Serious Request The Lifeline geniet in Berghem

9686De DJ's van Serious Request The Lifeline hadden al snel door wat wij al heel lang weten. Berghem alias het Knollenrijk is het gezelligste stukje tussen Goes en Groningen. Wat de Bèrgse bevolking gisteren weer liet zien, daar kan geen promotieteam tegen op. In één woord: keigezellig.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Het harde werken wordt beloond met een lasdiploma

1200780Vorige week was aan de werkstukken al af te lezen dat de negen jongeren de praktische vaardigheden wel onder de knie hebben. Maar daarnaast is het fijn om te weten dat ze tegelijkertijd ook hebben geleerd hoe ze veilig moeten lassen. En vanavond was het officiële moment dan daar. Onder leiding van de allerhoogste Prins Dave d'n Urste, daarbij bijgestaan door Jeugdprins Rowen en Jeugdadjudant Ivar, werden de diploma's uitgereikt. Veel succes nu met de wagenbouw!
Klik op "lees meer" voor de foto's van Deniz van Haren

Hoe de laatste toch de beste kan zijn

carbidschietenBerghem- Raar he? Zeker de laatste dag van het jaar als we weer gaan carbidschieten.  Op het terrein van Boer Bart aan de burg. van Erpstraat 80 in Berghem gaan we op 31 december knallend het jaar uit. Op oudejaarsdag, traditiegetrouw knallen weer de kanonnen. Vanaf 14.00 uur vind er het carbid schieten plaats. Eén van de deelnemers heeft zijn kanon voorzien van een elektronische ontsteking. Ook bij deze Oudhollands traditie gaat de technische ontwikkeling verder. De basis van het carbid schieten blijft echter. Het is de kunst om met behulp van de juiste hoeveelheid water, voldoende gas uit een blok carbid te krijgen. Daarna wordt er gezocht naar de goede verhouding met zuurstof en dan moet op het juiste moment de vonk overspringen. Het geeft de deelnemers een kick. De organisatie ligt al enkele jaren in handen van BCC ‘De Losse Deksel’.  Dit jaar is de prins van het Knollenrijk, Dave d’n Urste aanwezig, die tevens de eerste melkbus ontvuurt. De mensen kunnen daarna genieten van leuke bands, die in een schitterend stukske muziek naar boven brengen en natuurlijk is diverse versnapering aanwezig.

Lascursus legt goede basis voor glorieuze toekomst Verlichte Optocht

9650Ook dit jaar kon, dankzij een enthousiaste groep las-coaches en een prachtige oefenlokatie bij Ferross in Oss, weer een negental jongeren opgeleid worden tot heuse las-meesters. Na 7 cursusavonden lieten Stijn Ouwens, Lars Soutendam, Lars van den Berg, Ray van Maren, Daan van Summeren, Freek en Theun van den Akker, Just Bergers en Paul van den Heuvel zien dat ze een degelijk werkstuk konden afleveren. Dat zit wel snor volgende week bij de diploma-uitreiking bij Tante Toetje.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Prins Dave d'n Urste en Adjudant Geert-Jan

9537.jpgPrins Dave (van Schaijk) d'n Urste en Adjudant Geert-Jan (den Brok) zullen het komende carnavalsseizoen over het Knollenrijk gaan heersen. Op zaterdagavond werd prins Dave door burgemeester Wobine Buijs onthuld, waarna Dave zijn adjudant onthulde. Prins Dave d'n Urste en adjudant Geert-Jan volgen Prins Sjoerd en adjudant Jan op die terug kunnen kijken op een heel succesvolle carnaval én jubileumweekend. Nadat ze zaterdagavond waren "afgetuigd" werden ze toegevoegd aan de club van Oud-Prinsen respectievelijk Dé Adjudanten. Persbericht
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen