Taekyon Berghem scoort goed in Zeewolde!

 

logo taekyonberghemTweede succesvolle toernooi binnen een week. Zaterdag 7 oktober was in Zeewolde de vierde Flevo Taekwondo Cup. Dit toernooi met deelnemers vanuit het hele land was een erg leuk toernooi. Er kon gestreden worden op de onderdelen tuls en sparren. Vanuit Taekyon Berghem namen ook een aantal deelnemers mee die goede resultaten boekten. Op het onderdeel tuls werden de volgende prijzen behaald: Een 3e plaats was er voor Bjorn van Krieken en Romy Staal. Op het onderdeel sparring behaalde Danique Boelhouwer een 3e plaats. Benthe Matthieu, Imke van der Zande en Romy Staal behaalde een mooie 2e plek. Bjorn van Krieken en Niek Landman behaalde een knappe 1e plek. In totaal werd er drie een  3e plaats, drie keer een 2e plaats en twee keer 1e plaats behaald.

 

Stickers verdienen met vlog tijdens Berghem Bruist

170917berghembruistvlog2Op diverse plekken konden de kinderen tijdens Berghem Bruist stickers verdienen en bij een volle kaart een heerlijk glas ranja. Natuurlijk deelden wij bij de kraam van Berghem.nl ook stickers uit. Maar daarvoor moest er wel eerst gevlogd worden, iets wat een beetje onwennig was voor zowel de interviewers als de kinderen. Klik op om https://youtu.be/zr3u6rE5kDE om de vlog te bekijken (montage: Anouk Bouwman).

Berghem Bruist nog even door!

9435De afgelopen twee weken heeft u al veel foto's van Berghem Bruist in 't Reut voorbij zien komen. Maar vele bezoekers en deelnemers zijn tijdens dat evenement bij de kraam van Berghem.nl voor een groen scherm gefotografeerd. En dat is natuurlijk niet voor niets een groen scherm. Dit biedt de mogelijkheid om er een foto achter te monteren. Ruud Kouwenberg heeft bij iedere foto er iets toepasselijks achter geplakt. Mooie manier om nog even na te genieten van dat geweldige event. Klik op "lees meer" voor vele foto's.

Taekyon Berghem opent sterk in Utrecht

logo taekyonberghemIn Utrecht was op 1 oktober de ITF Battle, een ITF Taekwondo toernooi voor alle leeftijden. Vanuit Taekyon Berghem namen tien deelnemers deel aan verschillende onderdelen. Er werd goed gepresteerd op het openingstoernooi van het seizoen. Stef van den Berk, Huberto van de Wetering en Imke van der Zande behaalde allen een 3e plaats op het onderdeel tuls.  Op het onderdeel hoogtesprong was Lieke van den Berk het beste en wist het goud te winnen.  Op het onderdeel sparren behaalde Stef van den Berk een 3e plek. Lieke van den Berk wist beslag te leggen op het zilver. Het goud was er voor Romy Staal, Bjorn van Krieken en Daiko Martens. In totaal was er vier keer een 3e plaats, één keer een 2e plaats en vier keer een 1e plaats, een mooie start van het seizoen.

 

INLOOPAVOND WILLANDSTRAAT BERGHEM

Gemeente Oss wil de Willandstraat in Berghem verkeersveiliger maken. Wij willen graag van de bewoners samen bekijken welke aanpassingen er nodig zijn.  We nodigen daarom iedereen uit voor een inloop avond op dinsdag 3 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur in de aula van basisschool de Fonkeling,  Knolgroenveld 1, Berghem.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met J. Voets, telefoon 14 0412.                 

Feestavond 90-jarige KPJ vliegt voorbij

0486Een feestje bouwen, dat is een eitje voor de KPJ. Ondanks de regen van de afgelopen dagen werd het feestterrein bij Boer Bart op tijd ingericht en kon zaterdagavond het feestgedruis losbarsten. Dat gebeurde dan ook met de band Recipe. De stemming zat er vanaf het begin al goed in al naar gelang de avond vorderde werd er steeds meer gedanst en gesprongen. Voordat iedereen het goed en wel in de gaten had, was de muziek en het feest afgelopen. Met wat buurten en een paar broodjes hamburgers kon het feest nog een beetje gerekt worden, maar daarna bleef niks anders over dan alvast te dromen van het volgende KPJ-feest...
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Open badmintonavond op woensdag 20-9 vanaf 20.30 in Zuiderlicht!

logo carreSla jij ook je slag?

Op woensdagavond 20 september houdt badmintonclub Carré een open avond. Graag bieden wij je de mogelijkheid om die avond kennis te komen maken met onze club. Vanaf 20.30 uur staan de deuren van sporthal Zuiderlicht aan het Knolgroenveld in Berghem open voor meer informatie en om vrijblijvend mee te komen spelen (het meebrengen van zaalsportschoenen volstaat!).

