“Berghem - Het Ontstaan van een Landschap en zijn Ontginningen”

 

ontstaan BerghemBERGHEM –Binnenkort verschijnt het boek: 
Berghem - Het Ontstaan van een Landschap en zijn Ontginningen.

Een uitgave over de ontstaansgeschiedenis van Berghem, geschreven door historicus drs. Lambert van den Heuvel en heemkundige Bert Akkermans. De schrijvers behandelen in deze historische publicatie de ontwikkeling van Berghem vanaf de vroegste tijden tot heden. Het betreft het gebied van de Hertogswetering tot Zevenbergen en vanaf ’t Reut tot het Durendseind. 
Er wordt onder meer stilgestaan bij ’t Reut, de Gement, de Geer, Piekenhoef, Nieuwe Lange Heide, Korte Heide, Heide, Durendseind en de Dorpskom, tussen de Burg. van Erpstraat, Julianastraat, Zevenbergseweg, Willandstraat en Hoessenboslaan. 
En verder het uitgebreide Bos- en Poldergebied met Groenendijk en Landering. Het verhaal gaat vanzelfsprekend eveneens over de bewoners van Berghem, die direct of indirect betrokken waren bij de ontginning en vorming van het Berghemse landschap. Een groot aantal afbeeldingen en kaarten met toelichting versterken de interessante beschrijving van deze zo belangwekkende ontwikkeling van Berghem.In het boek wordt met regelmaat aandacht besteed aan gebeurtenissen in de Brabantse Meierij, die gedeeltelijk parallel lopen met die in Berghem.

Voorintekenen
Het boek telt met omslag 168 pagina’s en is uitgevoerd in 4-kleuren. De prijs voor dit kostbare werk bedraagt bij voorintekening 22 Euro, tot en met 16 februari. Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.De bestelde exemplaren van het boek zijn op zaterdag 19 februari van 14.30-16.30 uur af te halen in dorpshuis De Berchplaets, Sportstraat 3, Berghem.

Hierna is het boek te koop bij o.a. Primera en Albert Heijn in Berghem, boekhandels Derijks in Oss en Ceelen in Heesch en kost dan 26 Euro.