Aan het bestuur van de Berghse verenigingen.

logo BerghslevenBest bestuurslid,

BerghsLeven is nu ruim een jaar actief in Berghem. We zijn een burgerinitiatief van en voor inwoners van Berghem met als doel hulpvragers en hulpaanbieders met elkaar in contact brengen onder het motto; ‘Leven voor en met elkaar’. BerghsLeven brengt mensen bij elkaar, vanuit het principe, ‘Samen Leven, Samen Meedoen, Erbij Horen’.

We hebben in de Berchplaets de Berghse Tafel opgezet, dat is een wekelijkse laagdrempelige ontmoetingsplek, en een website gemaakt waar burgers hun vragen en ondersteuningsbehoefte kenbaar kunnen maken. Iedere maand publiceren wij over onze activiteiten in het nieuwe dorpsblad "Berghs Contact".

We zijn er voor iedereen, van alle leeftijden, voor kwetsbare en krachtige burgers. We willen de ondersteuning organiseren voor mensen die het écht nodig hebben en dat koppelen aan burgers die graag iets voor anderen willen doen. Het gaat hierbij om praktische hulp en ondersteuning, maar ook om contact en ontmoeting met anderen.

Samenwerken en elkaar versterken

Samen staan we sterker. Daarom is voor BerghsLeven een goede samenwerking met de Berghse verenigingen, organisaties, zorgaanbieders, huisartsen, wijkverpleging en woningbouwcorporaties van groot belang. Samen werken aan een mooi, sociaal, sterk en leefbaar Berghem. Dat doen we samen en met elkaar.

De werkgroep wil graag haar ervaringen van het afgelopen jaar met u delen en bespreken. We willen vooral onze mogelijkheden voor ondersteuning van burgers bij u onder de aandacht brengen.

Namens de werkgroep nodig ik u graag uit voor een informatiebijeenkomst, waarin we kort stil staan bij de werkwijze van BerghsLeven en de Berghse Tafel en de ervaringen en resultaten van het afgelopen jaar, van onszelf en van de bewoners van Berghem.

Maar we willen u vooral ook vragen om tips en suggesties hoe wij BerghsLeven en onze samenwerking verder kunnen versterken.

In het belang van alle burgers in Berghem en vanuit de ambitie om met elkaar te zorgen voor een goede samenwerking en goede verwijzing hopen wij u te mogen ontmoeten op 21 februari om 19.30 uur in de Berchplaets in Berghem.


Met vriendelijke groet,

Joep Verhoeven

Voorzitter werkgroep Berghsleven

 

www.berghsleven.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-38 33 97 90
www.facebook.com/berghsleven