MANTELZORGCOMPLIMENT

LOGO GEMEENTE OSS nieuwsbriefOntvangt u mantelzorg en wilt u degene bedanken? Dan kunt u een mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente. Dit is een cadeaubon van € 50 die u zelf aan uw mantelzorger geeft.

Kindervakantieweek 2017 - Thema: 'Zomer Kerst'

2017 07 05 5511Op 5 juli is de inschrijving voor de kindervakantieweek 2017 al geweest. Stichting Jeugd en Jongeren mag dit jaar een kleine 500 deelnemers verwachten. Maandag 21 augustus gaat het evenement van start. Het terrein bij de Kinderburcht wordt komende week omgetoverd tot een kerstdorp. Sneeuw is er niet echt te verwachten, maar misschien wel kunstsneeuw! Wel te hopen dat het weer meewerkt voor de vele activiteiten die er op het programma staan. Vrijdagmorgen 25 augustus wordt de week afgesloten in het Hoessenboschtheater. Foto's: Bert Akkermans.

Herfstzon Fietsdag 2017

2017 08 02 7270Op woensdag 2 augustus meldden zich 100 deelnemers voor de jaarlijkse Fietsdag van seniorenvereniging de Herfstzon. 's Morgens om 09.00u vertrok de grote groep vanaf het meester Gielenplein, in Nistelrode stond de eerste pauze gepland. Verder over het Slingerpad richting Vluchtoord in Uden, daarna naar het Plattelandsmuseum voor de lunch en een rondleiding. Na deze lange, met veel nostalgie gevulde, stop via het Oventje, Zeeland naar Schaijk voor de laatste pauze. Om 18.00u was iedereen, na een tocht van ca. 60 km, weer terug in De Berchplaets voor het afsluitende diner. Foto's: Bert Akkermans.

Voor meer foto's svp de site van KBO-Berghem bezoeken.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 4

2017 07 21 N4D4ab 114228Onder een stralende zon legden de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse 2017 de laatste kilometers af, met een grootse inhuldiging op de Via Gladiola. Het publiek kwam ogen en oren te kort om de vele, vaak fraai uitgedoste wandelaars op weg naar de finish te bekijken en nog eens voor de laatste keer aan te moedigen. Gehoord van de Berghemse delegatie langs de lijn: de Bèrgse deelnemers zijn, met hier en daar een blaar, allemaal over de eindstreep op de Wedren gekomen. Proficiat! Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 3

2017 07 20 N4D3ab 104222In de morgenuren van de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse werkte het weer niet echt mee. Regen en een onweersbui maakten de omstandigheden op de Zevenheuvelenweg nog moeilijker. Later in de morgen klaarde het op en kon de regenkleding weer uit. Ook de delegatie uit Berghem had het moeijlijk, maar aan de reacties te zien bleef de stemming onder de deelnemers en het publiek prima. Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 2

2017 07 19 N4D2ab 112525Woensdag - de tweede wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse - is de dag van Wijchen. De supportersdelegatie uit Berghem was ook in Wijchen neergestreken om de dapperen, die met het warme weer de kilometers moesten verwerken, aan te moedigen en ze iets verfrissends aan te bieden. Foto's: Anneke Boeijen.

Vierdaagse van Nijmegen 2017 - Dag 1

2017 07 18 N4D1ab 100959Dinsdagmorgen in alle vroegte is de Vierdaagse van Nijmegen van start gegaan. De eerste dag kregen de wandelaars de Betuweroute voorgeschoteld. In het centrum van Elst had zich een delegatie supporters uit Berghem verzameld, om de deelnemers, vaak fraai uitgedost, aan te moedigen. Foto's: Anneke Boeijen.

Wereldrecord poging penaltyschieten in Oss!

zwaluwen jeugd actieOp vrijdag 15 september organiseert de Zwaluwen Jeugd Actie in samenwerking met het Sport Expertise Centrum (SEC) en SV TOP een officiële Guinness World Recordpoging aaneengesloten penaltyschieten op de Talentencampus in Oss. lees meer >>>

Kermis 2.0

jve_0013Hoewel ie op zondagavond nog maar amper halfweg is, is nu wel al duidelijk dat de nieuwe opzet van de Kermis o.l.v. Berghem Events een gouden greep is. Naast de vertrouwde attracties zorgen de terrassen en de feesttent ervoor dat het publiek langer blijft hangen, al genietende van de live muziek en een hapje en een drankje. Ook iets verder van het kermisterrein verwijderd, bij Roots, zorgt live muziek voor sfeer en gezellige drukte.
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Kermis 2017 van start

2017 07 08 Kermis 6469Zaterdagmiddag opende wethouder Frank den Brok de kermis in Berghem. Den Brok en twee van zijn zoons maakten de eerste wandeling door het Spookhuis. Andere attracties kwamen daarna aan de beurt om uit te proberen. De jeugd die al vroeg aanwezig was kon met het prachtige, zomerse weer al volop genieten. Vrijdagavond kon men in de grote tent met buitenterras bij het kermisterrein al terecht voor een muziekfestival van Berghem Events, de organisatoren hebben iedere dag een andere activiteit op het programma staan. Foto's: Bert Akkermans.

Bèrgse Wielerronde Dikke Banden Race 2017

2017 07 02 BW DBR 2232Voor de schooljeugd ut Berghem was er tijdens het programma van de Bèrgse Wielerronde weer de mogelijkheid op een echt parcours twee of drie rondjes met de eigen fiets te rijden. Het ging er in de verschillende categorieën weer fel aan toe. En voor de renners in spé lonkte het erepodium, met bloemen en een medaille voor de winnaars. Foto's: Willy Gielis.

Dorpszeskamp senioren 2017 (2)

2017 06 25 S6Kamp 4261Zondag werd voor de 30e keer de Dorpszeskamp voor senioren gehouden. Ook van deze jubileumversie een tweede serie foto's. Met als toegift later op de middag een BBQ, muziek van DJ Smiley en een optreden van zanger Brian Voet. Twee vrijwilligers die al 30 jaar hun steentje in de organisatie en opbouw hebben bijgedragen werden nog eens extra in het zonnetje gezet: Willy Gremmen en Hans van de Wetering. En natuurlijk was er de prijsuitreiking... met twee teams die gelijk eindgden! De volledige uitslag kunt u vinden in een item hierna. Foto's: Bert Akkermans.

Seizoensontknoping Zomeravondvoetbal

Op één avond beide kampioenen bekend!?
In beide competities nog 2 kandidaten voor het kampioenschap en ze spelen nog tegen elkaar ook!
Zorg dat je dit niet mist en aanschouw dit spektakelstuk vanavond!

30e editie Dorpszeskamp

AD22282De 30e editie van de Dorpszeskamp georganiseerd door KPJ Berghem ging gepaard met wat kleine regenbuitjes maar al met al was het toch weer een gezellige en sportieve dag .

Foto's : Ad Megens (klik op "Lees meer" voor de foto's)

"Turboknallers" winnaars Jeugdzeskamp 2017

AD22008Na een gezamelijke warming-up begon de jeugd wederom aan een spannende en spectaculaire jeugdzeskamp georganiseerd door KPJ Berghem . Op deze iets te frisse zaterdag was het dan toch eindelijk gelukt voor het team "Turboknallers" om als eerste te eindigen waar het de laatste twee jaren genoegen moest nemen met een derde plaats , proficiat !!

Foto's : Ad Megens (klik op "Lees meer" voor de foto's)

DIGITAAL INSCHRIJVEN VOOR EEN BOUWPLEK IN 'DE KNOLLENSCHUUR'

Beste wagenbouwers, de inschrijving voor een bouwplek in "De Knollenschuur" is geopend. Vanaf dit jaar kan men zich alleen digitaal aanmelden. De commissies Bouwbegeleiding en Dé Verlichte Optocht hebben het jullie gemakkelijk gemaakt en een centraal inschrijfformulier gemaakt.

