Wat bepaalt úw tevredenheid over de openbare ruimte?

Kwaliteit van de openbare ruimte

Er zijn verschillende zaken die de kwaliteit van de openbare ruimte bepalen. De eerste is hoe de openbare ruimte is ingericht. De tweede is hoe deze wordt onderhouden. En de derde is hoe bewoners, ondernemers of bezoekers de openbare ruimte gebruiken. De gemeente Oss meet regelmatig of de kwaliteit van de openbare ruimte voldoet aan bepaalde objectieve en soms ook wettelijke eisen. Dan kijkt de gemeente onder andere of:. Lees meer >>>

 

Nieuwsbrief februari 2019

zondag 15 september 2019In 2018 waren we al begonnen met de voorbereidingen en nu begint het echt. Berghem Bruist is klaar voor de start! De locatie is bekend, de eerste flyers zijn gedrukt en de deelnemers kunnen zich aanmelden. Ook dit jaar is er natuurlijk weer Open Coffee Berghem met op 6 februari hoog bezoek.

Nieuwjaarsreceptie Dorpsraad - Geert Grosfeld ontvangt Zilveren Willibrordus

nieuwjaarsreceptieDe Nieuwjaarsreceptie van de Dorpsraad Berghem, op vrijdag 4 januari in dorpshuis De Berchplaets, is goed bezocht. Voorzitter Pieter van Houten verwelkomde de aanwezigen en Dimitri van Gaal presenteerde het gevarieerde programma. Muziekband Flashback verzorgde het muzikale gedeelte met nummers uit de jaren '60-'70. Drie verenigingen - Berghem tegen Kanker, Stichting Carnaval en Berghem Sport- verzorgden een presentatie. Het slotwoord was voor wethouder Joop van Orsouw. En tussen de bedrijven door werd Geert Grosfeld op een ludieke wijze gefêteerd. De heer Grosfeld ontving uit handen van de voorzitter van de Dorpsraad de Zilveren Willibrordus. Dit voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap Berghem, maar vooral voor zijn tomeloze inzet voor diverse toneelgezelschappen in het dorp.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.
Voor meer foto's; zie de website van dorpshuis De Berchplaets: www.deberchplaets.nl

SPEECH NIEUWJAARSBIJEENKOMST 2019

Logo Dorpsraad nieuwGoedenavond dames en heren. Namens de Dorpsraad heet ik u van harte welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst, inmiddels een traditie in Berghem geworden. U heeft als het goed is allemaal een glas met een welkomstdrank ontvangen. Bij deze wil ik dan nu ook alvast een toast uitbrengen. Ik wens u allen namens de Dorpsraad een voorspoedig, gelukkig en zeker een gezond 2019 toe. Hopelijk brengt het jaar u wat u ervan verwacht en hoopt. Proost!

SPEECH NIEUWJAARSBIJEENKOMST 2019

Logo Dorpsraad nieuwGoedenavond dames en heren. Namens de Dorpsraad heet ik u van harte welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst, inmiddels een traditie in Berghem geworden. U heeft als het goed is allemaal een glas met een welkomstdrank ontvangen. Bij deze wil ik dan nu ook alvast een toast uitbrengen. Ik wens u allen namens de Dorpsraad een voorspoedig, gelukkig en zeker een gezond 2019 toe. Hopelijk brengt het jaar u wat u ervan verwacht en hoopt. Proost!

Nieuwjaarsontmoeting Dorpsraad Berghem

 

Logo Dorpsraad nieuwDorpsraad Berghem nodigt u uit voor de Nieuwjaarsontmoeting op vrijdag 4 januari 2019. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang:19.30 uur met de toespraak van de voorzitter, Pieter van Houten en het heffen van het glas op het nieuwe jaar.
De avond zal vooral in het teken staan van "ontmoeten".  Vanzelfsprekend is een hoogtepunt van de avond de uitreiking van ‘De Willibrordus’, de jaarlijkse onderscheiding voor diegene onder ons, die altijd bereid is om zich belangeloos beschikbaar te stellen voor de leefbaarheid in ons dorp.

De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door de band ‘Flashback’.

Wij hopen u van harte te mogen ontmoeten.

Tot ziens op 4 januari 2019.
De leden van de dorpsraad:
Pieter, Jan, Bert, Sandra, Ellie, Roger en Marianne.

 

Agenda openbare vergadering Dorpsraad 27-11-2018

Logo Dorpsraad nieuwUPDATE:

Zojuist krijgen wij het bericht dat onderstaande vergadering van de Dorpsraad door omstandigheden niet door kan gaan.

