Koninklijke Onderscheiding voor Nicla Smits-Brouwer

niclaEen gepland dagje uit naar museum De Hermitage in Amsterdam bleek onverwacht toch iets anders uit te pakken. Volledig verrast was Nicla toen haar partner plotseling richting De Lievekamp reed en haar vervolgens meeloodste naar het Gemeentehuis. Uiteraard ging er toen wel een lichtje branden... 
Wij van Berghem.nl hebben van dichtbij meegemaakt met welk een inzet Nicla bezig is voor TV Berghem en feliciteren haar dan ook van harte met haar welverdiende Koninklijke Onderscheiding.
Foto: Jos Verstegen.
Klik op "lees meer" voor de toelichting zoals die gegeven is bij het uitreiken van de onderscheiding door burgemeester Wobine Buijs:

 

Koninklijke onderscheiding : Lid in de Orde van Oranje Nassau

Decorandus ontplooit de volgende activiteiten:

- Lid van de provinciale projecten Vrouwen Oriënteren zich in de Samenleving (VOS) en vrijwilliger bij een lokale afdeling van Vrouwen van Nu. Betrokkene gaf cursussen ter bevordering van de bewustwording en emancipatie van huisvrouwen. Na beëindiging van het VOS-project bleef zij actief door verschillende cursussen te geven. Momenteel begeleidt zij een leesclub.

- Bestuurslid van Stichting ‘Vrienden van de Wilberthof’ te Berghem. De Wilberthof is een verzorgingshuis. Betrokkene zette zich o.a. in voor de jaarlijkse braderie.

- Bestuurslid van TV Berghem. Betrokkene is hoofd secretariaat van de lokale omroep TV Berghem. Daarnaast verzorgt zij de planning van de overige vrijwilligers.

- Medeoprichter en vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Berghem. Betrokkene heeft een vluchtelingenwerkgroep opgericht. Zij zorgde ervoor dat de vrijwilligers van de werkgroep scholing en training kregen. Ook onderhield zij contact met het Regiokantoor in Den Bosch en liet zij zich door advocaten informeren over de juridische aspecten.