Boerderij in de Buurt bij Amicitia

abidbuurtZaterdag 6 oktober speelde Amicitia met gastspelers twee maal het stuk "Boerderij in de Buurt". Het stuk gaat over de problemen en nieuwe kansen op het platteland met de uitbreiding en andere bestemmingen die boerderijen krijgen. Het gezelschap trekt met dit toneel- en discussiestuk het hele land door. Het is een initiatief van Agrarisch Erfgoed Nederland, ZLTO, Gemeenten en Rabobank.
Klik op "Lees meer" voor de foto's.

Drukbezochte afscheidsreceptie Ans van der Burgt

ans 50j sjjZondag 7 oktober is Berghems supervrijwilliger Ans van der Burgt door jong en oud uitgezwaaid. SJ&J eerde de vrijwilliger met haar 50 'dienst'jaren in het jeugdwerk met een grootse receptie in Zalencentrum De Merx. Ans gaat het iets rustiger aan doen! Of dat zal lukken?
Klik op "Lees meer" voor de foto's.

Nationale motorcross wedstrijd MCC Berghem

AD51273Het was MCC Berghem opnieuw gelukt om een Nationale wedstrijd te organiseren onder de vlag van M.O.N.  . Met wedstrijden in verschillende klasse en bij prima nazomerweer een geslaagd evenement op circuit Nieuw Zevenbergen Berghem .

Klik op "Lees meer" voor foto's van Ad Megens

Samenwerking bezegeld in de Spiegeltent op het Mr. Gielenplein

4853Daar waar de oprichters van de bedrijven elkaar vroeger beconcurreerden, zijn het nu hun dochters Marlou Jongenelen-Zwiers en Marian Wagemakers die als bedrijfsopvolgers de samenwerking opzoeken. Dalco Food B.V. gaat zich meer concentreren op de productie en de belevering van een paar grote supermarkten. Euromeat leverde haar producten al door heel Nederland en gaat dit nu ook doen voor Dalco Food. Een mooie win-win zoals dat dan heet. En dat werd zondagmiddag/avond gevierd in de sfeervolle Spiegeltent op het Mr. Gielenplein waar momenteel ook de voorstelling Rondom Gielen gespeeld wordt.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Kinderboerderij De Beestenbergh viert Dierendag

dierendagDierendag 2018, met als gastdieren, de mini ezels Amelie, Coco en Lolita. Door het fantastische weer, de vele te maken knutsels en spellen was het een heel geslaagde dag voor kinderboerderij De Beestenbergh en de bezoekers. Mede mogelijk gemaakt door de schenking van pompoenen door Antoon van Dieten uit Ravenstein.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Peter van den Berg te bekijken.