Café Brein Uden en Oss

Logo Ons welzijnVeel mensen met hersenletsel hebben last van overprikkeling. Bijvoorbeeld moeite met geluiden, geuren, kleuren, smaken of zelfs aanrakingen. Ook gedachten kunnen overprikkeling veroorzaken.

Ieder mens krijgt de hele dag door informatie binnen via zijn zintuigen. Die wordt verwerkt in onze hersenen. Gezonde hersenen filteren de informatie, maar door de hersenbeschadiging kan het filter kapot zijn, waardoor je teveel prikkels binnenkrijgt. Je emmer raakt als het ware sneller vol, loopt over en je hoofd slaat op tilt.

Dit thema staat centraal  tijdens Café Brein op 7 mei in Uden en op 24 mei in Oss. Café Brein is een trefpunt voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals.

Tijdens deze bijeenkomsten van Café Brein krijg je informatie over de prikkelverwerking in de hersenen en krijg je tips, adviezen en handvatten om beter om te gaan met de gevolgen van overprikkeling. 

Café Brein Uden is op maandag 7 mei in MuzeRijk, Klarinetstraat 4.
Café Brein Oss is op donderdag 24 mei in Buurthuis de Meteoor, Oude Litherweg 20.
Beide bijeenkomsten starten om 19.30 uur (19.00 uur zaal open) en duren tot 21.30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige en ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Revalidatiecentrum Tolbrug, Pluryn en ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl.