DIGITAAL INSCHRIJVEN VOOR EEN BOUWPLEK IN 'DE KNOLLENSCHUUR'

Beste wagenbouwers, de inschrijving voor een bouwplek in "De Knollenschuur" is geopend. Vanaf dit jaar kan men zich alleen digitaal aanmelden. De commissies Bouwbegeleiding en Dé Verlichte Optocht hebben het jullie gemakkelijk gemaakt en een centraal inschrijfformulier gemaakt.

KnollenTocht 2017

Knollentocht Facebook 20176Berghem – Na groots enthousiasme vindt op zondag 21 mei de 2e Knollentocht van Berghem plaats. Een echte kroegentocht waar cocktails maar voornamelijk lentebier uit de regio in het zonnetje staan.
Traditie
In veel regio’s is het traditie om de start van het zomerseizoen te vieren met een biertocht. Van café naar café, een rondje langs diverse horeca aangelegenheden om steeds een ander biertje te proeven.
Stempelen
De Knollentocht vindt plaats op zondag 21 mei vanaf 14.00 tot 21.00. Deelnemende bedrijven zijn Café Roots, Zalencentrum de Merx, Familie van Dijk in de Berchplaets en Café d’n Dort allen te Berghem.
Liefhebbers kunnen de Knollentocht bij iedere horecazaak starten. Daar kopen zij een Stempelkaart voor 2,50 euro, een Lentebiertje voor 3,50 en genieten van een lekker hapje van het huis. Wanneer de stempelkaart vol is staat men een verassing te wachten voor deze prestatie! -Vanaf 18 jaar-

C.V. de Kwekers onderweg naar Mierlo-Hout

AD10886Het was zaterdagmorgen een gezellige bijeenkomst bij Transportbedrijf v.d. Camp Oss . Onder begeleiding van een hele groep Bergse motorrijders vertrok de stoet richting Mierlo-Hout om deel te nemen aan de lichtjes parade vanavond om 20.30 uur .

Foto's : Ad Megens (Klik op "Lees meer" voor de foto's)

Herfstzonbal, altijd gezellig!

2017 02 27 6656Maandagmiddag 27 februari konden de leden van seniorenvereniging De Herfstzon aanschuiven in de Berchplaets voor het carnavalsbal. Altijd een gezellige ontmoeting, even bijbuurten, goede dansmuziek, loterij, bezoek Pins Jasper en gevolg, optreden van de Sticarda's en een verrassingsartiest. Maar deze laatste wist het Knollenrijk niet te bereiken, de Tonproater stond met stukken onderweg en moest jammergenoeg afbellen. Prins Jasper mocht het echtpaar Van Oorsouw huldigen voor de vele verdiensten voor de vereniging. Foto's: Bert Akkermans.
Meer foto's van deze activiteit zijn te bekijken op de internetsite van De Herfstzon.

MINIOREN STARTEN MET GARDEDANS

beatyes2017Hebben jullie ze zien optreden? Op de Jeugdpronkzitting van Stichting Carnaval Berghem, ons eigen danstoernooi of tijdens de Boerenbruiloft dinsdag met carnaval. Onze jongste trots:  Matroesjka – Baboesjka   Na de carnaval starten de minioren van onze dansclub met een nieuwe gardedans. Een mooi moment voor kinderen tussen 5 en 8 jaar om lid te worden van onze dansclub. Heb je interesse? Kom dan maandagavond 6 en/of 13 maart tussen 17.45 en 19.00 uur eens kijken bij een training in De Berchplaets. Of doe direct mee. Wij zouden het erg leuk vinden.

Sleutelteruggave en knolverbranding

9315Aan al het goede komt een eind. En dat geldt helaas ook voor de Carnaval 2017 in het Knollenrijk. Met de teruggave van de sleutels aan wethouder Den Brok was dit een feit. Gelukkig kon Prins Jasper nog net voor die tijd een Knol van Verdienste uitreiken aan Benjamin Nagel, die op heel veel vlakken heel actief is binnen het carnavalsgebeuren. En toen moest dan toch echt de fik in de Knol (gemaakt tijdens de lascursus). Prins Japser en Jeugdprins Paul deden dit professioneel en al snel bleef een kaal geraamte over. Nu zit er echt niks anders op dan te wachten tot vrijdag 9 februari 2018 (nog 345 dagen aftellen....)
Klik op "lees meer" voor de foto's (fotograaf: Jos Verstegen)

Met Dé Adjudanten bij Den Dort: altijd gezellig

9245Richting het eind van de carnaval is er al sinds mensenheugenis het bezoek aan Den Dort. Het gold ooit als rustpunt voor de Prins en zijn gevolg, onder het genot van een echt glas bier, maar dat is het al lang niet meer. Het glas bier zeker wel, maar met allerlei opdrachten is het stop.... en door.... voor Prins en Adjudant. En voor wie dreigt in te kakken is er altijd nog de Predbant die met hun vrolijke klanken de hele boel in gang houden.
Klik op "lees meer" voor de foto's (fotograaf: Jos Verstegen)

Boerenbruiloft 2017: niet van echt te onderscheiden

8982.jpgIeder jaar wordt door de Bietenbouwers een paar in de onecht met elkaar verbonden. Maar zelden wordt er een match gemaakt die zo treffend is, dat je eigenlijk niet van "onecht" kan spreken. De kersverse single wederhelften vonden al snel steun bij elkaar en de kids Maud, Bregt, Kiki en Kai waren ook dolblij met hun nieuwe gezinssamenstelling. Kortom, we moeten nog maar zien of ze volgend jaar akkoord gaan met hun onechte scheiding. Het zou zo maar kunnen dat ze er nog een jaar aonplekken.
Klik op "lees meer" voor vele foto's (fotografen: Anouk Bouwmans en Jos Verstegen)

Schlagerbal de Merx Berghem

AD19905Na het grote succes van vorig jaar was er op de dinsdagmiddag wederom een Schlagerbal in de grote tent en een kinderprogramma in de ski-hut .

De band " Wir sind spitze " en DJ Rudi War Steiner zorgden voor de sfeer en gezelligheid .

Foto's : Ad Megens (klik op "Lees meer" voor de foto's)

Kindermatinee Skihut de Merx Berghem

AD19170Tijdens het matinee 's-maandags bij zalencentrum de Merx konden de kinderen volop genieten van een kinderprogramma in de ski-hut .

Foto's : Ad Megens (klik op "Lees meer" voor de foto's)

Matinee feesttent zalencentrum de Merx Berghem

AD19252In de grote feesttent was het maandagmiddag weer gezellig druk voor jong en oud . Een geweldig optreden van Stef Ekkel , Trio de Band en DJ Robert den Brok maakten dit matinee tot een waar feest .

Foto's : Ad Megens (klik op "Lees meer"voor de foto's)

Carnavalsdinsdag bij De Merx

9392.jpgTerwijl het dinsdagavond al op sommige plekken wat rustiger begint te worden (veel mensen moeten woensdag weer gewoon gaan werken), kun je daar bij De Merx nog niks van merken. Opnieuw zitten de tent en zaal 1 weer tjokvol feestgangers, die ook nog lang niet lijken te gaan stoppen. Maar het is voorbij. Wat is de carnaval weer voorbij gevlogen. Ik zeg: op naar carnaval 2018.
Klik op "lees meer" voor meer foto's (fotograaf: Jos Verstegen)

Verlichte Optocht 2017 (2) - Vanaf Start

2017 02 26 VO I Bert 5894In totaal 49 groepen en wagens mocht Prins Jasper I zondagavond om 19.00u van start laten gaan vanaf het meester Gielenplein. Tegen 23.00u kwam de laatste wagen over de finish op de Wilhelminasingel. De optocht was iin één woord 'GEWELDIG'. Heel kleurig uitgebeeld het thema 'Spellen en Speelgoed'. Bij de prijsuitreiking mocht wagenbouwergroep cv De Dûrzetters in de categorie Grote Wagens de wisselbeker in ontvangst nemen. Foto's Bert Akkermans.

