Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mistero Buffo in Openluchttheater Hoessenbosch

september 15 / 20:00 - 22:30

€18,00

BERGHEM – In augustus en september speelt jubilerend Theatergroep BLUV het stuk Mistero Buffo van de Italiaanse schrijver Dario Fo op verschillende plaatsen in Brabant. Op vrijdag 15 september is het ‘komisch mysterie’ te zien in Openluchttheater Hoessenbosch in Berghem.

Regisseur Harold Schraven zorgt zoals altijd voor sterk beeldend theater waarbij livemuziek een onmisbaar en kenmerkend element is. Ook humor is een belangrijk ingrediënt, maar het drama wordt zeker niet geschuwd en waar het kan zoekt hij de link met de actualiteit. Aangezien het stuk gaat over het aan de kaak stellen van machtigen en hun misbruik van die macht, is de link met de huidige tijd snel gelegd.

Een bonte stoet met satire
Mistero Buffo, wat letterlijk ‘komisch mysterie,’ betekent, vertelt het verhaal over het leven van Jezus Christus in negen delen die bestaan uit sketches, scènes, liedjes en dialogen die als een ketting aan elkaar geregen worden. We zien maagden en pausen, heiligen en zatlappen, engelen en zotten voorbijkomen. Achtereenvolgens zien we de moord op de onnozele kinderen, de bruiloft van Kana, de genezing van de blinde en de lamme en de kruisiging, steeds bekeken vanuit eenvoudige mannen en vrouwen, door soldaten, straatartiesten, bedelaars, dronkaards en hoeren. Een bonte stoet dus die het verhaal met veel satire en in godslasterlijke taferelen vertelt. Evenzeer gaat dit stuk over de liefde van een moeder voor haar zoon en over vertrouwen en overgave, ook als je met moeite aan je geloof vast kunt houden.

Jubileum
Theatergroep BLUV werd in 2012 als stichting opgericht op initiatief van de Rabobank Uden/Veghel. Het doel was in eerste instantie het eenmalig produceren en uitvoeren van een muzikale theaterproductie, die door de Rabobank aan haar leden zou worden aangeboden.
Na het eerste succes werd besloten tot een doorstart. Stichting BLUV en de Rabobank werden losgekoppeld en de stichting gaat sinds 2013 op eigen kracht verder als Theatergroep BLUV, met als doelstelling het produceren en uitvoeren van hoogwaardige muzikale theatervoorstellingen voor een breed publiek. Dit alles onder leiding van regisseur Harold Schraven. In 2023 bestaat Theatergroep BLUV tien jaar.

Over Theatergroep BLUV
Vanuit een artistiek theatraal standpunt kiest BLUV steeds uitdrukkelijk voor stukken met maatschappelijke thema’s. Terugkerende thema’s zijn ongelijkheid, macht en machtsmisbruik, sociale verschillen en wat dit doet met mensen in hun individuele situatie. Onderwerpen die van alle tijden zijn en waarmee zij het publiek niet alleen wil vermaken en ontroeren maar ook aan het denken zetten. Waar mogelijk werkt BLUV samen met maatschappelijke organisaties en betrekt ze die bij de producties.

Mistero Buffo wordt naast Hoessenbosch op meerdere locaties gespeeld. Kijk voor meer informatie, data en speellocaties op www.tgbluv.nl.

Gegevens

Datum:
september 15
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€18,00
Site:
https://www.hoessenbosch.nl/programma/~211_mistero_buffo_-_theatergroep_bluv/

Locatie

Openluchttheater Hoessenbosch
Hoessenboschstraat 51
Berghem, 5351 PB Nederland
+ Google Maps