Agenda openbare vergadering Dorpsraad 27-11-2018

Logo Dorpsraad nieuwUPDATE:

Zojuist krijgen wij het bericht dat onderstaande vergadering van de Dorpsraad door omstandigheden niet door kan gaan.

 

 

 

Op dinsdag 27 november 2018 )vergadert bovenstaande dorpsraad. De vergadering begint om  19.30 uur en is in dorpshuis ‘De Berchplaets’, aan de Sportstraat te Berghem.

Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

Buurtpreventie Berghem

logo buurtpreventie

De donkere dagen komen er weer aan, ook al zou je dit nu nog niet zeggen. Maar het wordt ’s avonds al vroeg donker en de buurtpreventie gaat weer van start. Zou u graag een keer mee willen lopen, dan  aanmelden via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook aanmelden bij het secretariaat van de dorpsraad, via telefoonnummer 0626979796, is  een mogelijkheid.

Openbare vergadering Dorpsraad 23-10-2018

Logo Dorpsraad nieuwHierbij nodigen wij u van harte uit voor de eerstvolgende openbare vergadering van de dorpsraad Berghem.

Datum    : 23 oktober 2018

Tijdstip   : vanaf 19.30 uur

Locatie   : De Berchplaets - zaal Gement 

Vraag nu kaarten aan voor de bedankavond vrijwilligers!

 

Loga GemeenteOp vrijdag 7 december 2018 is in theater De Lievekamp de jaarlijkse bedankavond voor vrijwilligers. De gemeente Oss biedt vrijwilligers een leuke voorstelling aan en maakt die avond de vrijwilliger van het jaar 2018 bekend. Alle organisaties en verenigingen uit de gemeente Oss kunnen tot 5 november maximaal 5 kaarten aanvragen voor hun vrijwilligers. De kaarten zijn gratis. Bij teveel aanvragen worden de kaarten verloot onder de aanvragers. Aanvragen van kaarten kan via het digitale inschrijfformulier op de website van de gemeente Oss www.oss.nl/goudenoogappel

 

De openbare vergadering van de dorpsraad Berghem op 26 september 2018 komt te vervallen.

Logo Dorpsraad nieuw

De openbare vergadering van de dorpsraad Berghem op 26 september 2018 komt te vervallen. Er is al een nieuwe datum bepaald, dinsdag 23 oktober 2018 vanaf 19.30 uur. Deze vergadering zal plaatsvinden in zaal ‘Gement’ van ons dorpshuis ‘De Berchplaets’. U weet het, de dorpsraad is er voor u. Samen kunnen we, waar mogelijk, wat bereiken voor ons mooie dorp. 
Met vriendelijke groet De leden van de dorpsraad Berghem: Pieter, Jan, Bert, Sandra, Ellie, Roger en Marianne. Algemeen e-mailadres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook telefonisch zijn we bereikbaar: 06 26979796. Volg ons op onze website via www.berghem.nl en de facebookpagina.

 

RABOBANKCLUBKASCAMPAGNE

rabobank clubkascampagneHet is weer bijna zover, ook de Dorpsraad doet dit jaar mee. Als u lid bent van de Rabobank kunt u in de periode van 11 t/m 24 september uw stem uitbrengen. In tegenstelling tot andere jaren kunt u slechts één stem per vereniging/stichting uitbrengen. U kunt uw stemmen dus beter verdelen, wij hopen dat u daarbij ook aan ons denkt. Ons doel is de buurtpreventie in Berghem verder onder de aandacht te brengen en uit te breiden.

Namens de Dorpsraad Berghem
Ellie de Groot

 

 

Open Coffee Berghem op 6 september in de Berchplaets

banner6 9 2018Op 6 september aanstaande is het weer Open Coffee in Berghem. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Dorpshuis de Berchplaets in Berghem. De avond start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. De spreker deze avond is de kersverse voorzitter van de Dorpsraad de heer Pieter van Houten.

