Meer dan 200 veldrijders naar Berghem

velderijdenZaterdag 13 januari gaan meer dan 200 jeugdige veldrijders strijden om de podiumplaatsen in Berghem De jeugd zonder wielerlicentie kan kennismaken met deze sport en meedoen aan de Dikke Bandenrace. Er starten zeven jeugdcategorieën met veldrijders.

Hotel de Naaldhof Hotel Berghem Open 2018

18 hdn hb openHet nieuwe jaar beginnen en starten met een tennistoernooi. Dit is mogelijk bij LTC Rackets in Berghem. Schrijf in voor Hotel de Naaldhof Hotel Berghem Open 2018. Dit KNLTB-dubbeltoernooi in de categorieën 5 t/m 8 (vanaf 17+) vindt plaats van 20 januari tot en met 4 februari.

Leden van Taekyon Berghem doen hetgoed op eigen toernooi!

 

logo taekyonberghemZondag 26 november was en belangrijke dag voor de leden van taekwondovereniging Taekyon Berghem. Die dag was het 15e Open Taekyon toernooi gepland. Aan dit door hen zelf georganiseerde toernooi namen ruim 200 deelnemers uit Nederland, Schotland, Ierland en Noord-Ierland deel. Er werd gestreden op de onderdelen tuls en sparring. Deelnemers werden ingedeeld op leeftijd, gewicht en ervaring.

Taekyon Berghem scoort goed in Zeewolde!

 

logo taekyonberghemTweede succesvolle toernooi binnen een week. Zaterdag 7 oktober was in Zeewolde de vierde Flevo Taekwondo Cup. Dit toernooi met deelnemers vanuit het hele land was een erg leuk toernooi. Er kon gestreden worden op de onderdelen tuls en sparren. Vanuit Taekyon Berghem namen ook een aantal deelnemers mee die goede resultaten boekten. Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald: Een 3e plaats was er voor Bjorn van Krieken en Romy Staal. Op het onderdeel sparring behaalde Danique Boelhouwer een 3e plaats. Benthe Matthieu, Imke van der Zande en Romy Staal behaalde een mooie 2e plek. Bjorn van Krieken en Niek Landman behaalde een knappe 1e plek. In totaal werd er drie een  3e plaats, drie keer een 2e plaats en twee keer 1e plaats behaald.

 

Taekyon Berghem opent sterk in Utrecht

logo taekyonberghemIn Utrecht was op 1 oktober de ITF Battle, een ITF Taekwondo toernooi voor alle leeftijden. Vanuit Taekyon Berghem namen tien deelnemers deel aan verschillende onderdelen. Er werd goed gepresteerd op het openingstoernooi van het seizoen. Stef van den Berk, Huberto van de Wetering en Imke van der Zande behaalde allen een 3e plaats op het onderdeel tuls.  Op het onderdeel hoogtesprong was Lieke van den Berk het beste en wist het goud te winnen.  Op het onderdeel sparren behaalde Stef van den Berk een 3e plek. Lieke van den Berk wist beslag te leggen op het zilver. Het goud was er voor Romy Staal, Bjorn van Krieken en Daiko Martens. In totaal was er vier keer een 3e plaats, één keer een 2e plaats en vier keer een 1e plaats, een mooie start van het seizoen.

 

Feestavond 90-jarige KPJ vliegt voorbij

0486Een feestje bouwen, dat is een eitje voor de KPJ. Ondanks de regen van de afgelopen dagen werd het feestterrein bij Boer Bart op tijd ingericht en kon zaterdagavond het feestgedruis losbarsten. Dat gebeurde dan ook met de band Recipe. De stemming zat er vanaf het begin al goed in al naar gelang de avond vorderde werd er steeds meer gedanst en gesprongen. Voordat iedereen het goed en wel in de gaten had, was de muziek en het feest afgelopen. Met wat buurten en een paar broodjes hamburgers kon het feest nog een beetje gerekt worden, maar daarna bleef niks anders over dan alvast te dromen van het volgende KPJ-feest...
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Open badmintonavond op woensdag 20-9 vanaf 20.30 in Zuiderlicht!

logo carreSla jij ook je slag?

Op woensdagavond 20 september houdt badmintonclub Carré een open avond. Graag bieden wij je de mogelijkheid om die avond kennis te komen maken met onze club. Vanaf 20.30 uur staan de deuren van sporthal Zuiderlicht aan het Knolgroenveld in Berghem open voor meer informatie en om vrijblijvend mee te komen spelen (het meebrengen van zaalsportschoenen volstaat!).

De 10 van Berghem Senioren - Start, Finish en Podium

2017 09 01 10vB Sen 8136Veel inschrijvingen bij de trim-prestatielopen van de 10 van Berghem 2017 in de diverse categorieën voor senioren. In verband met werkzaamheden in het centrum van Berghem, werd er deze keer een iets ander parcours gelopen. De overall winnaars bij de dames en heren liepen meteen een nieuw parcoursrecord.
Foto's: Bert Akkermans.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 4

2017 07 21 N4D4ab 114228Onder een stralende zon legden de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse 2017 de laatste kilometers af, met een grootse inhuldiging op de Via Gladiola. Het publiek kwam ogen en oren te kort om de vele, vaak fraai uitgedoste wandelaars op weg naar de finish te bekijken en nog eens voor de laatste keer aan te moedigen. Gehoord van de Berghemse delegatie langs de lijn: de Bèrgse deelnemers zijn, met hier en daar een blaar, allemaal over de eindstreep op de Wedren gekomen. Proficiat! Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 3

2017 07 20 N4D3ab 104222In de morgenuren van de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse werkte het weer niet echt mee. Regen en een onweersbui maakten de omstandigheden op de Zevenheuvelenweg nog moeilijker. Later in de morgen klaarde het op en kon de regenkleding weer uit. Ook de delegatie uit Berghem had het moeijlijk, maar aan de reacties te zien bleef de stemming onder de deelnemers en het publiek prima. Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 2

2017 07 19 N4D2ab 112525Woensdag - de tweede wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse - is de dag van Wijchen. De supportersdelegatie uit Berghem was ook in Wijchen neergestreken om de dapperen, die met het warme weer de kilometers moesten verwerken, aan te moedigen en ze iets verfrissends aan te bieden. Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 1

2017 07 18 N4D1ab 100959Dinsdagmorgen in alle vroegte is de Vierdaagse van Nijmegen van start gegaan. De eerste dag kregen de wandelaars de Betuweroute voorgeschoteld. In het centrum van Elst had zich een delegatie supporters uit Berghem verzameld, om de deelnemers, vaak fraai uitgedost, aan te moedigen. Foto's: Anneke Boeijen.

Wereldrecord poging penaltyschieten in Oss!

zwaluwen jeugd actieOp vrijdag 15 september organiseert de Zwaluwen Jeugd Actie in samenwerking met het Sport Expertise Centrum (SEC) en SV TOP een officiële Guinness World Recordpoging aaneengesloten penaltyschieten op de Talentencampus in Oss. lees meer >>>

Bèrgse Wielerronde Dikke Banden Race 2017

2017 07 02 BW DBR 2232Voor de schooljeugd ut Berghem was er tijdens het programma van de Bèrgse Wielerronde weer de mogelijkheid op een echt parcours twee of drie rondjes met de eigen fiets te rijden. Het ging er in de verschillende categorieën weer fel aan toe. En voor de renners in spé lonkte het erepodium, met bloemen en een medaille voor de winnaars. Foto's: Willy Gielis.