Carnavalsbal maandagavond , zalencentrum de Merx

AD19726Ook op de maandagavond was het weer volle bak in de feesttent met als afsluiter een te gekke "Darkraver" , die van geen ophouden wist . In zaal 1 kon men weer op een ouderwetse manier genieten van het duo Pap en Pudding .

Foto's : Ad Megens (klik op "Lees meer" voor de foto's)

Prins meets Prins at the Roots

8956Maandagavond trokken de Prins, Adjudant en zijn gevolg naar de Roots om daar Prins(heerlijk) Lester, zijn Adje en de Raad van Ongeregeld op te zoeken. Nou, dat hebben ze geweten. Fitness-trainer Lester had voor de gelegenheid even een paar pittige fitness-oefeningen bedacht. Dus als u de leden van Stichting Carnaval morgen bij de Boerenbruiloft beroerd ziet dansen, dan komt dat niet alleen vanwege hun gebrekkige dansvaardigheden.
Klik op "lees meer" voor de soms helaas wat mistige foto's, door de rookmachine bij Roots (fotograaf: Jos Verstegen)

Impressies Jeugdoptocht 2017 (2)

In onze eerste impressie van de Jeugdoptocht heeft u al veel foto’s mogen bewonderen van de prachtige wagens en de kleurrijk versierde deelnemers, maar er is natuurlijk meer. Klik op "lees meer" voor de foto’s (Foto’s: Stefan van den Broek)

 

Maandagmiddag in het Knollenrijk

8709Zoals altijd gaat Stichting Carnaval op maandag vlak na het middaguur bij C.V. De Centrumknollen op bezoek. Na dansen van de Carona's en de Sticarda's en de diverse toespraken kan het feest in de tent van de Merx losbarsten. In de skihut is dit jaar ook een kindermatinee, net als in de Berchplaets. Van beiden hebben we ook wat beelden.
Klik op "lees meer" voor de foto's (fotograaf: Jos Verstegen)

Verlichte Optocht 2017 (1)

8315Een schitterende optocht. Wat moet je er nog meer over zeggen? Als je er niet live bij geweest bent, dan heb je wel wat gemist. Maar je kan gelukkig nog wel een beetje meegenieten m.b.v. de bijgeleverde foto's.
Klik op "leees meer" voor 78 foto's (Fotograaf: Jos Verstegen)

Prijsuitreiking Verlichte Optocht

8647NU MET MEER DAN 100 EXTRA FOTO'S!
De Verlichte Optocht 2017 kunnen we kort samenvatten met: het was prachtig weer, de optocht zelf was nog prachtiger, 't Smidje had pech en Cor ok, felicitaties gaan naar alle winnaars, waaronder het jubilerende Goei Toei dat de miniwagens volwassen won; de Kwêkers die de (gewone) wagens volwassen won en de Durzetters die de grote wagens volwassen won.
Klik op "lees meer" voor alvast een paar foto's. Er volgt later meer (fotograaf: Jos Verstegen)

Carnavalsmiddag in het Knollenhufke

8120.jpgOnder leiding van Prinses Riek en Adjudant Rini werd op zondagmiddag een carnavalsmiddag georganiseerd in het Knollenhufke. En natuurlijk kwamen Prins Jasper, Adjudant Dick en hun gevolg daarbij op audiëntie. En ze brachten ook de skônste durskes van het Knollenrijk (de Sticarda's) mee om een optreden te verzorgen. Na de toespraken, zang, dans, hapjes en een drankje was er aan het eind van het bezoek nog een onverwachts eerbetoon. Anneke en Jan Boeijen, beiden heel actief bij de commissie Senioren, werden in het zonnetje gezet omdat ze precies vandaag 35 jaar getrouwd zijn.
Klik op "lees meer" voor de foto's (Fotograaf: Jos Verstegen)

Seniorenbal, Knol van Verdienste voor Nico van Zandvoort

2017 02 24 SenBal 4088Het comité 55+ Bal mocht weer veel gasten ontvangen in de Berchplaets. Prins, Jeugdprins en hun gevolgen kwamen op bezoek. De Sticarda's dansten, en Prins Jasper mocht aan Nico van Zandvoort de Knol van Verdienste uitreiken. Een band en DJ verzorgden het muzikale gedeelte, verder was er een optreden van de Big Brothers en tot slot een loterij en aansluitend de prijsuitreiking van de mooist verklede carnavalsvierder. Na een kop koffie en een broodje zat het avondvullende programma er weer op. Foto's: Bert Akkermans.

