Meeste correcte antwoorden voor Volledig Incorrect

1853Zaterdagavond 13 januari werd duidelijk in welke mate al het gezwoeg en gepieker van een paar weken tot een hoge score had geleid. In de Berchplaets werd namelijk de uitslag van De Bergse Kwis 2017 bekend gemaakt. De Geheime Proef, die deze keer niet weggestreept mocht worden, werd als beste ingevuld door Astrid van Hoeij. Maar natuurlijk waren velen natuurlijk vooral benieuwd waar ze als team geëindigd waren. Als laatste twee bleven HBS en Volledig Incorrect op het podium staan. De laatste mocht uiteindelijk met de nieuwe beker (en de wisselbeker) naar huis.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans 

The Roots rocks!

3460Vandaag, zondag 14 januari, speelden twee bands bij de Roots, om geld in te zamelen voor "Join4energy", om kinderen met een stofwisselingsziekte te helpen. In een volle zaal speelde "100% katoen" voor een enthousiast publiek, met prachtige rock-nummers. In het café speelde de band "Bio Acoustic", afgewisseld door "100% katoen".
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Willy Gielis

Berghem sluit knetterend de kerstperiode af

1131.jpgOp zaterdag 13 januari werd bij Willy van Erp aan de Hoessenboslaan de Bergse kerstperiode mooi afgesloten met de jaarlijkse kerstboomverbranding. Ondanks dat het veld nog behoorlijk nat was bleken de kerstbomen wonderbaarlijk droog. Het duurde dan ook niet lang of er was niet veel meer over van de grote stapel. En daarna konden Prins John en Adjudant Mark degene die de meeste bomen hadden ingeleverd blij maken met een kado. En voor iedereen was er uiteraard weer chocomel.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Ontluikend talent bij dikkebandenrace in de Hei

1111.jpgZaterdag 13 januari werd op het kindervakantieweekterrein onder ideale weersomstandigheden de jeugdwielerronde verreden, met deelnemers uit het hele land maar ook bijv. Daan van Rooij uit Berghem zelf. De meeste lokale deelnemers waren uiteraard weer te vinden bij de Dikkebandenrace die rond het middaguur werd verreden. Daar won de Bergse Collin Siebers uit Berghem de eerste prijs in de jongste categorie. Bij de dames was dit Isa Krebbers uit Deest. En in de oudste categorie wonnen Jasmijn Schimmel en Mart Kosterman, ook allebei uit Berghem.
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Meer dan 200 veldrijders naar Berghem

velderijdenZaterdag 13 januari gaan meer dan 200 jeugdige veldrijders strijden om de podiumplaatsen in Berghem De jeugd zonder wielerlicentie kan kennismaken met deze sport en meedoen aan de Dikke Bandenrace. Er starten zeven jeugdcategorieën met veldrijders.

DANSTOERNOOI DANSCLUB BEATYES 14 JANUARI 2018

Blaze garde hoofdOp zondag 14 januari 2018 organiseert Dansclub BeatYes Berghem voor de 35e keer het garde- en showdanstoernooi onder auspiciën van de Nederlandse Danssport Organisatie. In Dorpshuis De Berchplaets zullen 300 dansers en danseressen aan het toernooi deelnemen.

Veel jubilarissen bij Berghem Sport's Nieuwjaarsreceptie

15884.jpgAl heel snel in het Nieuwe Jaar hield Berghem Sport haar Nieuwjaarsreceptie en daarbij werden vele leden in het zonnetje gezet.
Piet van Schaijk en Jan Kuijpers (foto) zijn 60 jaar lid.
50 jaar lid: Jan Boeijen, Cor Huijbers, Mart Hoeks, Hans Gijsbers en Willie Zwiers
40 jaar lid: Eric vd Heijden, Adrie vd Wetering, Ton van Uden, Michel van Maren, Bert vd Heijden en Eric van Vugt
25 jaar lid: Jasper Egelmeer, Jeffrey Duif en John van Duijnhoven
Klik op "lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Team 62 Des geen Laageswerk in actie voor de Bergse Kwis

