2018 HelMa-run team feestelijk ingehaald

helmarunVan 18-20 mei is de HelMa-run gelopen. Stg Berghem tegen Kanker nam hieraan met een team deel. De HelMa-run is een estafetteloop van Den Helder naar Maastricht, over een afstand van 420 km. De Berghemse atleten hebben de lange afstandsloop tot een goed einde gebracht, met ondersteuning natuurlijk van een heel groot begeleidend team, sponsors en andere begunstigers. Op eerste Pinksterdag ondergingen de deelnemers en begeleiders na aankomst een feestelijk onthaal in de Berchplaets. Na het voorstellen van de teamleden wachtte er nog een extra verrassing, Stg. Carnaval overhandigde een cheque van 555 euro, opgehaald met een mutsenactie tijdens carnaval en Hkv Berchs-Heem overhandigde ook nog een cheque van 100 euro, de opbrengst van de vrijwillige bijdrage opgehaald bij de expositie op Bevrijdingsdag.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

Taekyon Berghem doet het goed op Open NW Veluwe touernooi

logo taekyonberghemOp zaterdag 19 mei was in Elburg het Open Noord-West Veluwe toernooi, een ITF-taekwondo toernooi. Aan dit toernooi namen ook een aantal leden van Taekyon Berghem deel, met goede resultaten.
Sterre de Haas nam voor het eerst deel aan een toernooi. Zowel op het onderdeel tuls als op het onderdeel sparring behaalde zij een zeer nette 4
e plek. Op het onderdeel tuls behaalden Niek Landman en Imke van der Zande een mooie 3e plek. Oscar van der Wielen en Esli van Leuken behaalden een 2e
plek. Het goud op het onderdeel tuls was voor Huberto van de Wetering.

Op het onderdeel sparring werd fenomenaal goed gescoord: in elke poule waar deelnemers van Taekyon Berghem deelnamen gingen zij met het goud naar huis. Bjorn van Krieken, Niek Landman, Esli van Leuken, Benthe Matthieu, Huberto van de Wetering en Imke van der wisten allen het goud te veroveren. Met 13 prijzen (met 8 deelnemers) was het dus een geslaagde dag voor de leden van Taekyon Berghem.

2018 Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Berghem

bevrijdingsvuurVrijdagavond 4 mei vertrok een grote groep wandelaars uit Berghem naar Wageningen om er het 'Bevrijdingsvuur' op te halen. Tegen half twee in de nacht begon de in oranje uitgedoste stoet wandelaars aan de terugtocht van goed 40 km. Tegen 11.00 uur 's morgens haalde Harmonie Concordia de wandelaars op, om de groep naar het monument aan de Wilhelminasingel - van de Heuvelstraat te begeleiden. Daar aangekomen waren er bij de ontvangst enkele sprekers en werd het bevrijdingsvuur ontstoken door burgemeester Wobine Buijs en Tineke van Hoogstraten. Na de plechtigheden kon men bij de koffietafel aanschuiven.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

2018 Dodenherdenking

dodenherdenkingDodenherdenking vrijdag 4 mei. Herdenkingsdienst in De Berchplaets, stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Wilhelminasingel-Van den Heuvelstraat, met daarna de ceremonie met medewerking van Harmonie Concordia. Na de herdenking werd er in De Berchplaets een oorlogsfilm gedraaid.
Klik op "lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

2018 Accordeonfestival, eerste lustrum

accordeonfestivalZondag 29 april - Alweer voor het vijfde jaar op rij konden liefhebbers genieten van accordeon muziek in De Berchplaets. De organisatie had voor dit eerste lustrum een mooi aantal accordeonartiesten uitgenodigd. Zij vermaakten het publiek met een gevarieerd repertoire.
Klik op "lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.
Meer foto's van dit evenement zijn te vinden op de site van De Berchplaets: www.deberchplaets.nl

Koningsdag, deel 2

koningsdagKoningsdag fotoserie 2. Vlag in top, ontvangst genodigden, fietsendefilé en prijsuitreiking mmv Harmonie Concordia, oranjemarkt en spelletjes met muziek van de Predbant.
Klik op "lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

koningsdag 2018

Koningsdag 2018 was een gezellige dag vol jong en oud. Leuk uitgedoste kinderen met mooi versierde fietsen vierden samen met de mensen die al eerder een lintje hebben mogen ontvangen en onze nieuw gedecoreerde Nicla Smits de verjaardag van onze koning. De muziek werd verzorgd door Harmonie Concordia en de openingstoespraak werd gedaan door wethouder Frank den Brok. De kinderen die in de prijzen vielen kregen deze uitgereikt door onze Bergse olympische kampioene Sanne Voets.

 

koningsspelen 2018

Op vrijdag 20 april waren er de koningsspelen in Berghem bij basisschool 't Molenveld. Deze dag werd mede gesponsord door de Jumbo supermarkt en bakkerij van Mook met lekkere krentenbollen. Het was een gezellige dag. Foto's van Maria Nuijen

 

 

De inschrijvingen voor het Osse WK zijn geopend

talentencampusVanaf vandaag kun je je inschrijven voor het Osse WK. Deze zomeravond voetbalcompetitie voor zowel bedrijven- als vriendenteams zal deze zomer voor het eerst plaatsvinden. Dit spektakel zal zich afspelen op sportpark de Talentencampus in Oss van 14 juni tot en met 15 juli op de woensdag- en vrijdagavonden.

