelen, oude boeken, grammofoonplaten, speelgoed, kleding enz.