9549.jpgHet is altijd leuk als we mensen blij kunnen maken met ingezonden foto's die een kijkje bieden in de keuken van een Bergs-Kwis-team. Alhoewel, het is hier meer een kijkje op het handbalveld bij de KPJ. Duidelijk is hier te zien hoe serieus team 62 bezig is. Op 13 januari zullen we horen of al dat bloed, zweet en tranen ook zoden aan de dijk heeft gezet in de vorm van een hoge klassering.
Klik op "lees meer" voor diverse actiefoto's van Team 62

Nog 1 keer een expositie in het Klooster

4239.jpgEr komt een nieuwe bestemming voor het Klooster waardoor o.a. Berchs Heem en TV Berghem op zoek moeten naar een nieuwe lokatie. Bij wijze van afscheid heeft Berchs Heem in de laatste dagen van 2017 een expositie georganiseerd, die op een grote belangstelling mocht rekenen.
Klik hieronder op "lees meer" voor stijlvolle zwart-wit foto's van Maria Nuijen

Hotel de Naaldhof Hotel Berghem Open 2018

18 hdn hb openHet nieuwe jaar beginnen en starten met een tennistoernooi. Dit is mogelijk bij LTC Rackets in Berghem. Schrijf in voor Hotel de Naaldhof Hotel Berghem Open 2018. Dit KNLTB-dubbeltoernooi in de categorieën 5 t/m 8 (vanaf 17+) vindt plaats van 20 januari tot en met 4 februari.

Negen lassers met succes cursus volbracht!

0897Zometeen worden bij Café Tante Toetje de diploma's voor de lascursus uitgereikt door onze Hoogheid John en zijn Adjudant Mark. En het moet wel gek lopen als we er dan niet 9 officieel-gediplomeerde lassers bij krijgen, te weten: Charlotte van den Heuvel, Marleen van Gaal, Jelle van Krevel, Lars van de Camp, Michiel van Bakel, Jeffrey de Bie, Bart van den Broek, Tycho Megens en Joep Emons. Dankzij de deskundige leermeesters bij deze lascursus (Danny van Erp, Hans den Brok, Anne Bokmans, Frans Ceelen, Harm de Kleijnen en Piet van Betlehem) was het voor hen een koud KUNSTJE om het lassen onder de knie te krijgen.
Klik maar eens op "lees meer" om hun KUNSTwerken te bewonderen (foto's: Jos Verstegen)

Extra Repair café 20-12-2017

 

logo repair cafeExtra Repair Café, samen met Veilig Verkeer Nederland en Dorpsraad Berghem. De laatste keer dit jaar hebben we twee keer een Repair Café in de Berchplaets, op woensdag 20 december in de ochtend van 9.30-11.30 uur en in de avond van 19-21 uur. 

Lees meer >>>

 

Dorpsraad Berghem: iets voor jou?

Beste dorpsbewoner(s),

U weet het beste wat belangrijk is voor uw dorp en wat nog ontbreekt of wat meer aandacht vraagt. Ook kent u veel medebewoners en hun wensen en behoeften. Daarom vragen we u om lid van de dorpsraad te worden.

Denk en doe mee!

De gemeente heeft veel taken. Bijvoorbeeld het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, scholen, sportlocaties en dorpscentra. Ook geeft de gemeente subsidies aan verenigingen en projecten. En we zorgen voor een veilige woonomgeving. We proberen dit zo goed mogelijk te doen. Maar we kunnen niet altijd en overal in uw dorp zijn. Daarom vraag ik u mee te denken en te doen, als lid van de dorpsraad.

Inloopavond ontwerp Willandstraat.

We willen van de Willandstraat een 30 km/u straat maken, dat is veel veiliger.  In oktober spraken we met inwoners en naar aanleiding daarvan hebben we een ontwerp gemaakt. Wij nodigen u uit om dit ontwerp te bekijken op een inloopavond op donderdag 14 december van 19.00 tot 20.30 uur in de aula van basisschool de Fonkeling (Knolgroenveld 1, Berghem). Wij zijn benieuwd wat u van de voorgestelde aanpassingen vindt.

Planning

Als de inwoners akkoord zijn met het plan, dan kunnen we in januari 2018 starten met de voorbereidingen. De uitvoering van het plan is dan in het voorjaar van 2018.

