De Herfstzon 80 plus middag

80plusDinsdag 18 september verzorgde seniorenvereniging De Herfstzon een amusementsmiddag voor alle 80-plussers in Berghem en haar eigen leden. Na de optredens van artiesten en zangers van eigen bodem kon men nog aanschuiven bij het diner. Door de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne van vorig jaar kon deze middag aangeboden worden.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.
Meer foto's kunt u bekijken op de site van De Herfstzon:
http://www.kbodeherfstzon.nl/index.php/cultuur-van-bergse-grond-foto-s

Goede doelendag tandartsenpraktijk Berghem 2018

AD11912De hele zaterdag heeft het team van tandartsenpraktijk Berghem gewerkt voor hun goede doelendag . De opbrengst gaat dit jaar in 3 delen naar "Stichting Jeugd en Jongeren Berghem" , "Faharifoundation" en "Treesforall" .

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Marco Oomen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

AD11815Op vrijdagavond nam Marco Oomen na ruim 20 jaar afscheid van brandweerkorps Berghem .  In de kazerne ontving Marco een Koninklijke onderscheiding voor een grote geleverde bijdrage aan de openbare veiligheid in de gemeente Oss , uitgereikt door burgemeester W. Buijs-Glaudemans . 

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

'Gedekte Tafels' in de Berchplaets

gedekte tafelsOp dinsdagochtend 11 september is de tentoonstelling 'Gedekte Tafels' in dorpshuis 'De Berchplaets' ingericht. Het is een project in het kader van 'WE Are Food'. De zes vitrinekasten en verklarende teksten zijn te bekijken op de eerste verdieping, boven de foyer, te bereiken met trap of lift. De tentoonstelling zal 4 weken in het dorpshuis blijven.
Klik op 'Lees meer' om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

De 10 van Berghem - Prijsuitreiking

10vB prijsuitreikingNa afloop van de trim- en prestatielopen van de 10 van Berghem, mochten in alle categorieën de winnaars en de nummers twee en drie het erepodium beklimmen om de felicitaties, bekers, bloemen en prijzen in ontvangst te nemen. De vele sponsors en vrijwilligers werden ook nog in het zonnetje gezet. De uitslagen van de 10 van Berghem zijn elders op deze site te bekijken.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

De 10 van Berghem - Senioren

10vB senOok bij de trim- en prestatielopen voor senioren bij de 10 van Berghem kregen de dames en heren een iets aangepast parcours voorgeschoteld. Opvallend was dat op de 10 km afstand bij de dames en heren een Berghemse sporter het eerst de finish passeerde. De uitslagen van de diverse afstanden en categorieën zijn elders op deze site te bekijken.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

De 10 van Berghem - Jeugdloop

10vb jeugdVrijdagavond 31 augustus om vijf voor zeven klonk het startschot voor de eerste jeugdloop van de 10 van Berghem. Dit jaar op een nieuw uitgezet parcours over het meester Gielenplein en Veldstraat. Na 1 km was de finishlijn getrokken. Na afloop was er voor iedereen een herinneringsmedaille en voor de winnaars een beker als aandenken.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Uitslagen 10 van Berghem (31-08-2018)

De 10 van Berghem is afgelopen vrijdag onder prachtige weersomstandigheden verlopen. Het was weer een zeer geslaagd evenement waaraan ruim 300 lopers hebben deelgenomen, het hoogste aantal sinds jaren. Vooral de vele jeugdige lopers vielen op. Naast de vele toeschouwers zorgde Nie Perse voor een extra goede sfeer rondom het parcours, waardoor menig loper een extra goede tijd wist te realiseren. Een dergelijk evenement kan alleen maar slagen dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren. Daarom namens de organisatie: Hartelijk dank allemaal!

Uitslagen jeugd, Uitslagen 5 km, Uitslagen 10 km

afsluiting Hoessenbosch Festival 2018

AD28932Had er een dak opgezeten was het er zeker af gegaan met Mr. hardcore DJ JDA , alias Leon Hoeks  , terwijl Tino Martin de show stal op de mainstage . Al met al weer een geweldige happening georganiseerd door Berghem Events !

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Hoessenbosch Festival 2018 ( vrijdag )

AD11136Een geweldige eerste avond van het Hoessenbosch Festival werd geopend door de band " Wc Experience " . Dus de afsluitende zaterdagavond zal wederom een groot muziekspektakel worden !!

Klik op "Lees meer"voor de foto's van Ad Megens

” Trim- en prestatieloop “De 10 van Berghem 2018

Poster2018 10vB page 001

Op vrijdag 31 augustus staat Berghem weer in het teken van de trim- en prestatieloop “De 10 van Berghem”. Voor de 34e keer zullen de toeschouwers op het Meester Gielenplein en langs het parcours genieten van de enthousiaste wijze waarop jeugdigen hun rondjes lopen en de sportieve strijd die er is bij de ouderen. Zoals altijd tellen de uitslagen van de Berghemse “10” mee voor het klassement van Maasland Run Classic.