Dorpszeskamp senioren 2017 (2)

2017 06 25 S6Kamp 4261Zondag werd voor de 30e keer de Dorpszeskamp voor senioren gehouden. Ook van deze jubileumversie een tweede serie foto's. Met als toegift later op de middag een BBQ, muziek van DJ Smiley en een optreden van zanger Brian Voet. Twee vrijwilligers die al 30 jaar hun steentje in de organisatie en opbouw hebben bijgedragen werden nog eens extra in het zonnetje gezet: Willy Gremmen en Hans van de Wetering. En natuurlijk was er de prijsuitreiking... met twee teams die gelijk eindgden! De volledige uitslag kunt u vinden in een item hierna. Foto's: Bert Akkermans.

Seizoensontknoping Zomeravondvoetbal

Op één avond beide kampioenen bekend!?
In beide competities nog 2 kandidaten voor het kampioenschap en ze spelen nog tegen elkaar ook!
Zorg dat je dit niet mist en aanschouw dit spektakelstuk vanavond!

D’n Bèrgse wielerronde: veel jeugd op de pedalen.

D n Bèrgse wielerronde flyer 2jul17 page 001Op zondag 2 juli ademt Berghem weer wielersferen. Jeugdwielrenners strijden om de podiumplaatsen bij D’n Bèrgse wielerronde. En voor alle jeugd van 7 tot 12 jaar is er de Dikke Banden Race: met eigen fiets racen op een echt wielerparcours.

10 van Berghem 2017

 

10vanBerghemOp vrijdag 1 september 2017 vindt in het centrum van Berghem opnieuw de 10 van Berghem plaats de start is op het Meester Gielenplein.
INSCHRIJVING vanaf 17.30 u in “De Berchplaets”

 • PROGRAMMA:
  18.55 uur   1.1 km  Jongens/meisjes t/m 7 jaar
  19.00 uur   1.1 km  Jongens/meisjes 8 t/m 11 Jaar
  19.30 uur   3.2 km  Jongens/meisjes 12 t/m 15 jaar
  19.30 uur   5 km Mannen en vrouwen
  19.30 uur  10 km Mannen/vrouwen-div. cat.

Lees meer >>>

 

INFORMATIEAVOND SPORTPARK DE KOPPELSTEEG

Gemeente Oss gaat de komende maanden aan de slag met de aanpassingen op Sportpark De Koppelsteeg in Berghem. Op maandag 19 juni is er een informatieavond.

 • 20:00 uur
 • clubgebouw van Berghem Sport
 • Osseweg 49 Berghem

Taekyon Berghem stijgt boven zichzelf uit op Nederlands Kampioenschap

Taekyon Berghem NK 2017Op zondag 11 juni waren in Vianen de Nederlandse Kampioenschappen taekwondo. Er kon gestreden worden op verschillende onderdelen. De leden van Taekyon Berghem stegen wederom boven zichzelf uit en presteerden enorm goed: met zestien deelnemers werden 31 individuele en 2 teamprijzen gewonnen.
Op het onderdeel hoogtesprong werden de volgende prijzen behaald:

Taekyon Berghem doet het goed op Open NW Veluwe touernooi

logo taekyonberghemOp zaterdag 13 mei was in Elburg het Open Noord-West Veluwe toernooi, een ITF-taekwondo toernooi. Aan dit toernooi namen ook een aantal leden van Taekyon Berghem deel, met goede resultaten.   Op het onderdeel tuls wist Lieke van den Berg een mooie 2e plek te behalen. Huberto van de Wetering presteerde hetzelfde bij de senioren heren A.   Op het onderdeel sparring wist Benthe Matthieu een mooie 3e plek te veroveren. Er was een overvloed aan eerste prijzen: Danique Boelhouwer, Jesse Broeren, Bjorn van Krieken, Niek Landman, Huberto van de Wetering en Imke van der Zande waren allen de beste in hun klasse en wisten het goud mee naar huis te nemen.   Met 9 prijzen was het dus een geslaagde dag voor de leden van Taekyon Berghem.