 

 

 

Op dinsdag 27 november 2018 )vergadert bovenstaande dorpsraad. De vergadering begint om  19.30 uur en is in dorpshuis ‘De Berchplaets’, aan de Sportstraat te Berghem.

Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

Buurtpreventie Berghem

logo buurtpreventie

De donkere dagen komen er weer aan, ook al zou je dit nu nog niet zeggen. Maar het wordt ’s avonds al vroeg donker en de buurtpreventie gaat weer van start. Zou u graag een keer mee willen lopen, dan  aanmelden via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook aanmelden bij het secretariaat van de dorpsraad, via telefoonnummer 0626979796, is  een mogelijkheid.

Openbare vergadering Dorpsraad 23-10-2018

Logo Dorpsraad nieuwHierbij nodigen wij u van harte uit voor de eerstvolgende openbare vergadering van de dorpsraad Berghem.

Datum    : 23 oktober 2018

Tijdstip   : vanaf 19.30 uur

Locatie   : De Berchplaets - zaal Gement 

Vraag nu kaarten aan voor de bedankavond vrijwilligers!

 

Loga GemeenteOp vrijdag 7 december 2018 is in theater De Lievekamp de jaarlijkse bedankavond voor vrijwilligers. De gemeente Oss biedt vrijwilligers een leuke voorstelling aan en maakt die avond de vrijwilliger van het jaar 2018 bekend. Alle organisaties en verenigingen uit de gemeente Oss kunnen tot 5 november maximaal 5 kaarten aanvragen voor hun vrijwilligers. De kaarten zijn gratis. Bij teveel aanvragen worden de kaarten verloot onder de aanvragers. Aanvragen van kaarten kan via het digitale inschrijfformulier op de website van de gemeente Oss www.oss.nl/goudenoogappel

 

De openbare vergadering van de dorpsraad Berghem op 26 september 2018 komt te vervallen.

Logo Dorpsraad nieuw

De openbare vergadering van de dorpsraad Berghem op 26 september 2018 komt te vervallen. Er is al een nieuwe datum bepaald, dinsdag 23 oktober 2018 vanaf 19.30 uur. Deze vergadering zal plaatsvinden in zaal ‘Gement’ van ons dorpshuis ‘De Berchplaets’. U weet het, de dorpsraad is er voor u. Samen kunnen we, waar mogelijk, wat bereiken voor ons mooie dorp. 
Met vriendelijke groet De leden van de dorpsraad Berghem: Pieter, Jan, Bert, Sandra, Ellie, Roger en Marianne. Algemeen e-mailadres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook telefonisch zijn we bereikbaar: 06 26979796. Volg ons op onze website via www.berghem.nl en de facebookpagina.

 

RABOBANKCLUBKASCAMPAGNE

rabobank clubkascampagneHet is weer bijna zover, ook de Dorpsraad doet dit jaar mee. Als u lid bent van de Rabobank kunt u in de periode van 11 t/m 24 september uw stem uitbrengen. In tegenstelling tot andere jaren kunt u slechts één stem per vereniging/stichting uitbrengen. U kunt uw stemmen dus beter verdelen, wij hopen dat u daarbij ook aan ons denkt. Ons doel is de buurtpreventie in Berghem verder onder de aandacht te brengen en uit te breiden.

Namens de Dorpsraad Berghem
Ellie de Groot

 

 

Open Coffee Berghem op 6 september in de Berchplaets

banner6 9 2018Op 6 september aanstaande is het weer Open Coffee in Berghem. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Dorpshuis de Berchplaets in Berghem. De avond start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. De spreker deze avond is de kersverse voorzitter van de Dorpsraad de heer Pieter van Houten.

Win 15.000 euro voor het vergroenen van jouw buurt!

logo en maak kans op breed groot 768x400Gemeente Oss organiseert met IVN Natuureducatie de groene dorpen- en wijkenwedstrijd ‘Praktisch Alles Groen’ voor haar inwoners. Woon jij in de gemeente Oss en heb jij een idee om samen met je buurtgenoten, jouw buurt, wijk of dorp nóg groener, mooier, leuker, beter en leefbaarder te maken? Doe dan mee! Boom en droom met je buurtgenoten en giet jullie ideeën in een ontwerp; hoe ziet je buurt eruit door een groene bril? Op praktischallesgroen.nl kun je je idee tot 1 oktober indienen en vind je meer informatie. De winnaar wordt half oktober bekend gemaakt.