Jeugdrenners Berghem tweede paasdag in thuiswedstrijd

logo bergse wielerrondeVier jonge renners, allen met de wortels in de Bèrgse gemeenschap, strijden op tweede paasdag tijdens D’n Bèrgse wielerronde.  Drie van de vier zijn via de Dikke Bandenrace in aanraking gekomen met de wielersport en doen nu volop mee in wielerwedstrijden.

 

 

wielerronde

De jeugdwielrenners strijden op 22 april vanaf 9.45 uur in 7 categorieën om de hoogste podiumplaatsen. In deze categorieën rijden achtereenvolgens Just & Daan van Rooij en Siemen Hooiveld. Later op de middag starten de nieuweling-meisjes en junior-vrouwen. In dit peloton wil Elise Uijen graag ‘de koers maken’.

 

Dikke bandenrace

Rond 11.30 uur starten de Dikke Bandenracers. Deze race is bestemd voor alle jeugd van 7-12 jaar met liefhebberij voor fietsen. Dat is bijzonder mooie belevenis voor kinderen, omdat ze met hun eigen fiets op een echt wielerparcours mogen fietsen. Uiteraard is er voor alle jeugd een mooie prijs. Alle kinderen komen na afloop op het podium voor het fotomoment van de dag. Kinderen mogen een helm lenen van de organisatie. Deelname en entree zijn uiteraard gratis.

Op tweede paasdag is het wielerparcours in Berghem afgesloten voor verkeer. Meer informatie over zowel het wielrennen, de Dikke Bandenrace en het parcours is te vinden op www.bergsewielerronde.nl