2018 Nijmeegse 4Daagse - Dag 2

4daagse dag 2Woensdagmorgen 18 juli, de tweede dag van de Nijmeegse 4Daagse, kwam de bonte, veel roze, stoet wandelaars door Wijchen. Hier was ook weer een delegatie Bèrgse supporters present om de wandelaars aan te moedigen en van een natje en droogje te voorzien. De jongste Bèrgse deelnemers - Rik en Fer van Schaijk 11 jaar oud - kwamen ook langs.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Anneke Boeijen te bekijken.

2018 Nijmeegse 4Daagse - Dag 1

n4daagse dag 1Dinsdagmorgen vroeg vertrokken in Nijmegen de eerste wandelaars om te beginnen aan dag 1 van de Vierdaagse 2018: de route door Elst. Ook uit Berghem weer heel veel deelnemers. De meeste van die lopers kwamen in Elst even bij de Bèrgse delegatie supporters langs voor een drankje, even buurten of om de benen omhoog te leggen. En daarna weer verder richting Nijmegen.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Anneke Boeijen te bekijken.

KPJ sluit haar seizoen weer gezellig af

4502Afgelopen zondag sloot de KPJ tradtioneel haar seizoen af met de afsluitingsdag. En dat gebeurde zoals altijd met wat spelletjes met daar tussenin veel pauzes en na afloop een hapje en wat drankjes. Dit jaar werkte ook het weer erg mee en dan heb je aan een kruiwagen, tuinslang, springkussen, bananendozen en wat ballonnen meer dan genoeg om jong en oud te vermaken. En het was goed om te zien dat er dit jaar heel veel jong grut aanwezig was. De toekomst van één van de oudste clubs lijkt daarmee gegarandeerd.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Wilberthof met Vrienden van... naar kermis

kermis dinsdagDinsdagmiddag verzorgde Stg. Vrienden van de Wilberthof een bezoek aan de kermis voor de bewoners van De Wilberthof. Een gezellige middag met ontvangst op het overdekte terras, met muziek van een accordeonist. Verder koffie met gebak en een drankje en natuurlijk een rondje over de kermis, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers. En na terugkomt op De Wilberthof wachtte er nog een verrassing, een overheerlijke oliebol voor iedereen.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

Kermis Berghem 2018 zondag avond

Zondagavond kermis in zwart-wit om het gevoel van een avondkermis toch weer een beetje terig te brengen. Het was gezellig tot in de late uurtjes.

 

Foto's: Maria Nuijen

Kermis Berghem 2018 zondag

Kermis Berghem 2018 zondag

Stralende zondag. Druk bezochte kermis. Gezellige sfeer; fijne muziek vanaf het terras. De kermis was weer als vanouds. Met dank aan de goede organisatie en de kermis exploitanten.

 

Foto's: Maria Nuijen

Kermis Berghem 2018 zaterdag

Kermis zaterdag middag in Berghem 2018. Stralende zon, vrolijke mensen, druk bezochte kermis met een gezellig terras.

 

Foto's: Maria Nuijen

Kermis wilberthof

Kermis Wilberthof 2018. Onder een stralend zonnetje hebben de bewoners van de Wilberthof onder begeleiding van vrijwilligers en medewerkers een heerlijke middag gehad. Met spelletjes, lekkere hapjes en een clown als toetje. Een geslaagde middag. Voor herhaling vastbaar.

 

Foto's: Maria Nuijen

Tropische sfeer bij cafe Roots Berghem

AD28242Zaterdagavond, de eerste kermisdag, bleef het nog lang tropisch op het terras bij café Roots Berghem . De muzikale omlijsting werd verzorgd door DJ Geert Bergers met zijn spectaculaire show "Kids of the 80's " .

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Kermis in Berghem van start

kermis 1 openingVrijdagavond waren er in de feesttent op de kermis in Berghem de eerste optredens. Zaterdagmiddag zette wethouder Thijs van Kessel met een ferme slag met de bel van de nostalgische draaimolen de attracties aan de gang en ging de kermis officieel van start. Tot en met dinsdagavond brengt Berghem Events - de organisator van de Berghemse Kermis nieuwe stijl - een uitgebreid programma voor jong en oud. En voor degenen die rustig willen genieten is er voldoende ruimte op het overdekte terras.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Drukke inschrijving 50e Kindervakantieweek

kindervakantieweekWoensdagavond 4 juli kon men inschrijven voor de 50e editie van de Kindervakantieweek van Stichting Jeugd en Jongeren Berghem. Het was een hele drukte om de jeugdige deelnemers te noteren. De organisatie deed ook weer een oproep om vrijwilligers te werven om op diverse fronten hand en span diensten te verichten; bij de groepen, op-en-afbouw, spellen, pannenkoekenbakken enz. En hoeveel deelnemers en vrijwilligers er dit jaar aan de jubileumeditie meedoen...? Dit blijft nog even een verrassing.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van het inschrijven in de Berchplaets.

Jumbo in De Bèrghse feestelijk geopend

jumbo openingWoensdag 4 juli is op een feestelijke wijze de nieuwe Jumbo in De Bèrghse geopend. Om acht uur was er voor de direct omwonenden en betrokkenen een lekker ontbijtje op het terras voor de Berchplaets. Een uur later mocht wethouder Joop van Orsouw trots de mooiste Jumbo van Nederland mee openen met een ferme klap op de gele knop. Daarna was het de beurt aan het wachtende winkelende publiek om de nieuwe supermarkt te verkennen.
Klik op "Lees meer" voor meer foto's.

