Vier 4 & 5 mei

bevrijdingsvuurOp vier mei om 18.45 uur willen we wederom stilstaan bij alle mensen die slachtoffer zijn geworden van oorlogshandelingen. Met name oud dorpsgenoten die gedurende de tweede wereld oorlog door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen. We willen dit doen in een herdenkingsdienst in de Berghplaets. Gelieve vooraf even te wachten in de foyer. De deur van de grote zaal gaat om 18.30 uur open.

We hopen u te ontmoeten om zo te tonen dat wij onze vrijheid koesteren en hen nooit zullen vergeten.

Van hen die wij gedenken

bewonderen en danken

kregen wij alle vrijheid

behalve die om haar prijs te geven.

 

Aansluitend vind er een stille tocht plaats naar het monument  hoek Wilhelminasingel / van de Heuvelstraat. Om half negen wordt er in de Berghplaets de oorlogsfilm ‘the zookeeper’s wife’ getoond. Een film die ook de jeugd aan zal spreken. Eenieder is van harte welkom. Entree is gratis. (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld)

Op 5 mei om 11 uur worden, bij boven genoemd monument, de mensen ontvangen die s ’nachts al lopende het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Berghem hebben gebracht. Tijdens een korte ceremonie wordt dan met deze vlam het bevrijdingsvuur in Berghem ontstoken. Aansluitend vindt er aan het daarnaast gelegen Adriaan van Hinthum plantsoen, voor diegene die zich daarvoor hebben aangemeld, een koffie tafel plaats.

Tussen 12 en 19 uur vindt er in de Berghplaets een foto tentoonstelling plaats over de naoorlogse dagen en bevrijding.

Des sávonds om 20 uur wordt er in de Berghplaets een speciale pubkwis gehouden, georganiseerd door ‘de fles op tafel’.

Namens de werkgroep, Henk Govers