“ BERCHS-HEEM LANCEERT HAAR NIEUWE BEELDBANK OP INTERNET .”

KLOOSTERHeemkundevereniging Berchs-Heem te Berghem heeft lang gezocht naar een programma om de vele digitale foto’s over uiteenlopende onderwerpen met bijbehorende tekst op internet voor eenieder openbaar te maken.

 

Dit is gevonden in de aansluiting bij het genootschap ZCBS (Zijper Collectie Beheer Systeem) waarvoor toestemming verkregen is.
ZCBS is een online collectie-beheersysteem waarbij Berchs-Heem de vele foto's en afbeeldingen maar ook de bidprentjes-collectie, de vele boeken alsmede de grote verzameling gebruiksvoorwerpen via internet middels vier afzonderlijke Beeldbanken voor eenieder in te zien zijn.  
Leo van Oorsouw zal namens de werkgroep via internet www.beeldbank-berghem.nl lanceren en nadere uitleg geven over het gebruik en de mogelijkheden. 
Op donderdag 23 maart a.s. vanaf 19.30 uur gaan we officieel live van start vanuit Zalencentrum Merx in Berghem met deze Beeldbank-Berghem.
Inmiddels staan de afbeeldingen van bijna 5.000 foto’s, 1.200 objecten, 700 bidprentjes en 500 boeken gereed om via de Beeldbank van Berchs-Heem gepubliceerd te worden. Zo kunnen niet alleen de ruim 200 leden van de heemkundevereniging Berchs-Heem, maar iedereen vanuit de thuiscomputer of waar ook ter wereld via internet zoeken op één van de vier Beeldbanken en daar interessante afbeeldingen en info vinden. Zelfs is het mogelijk om met één zoekwoord op alle vier de Beeldbanken tegelijk te zoeken, wat verrassende resultaten geeft. Uiteraard kunnen de bezoekers ook reageren op de getoonde afbeeldingen en info middels een online- reactieformulier, zodat de info steeds completer wordt.
Dit bijzondere moment van presentatie valt samen met de viering van het 25- jarig jubileum van de op 19 maart 1992 opgerichte Heemkundevereniging Berchs-Heem te Berghem.