Oude tijden herleven bij receptie 50-jarige kindervakantieweek

4536Op zaterdag 11 augustus, vlak voordat de 50e Kindervakantieweek van start ging, werd er in de tent bij de Kinderburcht een receptie gehouden vanwege deze mooie mijlpaal. Velen kwamen even het bestuur hiermee feliciteren waaronder de wethouders Frank den Brok en Kees van Geffen. De Jeugdraad, Raad van Elf en nog wat actievelingen binnen Stichting Carnaval lieten met hun aankomst op Willy van Erp's platte kar oude tijden herleven. Met de coverband Afslag7 en onze eigen DJ Sonny en volkszanger Rik van den Bogaart zat de stemming er goed in.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Herfstzon fietsdag naar Overasselt

fietsdagWoensdag 1 augustus vertrokken er vanaf het meester Gielenplein 75 deelnemers voor de jaarlijkse fietsdag van seniorenvereniging De Herfstzon. Op het programma een tocht van ongeveer 60 km, naar Overasselt en weer terug naar Berghem. Het was lekker fietsweer en de route voerde veelal door het poldergebied. In Overasselt kon na de lange pauze Agrarisch Museum De Lage Hof bezocht worden. Daarna de terugtocht, via de brug in Grave, Keent en de Maasdijk naar Demen, waar de laatste stop was gepland. Goed 18.00u arriveerde het complete peloton senioren weer bij de Berchplaets voor de afsluiting. Een mooie fietsdag, door mooie natuur, met een extra smakelijk slot.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.
Voor meer foto's op deze link klikken:
http://www.kbodeherfstzon.nl/index.php/foto-s/category/16-fietsdag-kbo-1-augustus-2018

2018 Zonnebloem Picknick op De Beestenbergh

zonnebloem picknickOp de jaarlijkse Zonnebloem Picknick - zaterdag 28 juli - bij Kinderboerderij De Beestenbergh waren de weergoden deze activiteit goed gezind. De voorgaande dagen was het extreem warm, maar deze zaterdag was het met een temperatuur van rond de 25 graden goed toeven op de Kinderboerderij. 65 gasten en vrijwilligers hebben kunnen proeven van de lekkere hapjes gemaakt door eigen vrijwilligers. Mede dankzij de tenten en de spullen van Alwin en de koelwagen van René konden we alles fris en koel serveren en lekker uit de zon zitten. Na drie uur eten en vooral buurten met elkaar ging iedereen weer voldaan naar huis. Voor meer info over de Zonnebloem Afdeling Berghem en foto's van de Picknick 2018 de volgende website of facebook pagina bekijken: https://www.zonnebloem.nl/berghem en https://www.facebook.com/pg/dezonnebloemberghem/photos/?tab=album&album_id=194747081384927
Klik op "Lees meer" voor enkele foto's van Bert Akkermans.

2018 Nijmeegse 4Daagse - Dag 4

18 n4daagse dag 4Op de vierde en laatste dag van de Nijmeegse 4Daagse was de intocht op de Via Gladiola weer een uitbundige happening, waar het publiek en de wandelaars volop van genoten. Hoe kan het ook anders met het prachtige wandelweer van de afgelopen week. En de lopers die de "Wedren" haalden, mochten daar de gladiolen en hun eerste of zoveelste vierdaagse kruisje in ontvangst nemen.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Anneke Boeijen.

2018 Nijmeegse 4Daagse - Dag 3

2018 n4daagse dag 3Op de derde dag van de Nijmeegse 4Daagse krijgen de wandelaars de zwaarste route te verwerken. O.a. veel op en af over de Zevenheuvelenweg. En als deze opgave is gelukt is de laatste dag meestal een makkie. De delegatie supporters uit Berghem had op dit moeilijkste punt de tenten voor de rust- en verzorgingsplek ingericht. Omroep Gelderland kwam zelfs langs om opnamen te maken.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Anneke Boeijen te bekijken.

2018 Nijmeegse 4Daagse - Dag 2

4daagse dag 2Woensdagmorgen 18 juli, de tweede dag van de Nijmeegse 4Daagse, kwam de bonte, veel roze, stoet wandelaars door Wijchen. Hier was ook weer een delegatie Bèrgse supporters present om de wandelaars aan te moedigen en van een natje en droogje te voorzien. De jongste Bèrgse deelnemers - Rik en Fer van Schaijk 11 jaar oud - kwamen ook langs.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Anneke Boeijen te bekijken.

2018 Nijmeegse 4Daagse - Dag 1

n4daagse dag 1Dinsdagmorgen vroeg vertrokken in Nijmegen de eerste wandelaars om te beginnen aan dag 1 van de Vierdaagse 2018: de route door Elst. Ook uit Berghem weer heel veel deelnemers. De meeste van die lopers kwamen in Elst even bij de Bèrgse delegatie supporters langs voor een drankje, even buurten of om de benen omhoog te leggen. En daarna weer verder richting Nijmegen.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Anneke Boeijen te bekijken.