Ook fruitschalen buiten het Knollenrijk

8071Diverse Knollen en Knollinekes binnen ons Knollenrijk mochten al een fruitschaal ontvangen van onze hoogheden. Maar ook degenen die vanwege omstandigheden niet in ons mooie carnavalsdorp aanwezig kunnen zijn worden niet vergeten. Prins, Adjudant en het kersverse Knollinneke Hanneke gingen op bezoek bij Bernhoven en de Nieuwe Hoeven. Tegelijkertijd gingen andere van de Raad van Elf en de Sticarda's naar De Wellen.
Klik op "lees meer" voor de foto's (fotograaf: Jos Verstegen)

Zaterdagmiddag in het Knollenrijk

7788Na de Jeugdoptocht is het natuurlijk tijd voor de prijsuitreiking in de Berchplaets. En daar was het dan ook stampvol. Maar ook in andere leutpaleizen in het Knollenrijk wordt druk gefeest. Bij de Roots zit de stemming er in ieder geval ook goed in.
Klik op "lees meer" voor de foto's (fotograaf: Jos Verstegen)

Opbouw C.V. De Kwêkers

7998Het is nog maar koud 8 uur op zondagmorgen en dichtbij het Bikkeltje is het al een drukte van jewelste. Met een grote hijskraan en grof materiaal van Th. van de Camp wordt de gigantische wagen van C.V. de Kwêkers in elkaar gezet. Dit belooft wat voor vanavond.
Klik op "lees meer" voor de foto's (fotograaf: Jos Verstegen)

Hanneke van Erp Knolleginneke 2017

7867.jpgDit jaar werd de Knolleginneke-verkiezing over de vrijdag- en zaterdagavond verdeeld. De strijd ging dit jaar tussen Daisy van den Broek en Hanneke van Erp. Uiteindelijk trok de laatste aan het langste eind en daarmee is Hanneke Knolleginneke 2017 geworden en mag zij een jaar lang mee optrekken met Prins en Adjudant. Bij de Verlichte Optocht zal ze ook op de Prinsenwagen mee rondtrekken.
Klik op "lees meer" voor meer foto's (Foto's: Jos Verstegen)

Prinses Riek regeert in het 'Knollenhufke'

2017 02 24 WH RiekRiny 3597Vrijdagmiddag 24 februari is op De Wilberthof - tijdens carnaval "Knollenhufke" - prinses Riek geïnstalleerd. Eerst werd grootvorst Harry bedankt voor zijn verdiensten in het afgelopen jaar; adjudant Riny mag dit seizoen prinses Riek assisteren. Na de receptie kon het feest van start. Foto's: Bert Akkermans.

Impressies Jeugdoptocht 2017 (1)

dsc_3138.jpgVooraf waren de weersvoorspellingen niet denderend, maar gelukkig komen niet alle voorspellingen altijd uit. En dus kon het toegestroomde publiek genieten van de mooie wagens, loopgroepen en individuele deelnemers. En er was genoeg te genieten!
Klik op "lees meer" voor de foto's (Foto's: Anouk en Sandra Bouwman)

Stichting Carnaval brengt fruitschalen rond

7552.jpgZaterdagmorgen is het vaste prik fruitschalen ophalen bij (de kersverse Knol van Verdienste) Nico van Zandvoort, om die vervolgens rond te brengen aan vele Berghemnaren die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Altijd weer een mooi onderdeel van de carnaval, dat zeer op prijs gesteld wordt.
Klik op "lees meer" voor de foto's (foto's: Jos Verstegen)