Inloopspreekuren gemeentepolis AZOSS

Aan het einde van het jaar krijgt iedereen de mogelijkheid om een nieuwe zorgverzekering voor 2018 af te sluiten. Een goede zorgverzekering is belangrijk, want ziek zijn kan veel geld kosten. Inwoners van Oss met een laag inkomen kunnen bij de gemeente een zorgverzekering afsluiten. Deze gemeentepolis heet AZOSS. Voor vragen over de gemeentepolis AZOSS zijn er inloopspreekuren op het gemeentehuis én bij u in de buurt.

UITleg Prins hints Knollenrijk

Face book 2017.TIPSPRINS NEW OSJaaaaaaa! De uitleg van de hints! Natuurlijk waren de hints ook dit jaar weer veeeeeeel te makkelijk. Voor de mensen die het allemaal allang wisten: lees niet verder. Voor de rest volgt hier de uitleg van de hints.

Leden van Taekyon Berghem doen hetgoed op eigen toernooi!

 

logo taekyonberghemZondag 26 november was en belangrijke dag voor de leden van taekwondovereniging Taekyon Berghem. Die dag was het 15e Open Taekyon toernooi gepland. Aan dit door hen zelf georganiseerde toernooi namen ruim 200 deelnemers uit Nederland, Schotland, Ierland en Noord-Ierland deel. Er werd gestreden op de onderdelen tuls en sparring. Deelnemers werden ingedeeld op leeftijd, gewicht en ervaring.

John van Krevel is onthuld als de nieuwe Prins van het Knollenrijk

Stichting Carnaval Hoogdheden 2017 2018 kleurBERGHEM – John van Krevel is onthuld als de nieuwe Prins van het Knollenrijk. Zaterdagavond 25 november 2017 werd John d’n Urste “onthuld” door Burgemeester Buijs tijdens het 11-11 Bal van het Knollenrijk. John van Krevel (46) is opgegroeid in Lithoijen en sinds 2005 woonachtig in Berghem. Hij is getrouwd met Inge Ketelaars. Samen zijn ze de trotse ouders van 3 kinderen; oon Jelle, onze jeugd adjudant van vorig jaar en dochters Pleun en Maud. In het dagelijks leven is hij werkzaam als projectleider WTB bij Hellebrekers Technieken in Nunspeet en Oss. John is een echt carnavalsmens. Hij heeft met zijn vriendengroep ‘De Beugelploppers’ ruim 15 jaar lang carnavalswagens gebouwd waarmee de optochten in het hele Maasland werden afgegaan. Ook met de vriendengroep van zijn vrouw Inge hebben ze samen meegedaan aan diverse optochten. Sinds ze wonen in Berghem nemen ze, samen met hun kinderen, trouw deel aan de jeugdoptocht van het Knollenrijk.

Berghem.nl 18 jaar jong

812.jpgAlweer enkele maanden geleden, op 17 september om precies te zijn, hebben velen tijdens Berghem Bruist meegedaan aan onze foto-prijsvraag en het goede antwoord "Berghem.nl 18 jaar jong" gegeven. Afgelopen maandag hebben wij samen met Chantal van Lee twee mooie Puur13-waardebonnen van 25 euro verloot onder de goede inzendingen. De gelukkige winnaars zijn Henriette van Gaal en Marian Hendriks. In het atelier van Puur13 dat momenteel extra wordt aangekleed voor de Open Dag van a.s. zaterdag werden de prijzen overhandigd.
Klik op lees meer voor de foto's van Sandra Bouwman

Sint feest verder in de Berchplaets

793.jpgNa de zonnige rondrit door Berghem gingen de Sint en zijn Pieten naar de Berchplaets om daar nog even door te feesten.
Klik op "lees meer" voor foto's van Sandra Bouwman

De Sint is weer in Berghem!

jve_0775Even leek het zaterdag in Dokkum mis te gaan toen Heimweepiet tot twee keer toe de boot weer richting Spanje koerste, maar uiteindelijk kwam het toch allemaal goed en was de Sint in Nederland. Op zondagmiddag deed hij ook Berghem aan. Dankzij het prachtige weer stonden vele mensen langs de route vanaf Café Roots tot en met De Fonkeling. Nadat de Sint vrijwel iedereen een hand gegeven had vertrok hij met zijn Pieten naar de Berchplaets om daar nog even door te feesten.
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen