Nineties rockband Punk Ass Ninja’s viert 10-jarig bestaan op Hoessenbosch Festival

hoessenbosch2021Dat de line-up van het bijna uitverkochte Hoessenbosch Festival bestaat uit coverbands, Nederlandstalig, hardstyle, dance en de meest lollige acts, wisten we. Dit jaar mag daar rock aan worden toegevoegd. De organisatie heeft meteen goed uitgepakt met vette namen als Rattlesnake Shake, Glamrocks en de Punk Ass Ninja’s. Voor die laatste is het dubbel feest. Want niet alleen staan ze na lange tijd weer op het podium. Ze vieren ook nog eens hun 10-jarig bestaan op het Hoessenbosch Festival. We spraken zanger Sven Guelen die ons belooft heel wat in petto te hebben in het eerste weekend van september: “Als het allemaal lukt, dan wordt het een spektakel van heb ik jou daar.

Met nieuwe nummers, nieuwe gasten en nog een paar verrassingen. Sowieso is ons streven altijd om helemaal leeg van het podium af te strompelen, dus dat zal nu niet anders zijn.”
De Punk Ass Ninja’s bestaat uit een vijftal Osse muziekmalloten (eigen woorden hè, red.) dat met hun muziekhart in de nineties rock is blijven hangen. Met covers van onder meer Rage Against the Machine, Pearl Jam, Linkin Park en Limb Bizkit wil zij het publiek compleet uit hun dak laten gaan. Laten we ze even voorstellen. Maarten Hopman speelt bas, Jan van Deutekom gitaar, Sven Derix op de drums, Hugo Hopman de vocals – “die zijn insane” - en Guelen zelf is zanger. “Vroeger heb ik wel in wat bandjes gespeeld, maar ben daarna de musicals en dinnershows ingerold. Na dat een jaar of tien gedaan te hebben, begon het toch weer te kriebelen. Ik deed auditie en nog diezelfde avond hadden we een bandnaam: de Punk Ass Ninja’s.
Toegift na biertje
Sindsdien spelen ze volle zalen. Alhoewel, daar heeft Sven later nog een leuk verhaal over. Fans spreken over de heren in woorden als uit je dak, vette muziek, een belevenis op het podium en altijd één groot feest. Klink lekker he! Wil je erbij zijn? Schrijf dan nu alvast vrijdagavond 3 september om 23.00 uur in je agenda, want dan staan ze op podium Punk Ass & Friends. Horen we dan ook jullie favoriet? “Lastig”, vindt Sven, “want we hebben allemaal een andere. Maar ik denk dat de Witchdoctor van De Staat er toch wel één is die bij ons allemaal in het rijtje staat.” En dan de vraag wat het publiek straks kan doen om er een nóg groter feest van te maken: “Publiek dat meezingt, -schreeuwt of springt vinden wij natuurlijk ‘t allerbest. En als ze ons ook af en toe een biertje komen brengen, doen wij een extra toegift”, knipoogt Sven.
In het voorprogramma
Maarre… even terugkomend op die volle zalen. Hoe zit dat? “Haha, ja dat is me een verhaal. We werden ooit voor een andere band als invallers ingevlogen bij een lokaal katholiek boerenjeugdfeest, ergens in de buurt van Eindhoven. We waren daar het voorprogramma van de Memphis Maniacs en het werd al heel snel duidelijk dat de jeugd alleen voor hén gekomen was. We kregen nul respons uit de zaal, hoe gek we het ook maakten. Het was gewoon niet 'cool' om ons leuk te vinden die avond, zo leek het wel. Dus toen de Memphis Maniacs tijdens ons optreden hun apparatuur uitgeladen had op de plek naast het podium, die overigens volledig afgeschermd werd door hekken en daar wél uit hun dak gingen, hebben Hugo en ik onze microfoonstands opgepakt en ze op die zijkant van het podium
gezet. Om de rest van de set enkel en alleen voor de Memphis Maniacs af te maken. Die gasten gingen uit hun plaat, mini-moshpit, alles! We denken er nog vaak aan terug.”
Koop laatste kaarten
Wil jij de Punk Ass Ninja’s en alle andere artiesten zien op 3 september? Ga dan naar hoessenboschfestival.nl om één van de laatste vrijdagavondkaarten te bemachtigen.