Sportief weekend tijdens Jeugdzeskamp en Dorpszeskamp KPJ Berghem

KPJ ZESkamp Poster 2019 1Op zaterdag 22 en zondag 23 juni organiseert KPJ Berghem de jaarlijkse zeskamp voor de jeugd en de volwassenen van Berghem. De organisatie heeft weer een aantal vernieuwende proeven bedacht en zijn er een aantal veranderingen. De inschrijving is inmiddels gestart.

Ruim een half jaar geleden startten de voorbereidingen voor de dorpszeskamp. Voorzitter van de zeskampcommissie Marijn van den Heuvel: ‘We willen elk jaar de lat voor onszelf nog hoger leggen door steeds weer nieuwe proeven te bedenken. Daarnaast houden we er rekening mee dat we een goede afstemming hebben naar behendigheid, kracht, water, luchtkussen en soms modder’. Mensen uit Berghem en voorbijgangers lopen graag over het terrein om bekenden aan te moedigen of om een kop koffie te drinken.

Nieuwe leeftijdsgrens
‘We merkten de afgelopen jaren dat middelbare scholieren graag deelnemen aan de zeskamp, maar zij tussen wal en schip vallen’, legt commissielid John van den Broek uit. Voor deze groep is de aansluiting naar de zeskamp voor volwassenen makkelijker gemaakt door de minimumgrens te verlagen naar veertien jaar. ‘Deze jongens en meiden zijn vaak zo gemotiveerd en sportief dat ze goede tegenstand kunnen bieden tegen de oudere teams. En om de deelnemers van de jeugdzeskamp enthousiast te houden, hebben we besloten als hen voor het eerste jaar bij de volwassenen mee doen geen inschrijfgeld te laten betalen’.

Geen team, maar toch graag meedoen?
‘Regelmatig horen we van toeschouwers dat ze graag ook deel willen nemen, maar dat ze het lastig vinden om een team van tien personen, waaronder vier vrouwen bij elkaar te krijgen’, vertelt John. Daarom kunnen deze individuen of groepen sportievelingen bij de organisatie kenbaar maken dat ze geïnteresseerd zijn om mee te doen. ‘Wij kunnen hen vervolgens met elkaar in contact brengen.   

Deelnemen?
Lijkt het je leuk om met een team deel te nemen aan de jeugdzeskamp of de dorpszeskamp, stuur dan uiterlijk 1 juni een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het inschrijfgeld bedraagt €15 voor jeugd en €25 voor volwassenen en dan heb je gegarandeerd een schitterende dag.

Meer informatie is te vinden op www.kpjberghem.nl en like de facebook pagina van KPJ Berghem zodat je alle laatste nieuwtjes rondom de zeskamp als eerste ziet.