Meerdere auto's vernield in Berghem, daders zijn 'drie kleutertjes'

In Berghem zijn in de nacht van zondag op maandag rond 05.00 uur verschillende auto's vernield. Twee jongens fietsten door de Landbouwstraat en en schopten zijspiegels van de auto's. De wijkagent heeft een foto waar ze op staan gedeeld.

Op de foto zijn de jongens niet goed herkenbaar, maar de politie waarschuwt hen: "We gaan meer beelden in de omgeving opvragen en deze beelden door onze digitale recherche verder laten verbeteren. Voorkom dat je herkenbaar in beeld komt en meld je bij ons!".

Er was ook een derde jongen bij, maar die heeft geen auto's vernield. Toch is hij wel strafbaar, volgens de politie. "Ja, aan de derde persoon, jij maakt je ook schuldig aan openlijke geweldpleging, al doe je niets maar je bent er wel bij."

Kleuters
Eén van de getroffen buurtbewoners, Sanseray Donders, spreekt op Facebook van drie 'kleutertjes'. "Bij de eerste kleuter lukte het niet in één keer om de spiegel eraf te trappen en daarom heeft zijn vriendje hem geholpen. Willen jullie een sticker? Kom je dan melden. Ik heb namelijk hele duidelijke beelden van jullie met geluid". Ze gaat aangifte doen.Lees het volledige artikel op Omroep Brabant


Bron: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3369878/meerdere-autos-vernield-in-berghem-daders-zijn-drie-kleutertjes...