Zilveren Willibrordus, Osje van Verdienste en drie nieuwe dorpsraadleden

DorpsraadBerghemDe Dorpsraad Berghem kende donderdagavond nogal wat verrassingen. Dat zowel wethouder Joop van Orsouw als burgemeester Wobine Buijs aanwezig waren was natuurlijk niet zonder reden. Allereerst werd afscheid genomen van drie dorpsraadleden: Sandra Bouwman, Ad Verhagen en Jan van Leest. Voor Jan van Leest, die de burgemeester er geregeld aan herinnerde dat Berghem geen Oss is, had deze zelfde burgemeester een verrassing. Hij kreeg een Osje van Verdienste voor heel veel jaren inzet voor Berghem, op heel veel vlakken. Wethouder Van Orsouw bedankte Ad Verhagen en Sandra Bouwman.
Klik op "lees meer" voor de rest van de tekst.

Alledrie kregen de (ex-)dorpsraadleden een bos bloemen en een mooie pen van de Gemeente Oss.

Daarna nam Ad het woord om Henny Vos-Boeijen naar voren te roepen. Hij ging daarna uitgebreid in op de tientallen jaren dat Henny actief is voor de Bèrgse gemeenschap. Henny is een typische kracht achter de schermen, want bij heel veel dingen die geregeld moesten en moeten worden in de buurt van het Tuureind is ze betrokken. Buurtvereniging , rommelmarkten, etc. maar toch vooral al haar werk voor Dansgroep De Bietjes, die later Dansclub de BeatYes ging heten. Door o.a. haar trainerscursussen en het maken van kostuums kon deze club schitteren tot op Europees niveau. En voor al dat werk heeft de Dorpsraad een speciale onderscheiding: de Zilveren Willibrordus. En die moest dus wel naar Henny.

Verder stond deze vergadering in het aantreden van 3 nieuwe dorpsraadleden: Gerard de Mol, Ruud Hoefnagel en Harold Mazen.