Win 15.000 euro voor het vergroenen van jouw buurt!

logo en maak kans op breed groot 768x400Gemeente Oss organiseert met IVN Natuureducatie de groene dorpen- en wijkenwedstrijd ‘Praktisch Alles Groen’ voor haar inwoners. Woon jij in de gemeente Oss en heb jij een idee om samen met je buurtgenoten, jouw buurt, wijk of dorp nóg groener, mooier, leuker, beter en leefbaarder te maken? Doe dan mee! Boom en droom met je buurtgenoten en giet jullie ideeën in een ontwerp; hoe ziet je buurt eruit door een groene bril? Op praktischallesgroen.nl kun je je idee tot 1 oktober indienen en vind je meer informatie. De winnaar wordt half oktober bekend gemaakt.

Nieuwsbrief Dorpsraad

Beste inwoners,

Hierbij enkele foto’s van het landschappelijk ingerichte terrein, De Spaander Straatsche Akkers, met dank aan Bert Akkermans, fotograaf en betrokken bij de website www.berghem.nl. De inrichting van dit terrein is voor een groot gedeelte afgerond, de informatieborden zijn geplaatst en men kan hier rondwandelen op de paden. Voor de kinderen is er speelgelegenheid gecreëerd.

Feestelijk ontbijt Berghem-Centrum op woensdag 4 juli

 

Uitnodiging feestelijk ontbijt Berghem Centrum woensdagochtend 4 juli 2018 page 001Op woensdag 4 juli 2018 opent Jumbo haar supermarkt aan het nieuwe Meester Gielenplein in Berghem. Om 9.00 uur gaan de deuren van de winkel open. Vóór de officiële opening is er om 8.00 uur een feestelijk ontbijt voor buren en andere betrokkenen. Uw redactie is van harte welkom bij dit ontbijt op het plein voor dorpshuis De Berchplaets Het nieuwe Meester Gielenplein is onderdeel van het Centrumplan Berghem dat staat voor een aantrekkelijk centrum met goede voorzieningen, een gezellige ontmoetingsplaats en een levendig dorpshart voor de ruim 10.000 inwoners.

Openbare vergadering DR op dinsdag 3 juli

 

Logo Dorpsraad nieuw

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de eerstvolgende openbare vergadering van de dorpsraad Berghem.

Datum:   dinsdag 03.07.18

Tijdstip:  vanaf 19.30 uur

Locatie: ·dorpshuis ‘De Berchplaets’; welke zaal, let op de banner van de dorpsraad en op het scherm in de foyer.

Coalitieakkoord Oss 2018-2022

Vrijdagmiddag 8 juni heeft de Osse coalitie haar akkoord voor 2018-2022 gepresenteerd: ‘Kansen zien, kansen pakken.’

Frank den Brok: ‘We gaan meer ruimte maken voor maatwerk. Bijvoorbeeld in de zorg, betekent het dat inwoners niet meer altijd alles krijgen wat we bieden, maar dat we nog beter kijken wat hier precies nodig is. Ook bij de openbare ruimte en bijvoorbeeld onze samenwerking met anderen gaan we kritisch kijken wat nodig is. Daarnaast wil het nieuwe college de komende jaren grote stappen zetten rond duurzaamheid, met name voor klimaat en energie, in het Osse centrum en bij andere belangrijke lopende dossiers.’

Landelijke Buitenspeeldag 13 juni 2018

2018 buitenspeeldagBeste allen, hierbij geef ik even de deelnemende straten van de Landelijke Buitenspeeldag door Pastorietuin; feestelijke opening om 14.00 uur waarschijnlijk door wethouder Frank den Brok, 't Reut, grote speelveld, Wilhelminasingel, Wolvepad, Saturnusstraat, Halve Morgensstraat, Maishof, Havikskruid, Dotterbloem en Rabarberveld. 

Met vriendelijke groet,
Marianne Dreese-van Leth
Dorpsraad Berghem