Kleine windturbines op het dak van het gemeentehuis

2022 01 12 Windturbine op dak GemeentehuisOp het dak van het gemeentehuis staan twee kleine windturbines. Die staan er in verband met een proef met windenergie. De twee windturbines leveren ongeveer 5.000 KWh per jaar. Dat is in principe genoeg voor ongeveer 1-2 huishoudens. Hoeveel elektriciteit de windturbines daadwerkelijk produceren gaat de gemeente Oss het komende jaar onderzoeken. 

 

Goede aanvulling op zonne-energie

Het doel van kleine windturbines is om woningen en bedrijven te voorzien van zelf opgewekte duurzame energie. De windturbines zijn een goede aanvulling op zonnepanelen omdat zij ook ’s nachts en op bewolkte dagen energie produceren.

Inwoners en bedrijven

Ook inwoners en bedrijven kunnen een windturbine op het dak van hun woning of bedrijfspand plaatsen. Hiervoor heeft het college van burgemeester en wethouders deze week een aantal regels vastgesteld. Voor het plaatsen van een kleine windturbine moet u altijd een vergunning aanvragen. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..