Grote ramp bij Scouting Berghem afgewend

0325Woensdagavond rond 20:00 uur ging het gruwelijk mis bij Scouting Berghem. Een beetje rondcrossen in een oude auto door Brecht en Tim eindigde toen Brecht de macht over het stuur verloor en door de achtergevel van clubgebouw De Sprokkelaar naar binnnen reed. Tot overmaat van ramp ontstond daarbij een brand die al snel doorbrak naar de zolder waar net een viertal mensen aan het opruimen was. Door de rookontwikkeling waren deze mensen direct buiten westen. Gelukkig was onze brandweer snel ter plaatse en kon zij al snel de mensen van de zolder halen. De autodeuren waren echter geblokkeerd en dus was er maar één manier om Brecht en Tim te ontzetten: het dak eraf. Daarna kon iedereen weer lachen: een geslaagde oefening van Brandweerpost Berghem.
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Coderdojo bij Tante Toetje op de koffie

0207.jpgBerghem Bruist organiseert niet alleen de grote evenementen zoals op 17 september a.s. in Het Reut maar ook om de paar maanden een Open Coffee Bij die Open Coffee's kunnen allerlei verenigingen en stichtingen zich voorstellen waardoor ze elkaar beter leren kennen en kunnen helpen. Dit gebeurt iedere keer op een andere locatie zodat de Berghemnaren ook die locaties leren kennen. Deze keer was die locatie het gloednieuwe café Tante Toetje, naast de Jumbo, dat de afgelopen maanden een heuse metamorfose heeft ondergaan. In deze ambiance vertelde Frans Verhagen van Coderdojo hoe ze met een groep mentoren al sinds 2 jaar de jeugd van 7 tot 17 jaar van Berghem en omstreken helpen om te leren programmeren. Dit is niet alleen belangrijk omdat dit nodig is voor de banen van de toekomst, maar het is ook nog eens leuk. Zo werden de lichteffecten van een jeugdwagen bij de Verlichte Optocht aangestuurd met software ontwikkeld tijdens de Coderdojo-bijeenkomsten en heeft één deelnemer al geld verdiend door een stukje software te verkopen.
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Presentatie boek over "meester Gielen"

2017 09 02 LH Gielen 8998Op zaterdag 2 september is in de Berchplaets het boek "De Meester, kroniek van een idealist" gepresenteerd. Historicus Leo Hoeks schreef een biografie over Jacques Gielen (1905-1968). De man die ruim veertig jaar onderwijzer was aan de Aloysius jongensschool in Berghem en tien jaar wethouder.
Foto's: Bert Akkermans.

De 10 van Berghem Senioren - Start, Finish en Podium

2017 09 01 10vB Sen 8136Veel inschrijvingen bij de trim-prestatielopen van de 10 van Berghem 2017 in de diverse categorieën voor senioren. In verband met werkzaamheden in het centrum van Berghem, werd er deze keer een iets ander parcours gelopen. De overall winnaars bij de dames en heren liepen meteen een nieuw parcoursrecord.
Foto's: Bert Akkermans.

33ste keer " De 10 van Berghem "

AD50276Veel deelnemers aan de start van de trim- , prestatieloop in Berghem . Eem sportieve strijd in de categorie jongens/meisjes 12 t/m 15 jaar 3,2 km. met natuurlijk de mannen en vrouwen 5 km. en 10 km. 

Foto's Ad Megens ( klik op "Lees meer" voor de foto's)

" De 10 van Berghem " ( jeugd )

AD59881Voor de 33e keer werd er op vrijdagavond weer de trim- , prestatieloop  "De 10 van Berghem"gelopen . De jeugd gaf eerst het goede voorbeeld op een gewijzigd parcours .

Foto's : Ad Megens (klik op "Lees meer" voor de foto's)

Kindervakantieweek dag 2

2858Mede dankzij de schitterende weersomstandigheden werd deze 2e dag met de bijbehorende spelletjes een topdag . Morgen weer iets warmer dus ook weer meer water ??

Foto's : Willie Gielis (klik op "Lees meer" voor de foto's)

Kindervakantieweek 2017 - Dag 1

2017 08 21 kvw d1 2598De start van de kindervakantieweek is ieder jaar een spannende aangelegenheid. En het gaat al jaren volgens een vast stramien: aankomst bij de Kinderburcht, welkom, indeling groepen, materiaal verzamelen, gereedschap uitpakken, een leuke opening en dan aan de slag met hamers, spijkers en verf. Iedereen kan zich deze eerste dag volop uitleven bij het bedenken van ideeën en het bouwen aan de honken. Foto's: Willie Gielis.

MANTELZORGCOMPLIMENT

LOGO GEMEENTE OSS nieuwsbriefOntvangt u mantelzorg en wilt u degene bedanken? Dan kunt u een mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente. Dit is een cadeaubon van € 50 die u zelf aan uw mantelzorger geeft.