D’n Bèrgse wielerronde: veel jeugd op de pedalen.

D n Bèrgse wielerronde flyer 2jul17 page 001Op zondag 2 juli ademt Berghem weer wielersferen. Jeugdwielrenners strijden om de podiumplaatsen bij D’n Bèrgse wielerronde. En voor alle jeugd van 7 tot 12 jaar is er de Dikke Banden Race: met eigen fiets racen op een echt wielerparcours.

10 van Berghem 2017

 

10vanBerghemOp vrijdag 1 september 2017 vindt in het centrum van Berghem opnieuw de 10 van Berghem plaats de start is op het Meester Gielenplein.
INSCHRIJVING vanaf 17.30 u in “De Berchplaets”

 • PROGRAMMA:
  18.55 uur   1.1 km  Jongens/meisjes t/m 7 jaar
  19.00 uur   1.1 km  Jongens/meisjes 8 t/m 11 Jaar
  19.30 uur   3.2 km  Jongens/meisjes 12 t/m 15 jaar
  19.30 uur   5 km Mannen en vrouwen
  19.30 uur  10 km Mannen/vrouwen-div. cat.

Lees meer >>>

 

Informatiebijeenkomst Berghem Bruist

p1000429Vandaag werd in Het Reut een informatiebijeenkomst gehouden van Berghem Bruist. Dat was niet toevallig in die wijk, want op 17 september a.s. is Het Reut "the place to be". Vele verenigingen, instanties en bedrijven zullen zich dan presenteren voor het Bèrgs publiek. Hopelijk neemt de organisatie het mooie weer van vandaag mee naar 17 september, maar genieten wordt het sowieso.
Klik op "lees meer" voor enkele foto's van Sandra en Anouk Bouwman

Buitenspeeldag 2017

2017 06 14 2440In Berghem hadden zich weer 11 straten ingeschreven voor de Buitenspeeldag 2017. Wethouder Van Geffen opende in een springkussen op Het Reut dit speelevenement voor de jeugd. Onder een stralende zon kregen de organisatiecomités loon naar werken. In elke straat kon men diverse spellen uitproberen, maar een springkussen en stoepkrijten stonden in bijna iedere straat op het speelmenu. Foto's: Bert Akkermans.

INFORMATIEAVOND SPORTPARK DE KOPPELSTEEG

Gemeente Oss gaat de komende maanden aan de slag met de aanpassingen op Sportpark De Koppelsteeg in Berghem. Op maandag 19 juni is er een informatieavond.

 • 20:00 uur
 • clubgebouw van Berghem Sport
 • Osseweg 49 Berghem

Taekyon Berghem stijgt boven zichzelf uit op Nederlands Kampioenschap

Taekyon Berghem NK 2017Op zondag 11 juni waren in Vianen de Nederlandse Kampioenschappen taekwondo. Er kon gestreden worden op verschillende onderdelen. De leden van Taekyon Berghem stegen wederom boven zichzelf uit en presteerden enorm goed: met zestien deelnemers werden 31 individuele en 2 teamprijzen gewonnen.
Op het onderdeel hoogtesprong werden de volgende prijzen behaald:

Avondvierdaagse 2017 - Dag 4

2017 06 09 A4D 4 2158Vrijdagavond de laatste route van de avondvierdaagse. De deelnemers van de 5 km deden uitgebreid de nieuwbouwwijk Piekenhoef aan. De 10 km wandelaars liepen weer verder, door het bos naar de Rijsvensestraat en via het Ganzenven en Hoefstraat over Piekenhoef naar het Meester Gielenplein waar familie, bloemen, een verrassing en de welverdiende medaille wachtten. Bij de finish werd iedereen ingehaald met de vrolijke noten van Nie Perse. Foto's: Bert Akkermans.