Griepvaccinatie Huisartsenpraktijk Berghem

griepprikOp zaterdag 5 en zaterdag12 november as vindt weer de jaarlijkse griepvaccinatie plaats voor mensen met diabetes, een hart-, long- of nierziekte, een verminderde weerstand of mensen ouder dan 60 jaar. Griep kan dan ernstige gevolgen hebben. 

Pneumokokken
Bent u geboren tussen 1 januari 1953 en 31 december 1956 dan ontvangt u ook een uitnodiging voor een prik tegen pneumokokken. Pneumokokken zijn bacteriën waar oudere mensen erg ziek van kunnen worden. De mensen die ouder zijn hebben deze prik al gehad. De prik biedt 5 jaar bescherming. Beide prikken kunnen op dezelfde dag gegeven worden!

De uitnodiging
De prikken zijn gratis en worden gegeven op zaterdag 5 OF zaterdag 12 november tussen 9.00 en 12.00 uur. De uitnodigingen zijn begin oktober thuis bezorgd. In de uitnodiging staat op welke datum en in welk tijdvak u verwacht wordt. We verzoeken u te komen op de aangegeven dag en tijd. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u geen prik krijgt. 

Richtlijnen vanwege corona.
Vanwege de kwetsbare groep worden mensen nog steeds verspreid over de dag uitgenodigd en vindt het prikken plaats in de hal van het Gezondheidscentrum. Ook geldt er éénrichtingsverkeer: ingang kerkzijde, uitgang aan de achterzijde. Daarnaast wordt gevraagd om thuis te blijven bij klachten. Uiteraard worden alle hygiënemaatregelen in acht genomen.

De herhaalprik tegen corona is alleen bij de GGD te halen. U kunt daarvoor een afspraak maken via www.planjeprik.nl Als u in dezelfde week van de griepprik, een afspraak heeft bij de GGD voor de herhaalprik tegen corona, dan is het veilig om allebei de prikken te halen. Er hoeft geen week meer tussen te zitten.

Wilt u meer weten?
www.thuisarts.nl/griep

www.thuisarts.nl/pneumokokken
www.thuisarts.nl/prikken-tegen-corona