Kindervakantieweek 2017 - Thema: 'Zomer Kerst'

2017 07 05 5511Op 5 juli is de inschrijving voor de kindervakantieweek 2017 al geweest. Stichting Jeugd en Jongeren mag dit jaar een kleine 500 deelnemers verwachten. Maandag 21 augustus gaat het evenement van start. Het terrein bij de Kinderburcht wordt komende week omgetoverd tot een kerstdorp. Sneeuw is er niet echt te verwachten, maar misschien wel kunstsneeuw! Wel te hopen dat het weer meewerkt voor de vele activiteiten die er op het programma staan. Vrijdagmorgen 25 augustus wordt de week afgesloten in het Hoessenboschtheater. Foto's: Bert Akkermans.

Herfstzon Fietsdag 2017

2017 08 02 7270Op woensdag 2 augustus meldden zich 100 deelnemers voor de jaarlijkse Fietsdag van seniorenvereniging de Herfstzon. 's Morgens om 09.00u vertrok de grote groep vanaf het meester Gielenplein, in Nistelrode stond de eerste pauze gepland. Verder over het Slingerpad richting Vluchtoord in Uden, daarna naar het Plattelandsmuseum voor de lunch en een rondleiding. Na deze lange, met veel nostalgie gevulde, stop via het Oventje, Zeeland naar Schaijk voor de laatste pauze. Om 18.00u was iedereen, na een tocht van ca. 60 km, weer terug in De Berchplaets voor het afsluitende diner. Foto's: Bert Akkermans.

Voor meer foto's svp de site van KBO-Berghem bezoeken.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 4

2017 07 21 N4D4ab 114228Onder een stralende zon legden de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse 2017 de laatste kilometers af, met een grootse inhuldiging op de Via Gladiola. Het publiek kwam ogen en oren te kort om de vele, vaak fraai uitgedoste wandelaars op weg naar de finish te bekijken en nog eens voor de laatste keer aan te moedigen. Gehoord van de Berghemse delegatie langs de lijn: de Bèrgse deelnemers zijn, met hier en daar een blaar, allemaal over de eindstreep op de Wedren gekomen. Proficiat! Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 3

2017 07 20 N4D3ab 104222In de morgenuren van de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse werkte het weer niet echt mee. Regen en een onweersbui maakten de omstandigheden op de Zevenheuvelenweg nog moeilijker. Later in de morgen klaarde het op en kon de regenkleding weer uit. Ook de delegatie uit Berghem had het moeijlijk, maar aan de reacties te zien bleef de stemming onder de deelnemers en het publiek prima. Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 2

2017 07 19 N4D2ab 112525Woensdag - de tweede wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse - is de dag van Wijchen. De supportersdelegatie uit Berghem was ook in Wijchen neergestreken om de dapperen, die met het warme weer de kilometers moesten verwerken, aan te moedigen en ze iets verfrissends aan te bieden. Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 1

2017 07 18 N4D1ab 100959Dinsdagmorgen in alle vroegte is de Vierdaagse van Nijmegen van start gegaan. De eerste dag kregen de wandelaars de Betuweroute voorgeschoteld. In het centrum van Elst had zich een delegatie supporters uit Berghem verzameld, om de deelnemers, vaak fraai uitgedost, aan te moedigen. Foto's: Anneke Boeijen.

Wereldrecord poging penaltyschieten in Oss!

zwaluwen jeugd actieOp vrijdag 15 september organiseert de Zwaluwen Jeugd Actie in samenwerking met het Sport Expertise Centrum (SEC) en SV TOP een officiële Guinness World Recordpoging aaneengesloten penaltyschieten op de Talentencampus in Oss. lees meer >>>

Kermis 2.0

jve_0013Hoewel ie op zondagavond nog maar amper halfweg is, is nu wel al duidelijk dat de nieuwe opzet van de Kermis o.l.v. Berghem Events een gouden greep is. Naast de vertrouwde attracties zorgen de terrassen en de feesttent ervoor dat het publiek langer blijft hangen, al genietende van de live muziek en een hapje en een drankje. Ook iets verder van het kermisterrein verwijderd, bij Roots, zorgt live muziek voor sfeer en gezellige drukte.
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Kermis 2017 van start

2017 07 08 Kermis 6469Zaterdagmiddag opende wethouder Frank den Brok de kermis in Berghem. Den Brok en twee van zijn zoons maakten de eerste wandeling door het Spookhuis. Andere attracties kwamen daarna aan de beurt om uit te proberen. De jeugd die al vroeg aanwezig was kon met het prachtige, zomerse weer al volop genieten. Vrijdagavond kon men in de grote tent met buitenterras bij het kermisterrein al terecht voor een muziekfestival van Berghem Events, de organisatoren hebben iedere dag een andere activiteit op het programma staan. Foto's: Bert Akkermans.

Bèrgse Wielerronde Dikke Banden Race 2017

2017 07 02 BW DBR 2232Voor de schooljeugd ut Berghem was er tijdens het programma van de Bèrgse Wielerronde weer de mogelijkheid op een echt parcours twee of drie rondjes met de eigen fiets te rijden. Het ging er in de verschillende categorieën weer fel aan toe. En voor de renners in spé lonkte het erepodium, met bloemen en een medaille voor de winnaars. Foto's: Willy Gielis.