AMICITIA speelt “Foute Scouten”

amacitiaBERGHEM – Toneelvereniging AMICITIA uit Berghem speelt vier voorstellingen in het weekend van 25+26 maart en 1+2 april in Dorpshuis De Berchplaets in Berghem. De voorstelling “Foute Scouten” is een komische horrorklucht en is geschreven door Mart Moors. De regie is in handen van Joris Brukx. Kaarten à 10 euro per stuk zijn te reserveren via www.amicitiaberghem.nl Op zaterdag 25, zondag 26 en zaterdag 1 april start de avondvoorstelling om 20 uur. Op zondag 2 april start de middagvoorstelling om 15 uur.

Theaterliefhebbers van Berghem en omstreken kennen toneelvereniging Amicitia van de luchtige en gezellige theaterstukken die jaarlijks in de Berchplaets worden opgevoerd. Maar Amicitia deed afgelopen jaar veel meer dan dat. De club startte het jaar in maart met de vertoning van het jaarlijkse toneelstuk, maar dan in filmvorm. Met medewerking van Pip Henzen die de opnames verzorgde. Het was een bijzondere ervaring, met de lach die u van Amicitia kent, maar met de ervaring van de bioscoop in plaats van het podium.

In de daaropvolgende maanden hebben de spelers een bijdrage geleverd aan een heel aantal activiteiten. Misschien heeft u de spelers ergens ontmoet zonder hen te herkennen als Amicitia?

De spelers hebben ervan genoten om op allerlei manieren en plekken een rol te mogen spelen.

Waar was de club afgelopen jaar allemaal bij betrokken? Heeft u een ogenblik?

In juni werd de eindpresentatie, de filmvertoning van de kinderen van Theaterschool Joris, extra feestelijk gemaakt door een enthousiaste groep paparazzi.

In juli vrolijkten spelers als piccolo’s de diploma-uitreiking van ROC Veghel op, en als ‘bedrijfsmedewerkers’ de viering van het 85-jarig jubileum en opening van het nieuwe pand bij Van Munster Recyclers en Reiswolff in Oss.

In september vertolkten spelers van Amicitia Straattheaterstuk “Een verbinding”, als onderdeel van ‘Toneelroute Vianen’ (www.toneelroute.nl). Een knotsgekke arts met twee zusters zorgden voor een verrassende verbinding.

Ook in september mochten de Paparazzi bij bibliotheek Noord-Oost Brabant tijdens het

‘Leesmiljonairsfeest’ in de Pul in Uden, de kinderen verwelkomen die een leesdiploma hadden verdiend. En natuurlijk was Amicitia te vinden met een rad van Fortuin bij Berghem Bruist “De wereld rond” (www.berghembruist.nl), in werelddeel Noord Amerika.

Rond Halloween hebben spelers de bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd, bij Halloween in Wijkcentrum Schadewijk Oss en bij Halloween in Hoessenbosch.

In november vierde een speler zijn 11-jarig huwelijksfeest en daar mochten we als lakeien de gasten een warm welkom heten.

In december verzorgden de clubleden dat Sint en Pieten hun werk konden doen in de Berchplaets, in het Kasteel van Sinterklaas in Oijen, de Zonnebloem in Vught, IKC Regenboog in Oss en bij Theaterhuis Joris in Heesch.

En tenslotte zijn de bezoekers bij de Nieuwjaarsreceptie van de Dorpsraad Berghem mede door

Amicitia welkom geheten door wc-dames, een directrice en enkele scouten.

En nu….?

Nu zijn we volop bezig voorbereidingen voor het nieuwe theaterstuk “Foute Scouten”.

Amicitia speelt vier voorstellingen in het weekend van 25+26 maart en 1+2 april in Dorpshuis De Berchplaets in Berghem.  De voorstelling “Foute Scouten” is een komische horrorklucht en is geschreven door Mart Moors. De regie is in handen van Joris Brukx.

Kaarten à 10 euro per stuk zijn te reserveren via https://www.amicitiaberghem.nl/.  

Op zaterdag 25, zondag 26 en zaterdag 1 april start de avondvoorstelling om 20 uur.

Op zondag 2 april start de middagvoorstelling om 15 uur.