De Bergse crossloop 2019

AD54294Een schitterende zondagmorgen en een nieuw parcours . De ideale ingrediënten voor " de Bergse crossloop " georganiseerd door de Stichting Berghem tegen kanker .

Klik op "Lees meer" voor foto's van Ad Megens

Bergse crossloop jeugd 2019

AD54716Ook de jeugd liet zich van de sportieve kant zien en onder toeziend oog van de ouders en/of opa en oma's , genoten deze kinderen van dit mooie evenement !

Klik op "Lees meer" voor foto's van Ad Megens 

AMICITIA speelt “Vrouwen op bestelling”

BERGHEM – Toneelvereniging AMICITIA uit Berghem speelt drie voorstellingen in het weekend van 11 en 12 mei in Dorpshuis De Berchplaets in Berghem. De voorstelling “Vrouwen op bestelling” is een hilarische klucht in vier bedrijven en is geschreven door Astrid de Haan en Jan Tol. De regie is in handen van Joris Brukx. Kaarten à 8 euro per stuk zijn te reserveren via www.amicitiaberghem.nlOp zaterdag 11 en zondag 12 mei start de avondvoorstelling om 20 uur. Op zondag start de middagvoorstelling om 15 uur.

Willem Ivenprijs opnieuw voor Riny Boeijen

FVB 8359Lith - Zondagmiddag jl. werd in multifunctionele accommodatie ‘De Snoeck’ in Lith het Brabants Boekenweekboek ‘Moeder de vrouw’ gepresenteerd. Bij die gelegenheid werd ook de Willem Ivenprijs uitgereikt voor het beste dialectverhaal van 2019. Het zou een puur Berghemse aangelegenheid worden. Wethouder Thijs van Kessel mocht namens de gemeente Oss het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Daarna beklom Leo Hoeks het spreekgestoelte om als juryvoorzitter bekend te maken welk verhaal de begeerde Willem Ivenprijs - een kunstwerk in de vorm van een haan - had verdiend. Die ging naar ‘Brief ôn ons moeder’ van Mrinus van de Wittering, een pseudoniem waarachter Riny Boeijen schuilgaat. ‘Een emotioneel, maar ook een humoristisch verhaal in Bèrgs dialect over de moeilijke relatie tussen een moeder en haar zoon. Het deed mij denken aan de schrijver Frans Kafka,’ aldus de juryvoorzitter, waarna wethouder Thijs van Kessel de prijs overhandigde aan de gelukkige winnaar. Boeijen won in 2014 ook de Willem Ivenprijs, toen met zijn dialectverhaal ‘Noes’.  Foto Frans van den Bogaard

Het nieuwe sportpark "De Koppelsteeg" officieel geopend

AD16297Vrijdagmiddag was het dan eindelijk zo ver . Wethouder de heer Kees van Geffen was de eerste die mocht scoren na de officiele opening . Tijdens deze gelegenheid werden 6 leden gehuldigd als "Lid van verdienste " maar de grootste en terechte eer voor Willy van den Oever . Hij werd benoemd tot erelid van Berghem Sport .

Klik op "Lees meer" voor foto's van Ad Megens

Boerenbruiloft 2019

Vandaag was er de boerenbruiloft op de Wilberthof. Het betreft het bruidspaar Albens. Anton Hoefnagels bezegelde het huwelijk in het onecht op zijn eigen ludieke wijze. Het paar werd door twee metworsten en een lintje met elkaar verbonden. Nadat er ook een mand vol met lekkere brabantse lekkernijen was aangeboden. Hierna kregen alle bewoners de gelegenheid het bruidspaar te feliciteren. De middag werd voortgezet met een lekker hapje en een drankje en een gezellig muziekske.

Foto's door Maria Nuijen

 

Verloving boerenbruidspaar en onthulling princes Wilberthof 2019

De nieuwe carnavals princes draagt de naam Truo en haar adjudant is Rien van den Heuvel. Samen vormen zij het duo dat de bewoners van de Wilberthof verzorgt van sfeer en gezelligheid tijdens de carnavalsdagen op de Wilberthof. Tijdens de gezellige middag op de Wilberthof heeft de onthulling plaatsgevonden.

Mede is ook bekendgemaakt de verloving van mevrouw Corry en meneer Martien van Amstel die dinsdag samen als boerenbruidspaar in de onecht worden verbonden.

We wensen de bewoners van de Wilberthof fijne carnavalsdagen.

Foto's door Maria Nuijen

 

Jeugdoptocht bij de kerk 2019

Het was een prachtig mooie jeugoptocht met gezellige drukte. Ondanks weersvoorspellingen was het mooi weer. Ook de bewoners van de Wilberthof hebben met volle teugen genoten van de mooi verklede volwassenen en kinderen en prachtig gebouwde wagens. Er werden veel handjes geschud door de prinsen en prinsessen. Veel snoepjes werden er uitgedeeld over en weer. Alom een geslaagde jeugdoptocht 2019 in Berghem.

Foto's door Maria Nuijen

 

Opnieuw inrichten Osseweg Berghem

Logo OssVanaf 11 maart wordt gestart met de werkzaamheden in de Osseweg om die opnieuw in te richten. Die werkzaamheden duren ongeveer 2 maanden en dan is de straat afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt omgeleid met borden.

Massale belangstelling voor opening Muifelbrouwerij

7056Bij een stralend zonnetje werd zaterdagmiddag bijna de gehele Vikingenweg in Oss geblokkeerd door mensen die de officiële opening van de Muifelbrouwerij wilden meemaken. De Bèrgse ondernemer Martin Ostendorf hoeft voortaan zijn brouwproces niet meer uit te besteden maar kan dat doen in zijn uit China geïmporteerde eigen ketels. Voor deze bijzondere gelegenheid was zelfs de Commissaris van de Koning Van de Donk naar Oss afgereisd om samen met wethouder Den Brok de opening te verrichten. Samen delen ze de voorkeur voor het Zuster-Agatha-bier. Wethouder Den Brok wist nog te melden dat de combinatie wethouder en bier soms tricky is, maar als je het tarwe-smoothie noemt een stuk gezonder klinkt.
Klik op "lees meer" voor zo'n 35 foto's van Jos Verstegen

Jubilarissen EHBO Berghem 2019

AD14806Tijdens de jaarvergadering van EHBO Berghem werden de jubilarissen gehuldigd door wethouder Thijs van Kessel. Ook kregen 9 cursisten een diploma uitgereikt . De jubilarissen Henk van Melis en Gerrie Kessels beiden 20 jaar lid en Gerrald van Nuland, Jacqueline Geurts, Peter van Gogh, Henri van Erp en Peter van Ballegooij allen 25 jaar lid werden nog eens extra in het zonnetje gezet !

Klik op "Leer meer" voor foto's van Ad Megens

Kaartmarathon stichting Berghem tegen kanker

AD14780Vanmorgen om 10.00 uur gestart in zalencentrum de Merx met de kaartmarathon met een mooi aantal teams . Je kunt nog steeds binnenlopen en gezellig meedoen en zo het goede doel steun . Tot vanavond 23.00 uur , rikken - jokeren of keezen , sluit gewoon aan want iedereen is welkom !

Klik op "Lees meer " voor foto's van Ad Megens

14e Krakersfestival C.V. de Centrumknollen

AD14740De 14e en waarschijnlijk laatste editie van het krakersfestival is dit jaar gewonnen door Stichting Carnaval Berghem . De publieksprijs ging naar Captain Henk .

Klik op "Lees meer " voor foto's van Ad Megens