KPJ sluit haar seizoen weer gezellig af

4502Afgelopen zondag sloot de KPJ tradtioneel haar seizoen af met de afsluitingsdag. En dat gebeurde zoals altijd met wat spelletjes met daar tussenin veel pauzes en na afloop een hapje en wat drankjes. Dit jaar werkte ook het weer erg mee en dan heb je aan een kruiwagen, tuinslang, springkussen, bananendozen en wat ballonnen meer dan genoeg om jong en oud te vermaken. En het was goed om te zien dat er dit jaar heel veel jong grut aanwezig was. De toekomst van één van de oudste clubs lijkt daarmee gegarandeerd.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Wilberthof met Vrienden van... naar kermis

kermis dinsdagDinsdagmiddag verzorgde Stg. Vrienden van de Wilberthof een bezoek aan de kermis voor de bewoners van De Wilberthof. Een gezellige middag met ontvangst op het overdekte terras, met muziek van een accordeonist. Verder koffie met gebak en een drankje en natuurlijk een rondje over de kermis, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers. En na terugkomt op De Wilberthof wachtte er nog een verrassing, een overheerlijke oliebol voor iedereen.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

Kermis Berghem 2018 zondag avond

Zondagavond kermis in zwart-wit om het gevoel van een avondkermis toch weer een beetje terig te brengen. Het was gezellig tot in de late uurtjes.

 

Foto's: Maria Nuijen

Kermis Berghem 2018 zondag

Kermis Berghem 2018 zondag

Stralende zondag. Druk bezochte kermis. Gezellige sfeer; fijne muziek vanaf het terras. De kermis was weer als vanouds. Met dank aan de goede organisatie en de kermis exploitanten.

 

Foto's: Maria Nuijen

Kermis Berghem 2018 zaterdag

Kermis zaterdag middag in Berghem 2018. Stralende zon, vrolijke mensen, druk bezochte kermis met een gezellig terras.

 

Foto's: Maria Nuijen

Kermis wilberthof

Kermis Wilberthof 2018. Onder een stralend zonnetje hebben de bewoners van de Wilberthof onder begeleiding van vrijwilligers en medewerkers een heerlijke middag gehad. Met spelletjes, lekkere hapjes en een clown als toetje. Een geslaagde middag. Voor herhaling vastbaar.

 

Foto's: Maria Nuijen

Tropische sfeer bij cafe Roots Berghem

AD28242Zaterdagavond, de eerste kermisdag, bleef het nog lang tropisch op het terras bij café Roots Berghem . De muzikale omlijsting werd verzorgd door DJ Geert Bergers met zijn spectaculaire show "Kids of the 80's " .

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Kermis in Berghem van start

kermis 1 openingVrijdagavond waren er in de feesttent op de kermis in Berghem de eerste optredens. Zaterdagmiddag zette wethouder Thijs van Kessel met een ferme slag met de bel van de nostalgische draaimolen de attracties aan de gang en ging de kermis officieel van start. Tot en met dinsdagavond brengt Berghem Events - de organisator van de Berghemse Kermis nieuwe stijl - een uitgebreid programma voor jong en oud. En voor degenen die rustig willen genieten is er voldoende ruimte op het overdekte terras.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Drukke inschrijving 50e Kindervakantieweek

kindervakantieweekWoensdagavond 4 juli kon men inschrijven voor de 50e editie van de Kindervakantieweek van Stichting Jeugd en Jongeren Berghem. Het was een hele drukte om de jeugdige deelnemers te noteren. De organisatie deed ook weer een oproep om vrijwilligers te werven om op diverse fronten hand en span diensten te verichten; bij de groepen, op-en-afbouw, spellen, pannenkoekenbakken enz. En hoeveel deelnemers en vrijwilligers er dit jaar aan de jubileumeditie meedoen...? Dit blijft nog even een verrassing.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van het inschrijven in de Berchplaets.

Jumbo in De Bèrghse feestelijk geopend

jumbo openingWoensdag 4 juli is op een feestelijke wijze de nieuwe Jumbo in De Bèrghse geopend. Om acht uur was er voor de direct omwonenden en betrokkenen een lekker ontbijtje op het terras voor de Berchplaets. Een uur later mocht wethouder Joop van Orsouw trots de mooiste Jumbo van Nederland mee openen met een ferme klap op de gele knop. Daarna was het de beurt aan het wachtende winkelende publiek om de nieuwe supermarkt te verkennen.
Klik op "Lees meer" voor meer foto's.

Nieuwe hoofdsponsors Berghem Sport

AD27841Maandagavond heeft Berghem Sport een contract afgesloten met 2 nieuwe hoofdsponsors , Erno van den Broek van Dakdomein BV en Maik van Oort van Van Oort Bouw & Onderhoud en HB Oss BV . Berghem Sport is zeer verheugd dat deze beiden Berghemnaren hun naam aan de club willen verbinden en ziet uit naar een goede en vruchtbare samenwerking .

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens