ZONNEBLOEM BERGHEM HULDIGT 2 JUBILARISSEN

ZonnebloemOp 11 maart jl. heeft Zonnebloem Berghem  tijdens haar jaarvergadering 2 jubilarissen gehuldigd: de dames Jos van de Burgt-Verbruggen en Sjaan Dappers omdat zij respectievelijk 40 en 25 jaar vrijwilliger zijn bij afdeling Berghem.

 

In 1979 begon Jos als vrijwilligster bij de Zonnebloem. Ze bezocht een mevrouw die vanuit Deursen in het bejaardenhuis was komen wonen. Door de jaren heeft zij verschillende gasten bezocht. Naast dit bezoekwerk deed Jos vaak mee aan de Zonnebloemritjes met de gasten. De gasten werden in auto's door de regio gereden en de mensen genoten daar zichtbaar van. Ook een modeshow in Lith was een van de uitstapjes.

Jos heeft zich jarenlang ingezet voor de actie: Zon in de schoorsteen. Hierbij maakten vrijwilligers een pakje rond de Sinterklaastijd voor een zieke dorpsgenoot.

Bij de 2-jaarlijkse dagreizen die de Zonnebloem maakte met een grote rondvaartboot op de Maas, was Jos ook jarenlang een graag geziene hulp en ook tijdens diverse landvakanties is Jos mee geweest als vrijwilliger. Bij onze jaarlijks terugkerende ontspanningsmiddag mogen we ook altijd rekenen op de hulp van Jos.

Sjaan is via haar zus Joke bij de Zonnebloem gekomen. Sjaan heeft diverse gasten bezocht en bij al haar gasten bleef ze op bezoek gaan tot het einde toe of tot aan het moment dat de gast haar niet meer kende.

Ook Sjaan is altijd van de partij als de Zonnebloem haar dagactiviteiten organiseert, zoals bij de boottocht en de ontspanningsmiddagen.

Beide jubilarissen hebben jarenlang gecollecteerd zodat de Zonnebloem haar activiteiten voor de Berghemse gasten kon bekostigen.

Dames, dankjewel voor jullie jarenlange inzet en enthousiasme en wij hopen dat jullie nog vele jaren actief mogen blijven binnen de Zonnebloem.

Bestuur Zonnebloem Berghem