Driek en Greet van Veghel 60 jaar getrouwd

181019dxg60jb 8301Vrijdag 19 september kwam burgemeester Wobine Buijs het diamanten paar Driek en Greet van Veghel feliciteren. Het feest tgv het 60 jarig huwelijk was al in september gevierd.
Driek en Greet leerden elkaar kennen in de dansgelegenheid bij Tiny Janssen in Oss. Na enkele jaren verkering werd in 1958, op 6 september, het huwelijk voltrokken. Het paar ging wonen in het zelfgebouwde huis in de Sportstraat. Daar werd ook zoon Geffroy geboren. Het geluk van Driek en Greet kon niet op met de komst van de kleinkinderen.
Greet maakte zich na haar taken in en om huis heel verdienstelijk voor de parochie, o.a. het schoonmaken en onderhouden van de kerk, en zij zong ruim 40 jaar in het koor. Greet doet het nu wat rustiger aan en ‘Poes’ is nu haar alles.
Driek werkte bij Bouwvereniging St. Willibrordus, deed veel vrijwilligerswerk o.a. scouting en kerk. Sociaal en politiek betrokken, maakte 26 jaar deel uit van de gemeenteraad, waarvan acht jaar als wethouder. Was bestuurslid van woningbouwvereniging Maasland, stichting Gemeenschapsgebouwen en zette zich in diverse functies in voor de parochie. Filmde in het videoteam voor TV Berghem, organiseerde seniorenactiviteiten voor stg. Carnaval. Zette zich in voor de restauratie van het kerkgebouw en het onderhoud en registratie van het kerkhof. Nu verzorgt hij met veel plezier de moestuin en de bloemen en planten in zijn tuin.