Nieuwe hoofdsponsors Berghem Sport

AD27841Maandagavond heeft Berghem Sport een contract afgesloten met 2 nieuwe hoofdsponsors , Erno van den Broek van Dakdomein BV en Maik van Oort van Van Oort Bouw & Onderhoud en HB Oss BV . Berghem Sport is zeer verheugd dat deze beiden Berghemnaren hun naam aan de club willen verbinden en ziet uit naar een goede en vruchtbare samenwerking .

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Bèrgse Uitmarkt zit vol potentie!

4364Op zondag 1 juli werd in het Openluchttheater Hoessenbosch het Femme Fatale festival gehouden met gezellige kraampjes en vermakelijke optredens in partytenten. Het was nog wat rustig qua bezoekers en soms was het nog wat zoeken naar waar welk optreden wanneer gehouden werd. Maar de opzet, diversiteit en ambiance was geweldig en heeft alles in zich om tot een mooi nieuw jaarlijks evenement van Hoessenbosch uit te groeien.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

2018 KPJ Zeskamp Senioren - Deel 2

zeskamp seniorenEen tweede serie foto's van de Zeskamp 2018 voor Senioren. Foto's van na de middag en de prijsuitreiking in de tent. De teams lieten veel strijd zien op de diverse onderdelen. Het was spannend tot het slot. Familieteam Grebuloja pakte met twee punten verschil de titel en wisselbeker. Het Rocket team op plek twee en het team van de Zieverzakken met enkele punten minder derde.
Voor de volledige uitslag zie elders op deze site.
Voor meer info over KPJ Berghem en haar activiteiten svp een bezoekje brengen aan: www.kpjberghem.nl
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

Politiehond Ingo van de Lemahof met Leon Manders Branbants Kampioen 2018

Leon MandersOp 24 Juni werd de kampioens wedstrijd Politiehond 2 van de afdeling Brabant gehouden. Hieraan deed Leon Manders met zijn hond Ingo aan mee en haalde met Ingo 445 pnt. Van de 450 pnt. die te behalen waren. Leon en Ingo gaan Brabant vertegenwoordigen tijdens het Nederlands kampioenschap politiehonden op 8 September in Eindhoven. 

Dorpszeskamp 2018 Berghem

AD19827Vandaag was het dan de beurt voor de wat oudere jeugd om zich weer helemaal uit te leven tijdens de zeskamp georganiseerd door KPJ Berghem . Het was weer een geweldig en geslaagd weekend !!

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Uitslag KPJ Zeskamp Senioren 2018

Werkblad uit 18 06 23 uitslag_jeugdzeskamp_2018.xls

 

 PLAATSING ZESKAMP 2018  (volwassenen)
PLAATS VL.NR TEAM TOTAAL
1 11 Grebuloja 286
2 20 Het Rocket team 284
3 4 De Zieverzakken 266

 

2018 Jeugdzeskamp - Deel 2

zeskamp jeugdEen tweede serie foto's van de Jeugdzeskamp, het programma na de middag en de prijsuitreiking. Na een spannende strijd behaalden de Bèrgse Lions de eerste prijs, de Crazy Kids pakten met enkele punten minder de tweede plek. De volledige uitslag volgt later.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

2018 Avond4daagse - Dag 4

a4daagse dag 4Op de slotdag van de A4daagse in Berghem vertrokken de wandelaars voor een route over Piekenhoef. De 10 km deelnemers maakten nog een extra tocht door de hei, om via Hoessenbosch weer richting finish te gaan. Op het Meester Gielenplein trakteerde de PredBant bij binnenkomst de wandelaars op een warm muzikaal onthaal. En de naaste familie zorgde voor de bloemen, snoepzak of een andere verrassing. En natuurlijk reikte de Stichting Jeugd en Jongeren een herinneringsmedaille uit.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

Jeugdzeskamp 2018

AD19370Het weer was dan wat minder dan sommige jaren maar het plezier was er zeker niet minder door . Dus weer een geslaagde editie van de dorpszeskamp georganiseerd door KPJ Berghem .

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens 

2018 Avond4daagse - Dag 3

a4daagse dag 3Op de derde dag van de Avond4daagse in Berghem maakten de deelnemers een frisse wandeling door de polder, richting D'n Dort naar het Durendseind en via het Hemelrijk weer terug naar het centrum. Onderweg bij de frispost was er een appeltje van Jumbo. De 10 km lopers deden Haren aan, om met een flinke slinger door de polder weer op de route terug te komen. Op het meester Gielenplein werden de wandelaars gezellig, muzikaal ingehaald door de Trampolino band.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

2018 Avond4daagse - Dag 2

a4daagse dag 2De tweede dag van de A4daagse Berghem bracht de 5 km wandelaars naar Danenhoef, de 10 km lopers kwamen via het industrieterrein, de fietsbrug in de Rijsvensestraat en het hondensportterrein weer op de route naar Berghem. CV 't Smidje en Cor ôk stond met de muziekwagen voor de Fonkeling langs het parcours voor extra sfeer, ook deelden de wagenbouwers een ijsje uit en stonden de controleurs de kaarten te stempelen.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.