Op bezoek bij toneelvereniging AMICITIA te Berghem.

Vrouwen op bestellingZaterdag 30 maart was ik op bezoek bij een uitgebreide repetitie in de Berchplaets. Cultureel Berghem als topper. Enthousiasme, creativiteit, discipline en saamhorigheid waren de pijlers waarop het toneelspel vorm kreeg. Het was nog niet “af”. Maar dat het spel “Vrouwen op bestelling” een genot wordt om te gaan zien was nu al duidelijk.

Wat viel mij nog meer op tijdens deze repetitie. Dit was een geheel nieuwe cast bij AMICITIA. Van de dertien spelers in dit stuk waren er welgeteld drie die nog bekend waren uit eerdere uitvoeringen.

Tien nieuwe leden, waaronder enkele debutanten, die kennis wilden maken met toneel hebben zich het afgelopen jaar aangemeld.

Dit naar aanleiding van drie workshops die georganiseerd waren door het bestuur. We mogen dit wel een echte toneeltransfusie noemen.

Er werd met enthousiasme gespeeld. Met behulp van de regisseur, ook nieuw (Joris Brukx),  kroop men in de huid van het uit te beelden personage. Ongelooflijk wat ik te zien kreeg. Zijn dit echt mensen die debuteren op toneelgebied? Kom kijken op 11 en 12 mei a.s. en u kunt zelf ervaren waartoe deze groep in staat is.

Een fan.