Berghem Events krijgt Cor Overkamp Award

 

9910Op donderdagmiddag overhandigde wethouder Thijs van Kessel de Cor Overkamp Award uit aan Stichting Berghem Events. Deze jaarlijkse prijs wordt door Oss uitgereikt aan partijen die de kermis ondersteunen.

Het juryrapport schrijft: Stichting Berghem Events heeft in 2017 de handschoen opgepakt om de organisatie van de Berghemse kermis over te nemen.Het doel was om het teruglopende enthousiasme voor de kermis weer nieuw leven in te blazen. Dit onder de noemer: “Een feestje van en voor het Dorp!” Hiervoor hebben zij binnen het dorp diverse partijen aan zich weten te binden: horeca, ondernemers, vele clubs en verenigingen en heel veel vrijwilligers. Om ook de basisschooljeugd te enthousiasmeren, verzorgen zij jaarlijks in alle basisschoolklassen een gastles over het thema kermis. Stichting Berghem Events heeft een vaste groep exploitanten aan zich weten te binden. Hierbij is ook gekeken naar mogelijkheden voor lokale (kermis)ondernemers. Rondom de kermis organiseren zij activiteiten voor de ouderen van de herfstzon en de bewoners van de Wilberthof. Samen met een groep ouders zijn ze gestart met het initiatief “prikkelarme kermis” voor personen en kinderen met een beperking. Iedereen kan altijd Berghem Events benaderen om een kijkje achter de schermen nemen of om andere dorpskermissen met raad en daad bij te staan. De opgedane kennis en de draaiboeken zijn intussen beschikbaar gesteld aan tal van andere kermissen, gemeenten, stichtingen en dorpsverenigingen.

Met een ruime week voorbereidingstijd hebben zij dit jaar een “corona-proof” kermisvariant tot stand gebracht. En de draaiboeken hiervan zijn ook weer aan vele andere kermisorganisatoren beschikbaar gesteld.

Kortom, welverdiend. Namens www.berghem.nl​ van harte gefeliciteerd!

Klik op "lees meer" voor meer foto's