Goede timing voor Open Dag bij Van de Camp Oss

3747Zondag 15 april, een mooie zonnige lentedag, en dus een mooi moment om ideeën op te doen voor een nieuwe inrichting van de tuin. En precies daarvoor was volop inspiratie op te doen bij Fa. Van de Camp in Oss. Tientallen soorten tegels, grind, klinkers etc. waren netjes uitgestald om het toegestroomde publiek te laten kijken, meten en overleggen met de aanwezige deskundigen. Om vervolgens dat rustig te laten inwerken bij een hapje en een drankje in de tent, mede verzorgd door C.V. De Kwekers.
Klik op "lees meer" voor de foto's: Jos Verstegen

Kieft en Teeuwen te gast bij Berghem Sport

AD17825Berghem Sport kan terugzien op een zeer geslaagd sportcafé met gastsprekers Wim Kieft en Herman Teeuwen . Nadat er aandachtig geluisterd werd naar wat beiden heren te zeggen hadden was er ook nog een quiz met als winnaars Henk Heurkens en Wiljan van Aalst .

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Beachhandbal 2018

KPJ BHT Poster 2018Beachhandbal 2018

 
Beste zandhappers cq handbal liefhebbers,
Inmiddels begint langzaam aan de lente aan te breken en stijgt de temperatuur weer. Ook het jaarlijkse beachhandbal toernooi georganiseerd door K.P.J. Berghem zit er weer aan te komen. Het toernooi zal dit jaar gehouden worden op  Zondag 10 juni aanstaande bij Willie van Erp op de Hoessenboslaan tegenover WIRO Reclame.

Ook op zondag is Tomocon één groot feest

3629Ook op zondag was het in en om de Berchplaets, tot en met de Albert Heijn en kerktuin toe, een kleurrijke boel. Maar alles heel rustig en geordend, met veel "free hugs", blije mensen en weinig achtergelaten rommel. Zo kun je dus ook een feestje vieren! En het levert tegelijkertijd leuke foto's op.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Anime-conventie Tomocon in Berghem kleurrijk als altijd!

3485Op zaterdag 7 april kwamen al vroeg hele busladingen kleurrijke Japanse figuren aan bij de Berchplaets. Gedurende twee dagen kunnen de bezoekers zich weer vermaken in de gameroom, op de markt, workshops volgen, of natuurlijk gewoon elkaars kostuums bewonderen. Altijd weer een prachtig evenement, wat dit jaar voor de 5e keer gehouden wordt.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Anouk Bouwman

Indrukwekkende Open Dag bij Uijen Tuinbouw

3410.jpgOp 2e Paasdag openden veel land- en tuinbouwbedrijven hun deuren zodat de bevolking kan zien waar ons voedsel vandaan komt, en wat er allemaal bij komt kijken om het te produceren. Ook het familiebedrijf Uijen Tuinbouw, op de grens van Berghem en Koolwijk, liet zich tijdens zo'n Open Dag van haar beste kant zien en dat was indrukwekkend. Bij moderne high-tech-bedrijven denken we niet direct aan een tuinbouwbedrijf maar de vele bezoekers konden zien dat dit wel degelijk het geval is. Satellietsystemen wijzen hypermoderne zelfrijdende spinazie-oogstmachines naar de juiste plek op het veld en als de spinazie geoogst is wordt met sensoren precies de juiste hoeveelheid per kist afgewogen. Eenmaal in de schuur zorgen geavanceerde machines ervoor dat het product snel en schoon verpakt wordt, zodat het hyper-vers is als het in de supermarkt verkocht wordt.
Klik op "lees meer" voor foto's van Jos Verstegen

Dikkebandenrace vol met jong talent

56988Ook deze keer werd rond het middaguur bij de jeugdwielerronde de dikkebandenrace verreden. Altijd weer mooi om het jong talent op hun eigen fietsje tekeer te zien gaan en te strijden voor de hoogste podiumplekken. De uitslagen waren als volgt:
Jonger dan 8 jaar: 1. Amanda van Vugt, 2. Ties van Gruythuisen, 3. Bjorn Wisse, 4. Joey Manders, 5. Lizzie Klijs, 6. Diede Knapen.
9-10 jaar:  1. Collin Siebers, 2. Isa Krebbers, 3. Gert van Kessel, 4. Vince de Keizer, 5. Loeke Hoefmans, 6. Roy Schimmel
11-12 jaar: 1. Mart Kosterman, 2. Jasmijn Schimmel
Klik op "lees meer" voor de foto's van Ad Megens en Jos Verstegen

D'n Bergse Wielerronde 2018

AD57322Op een toch wat frisse 2e Paasdag ging er heel wat geweld door de Berghemse straten . De jeugd wielerwedstrijd met een sterk rijdende Elise Uijen en natuurlijk de Dikke Bandenrace werd weer georganiseerd door Stichting D'n Bèrgse Wielerronde .

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Paasactiviteiten op Beestenbergh

beestenberghpasenDe bezoekers van kinderboerderij de Beestenbergh kregen paaszaterdag weer heel wat activiteiten voorgeschoteld, o.a. knutselen, puzzelen, eierschilderen, spelletjes, knuffelen, etc.
Genoeg om een middag creatief en actief bezig te zijn.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Peter van den Berg te bekijken.

C.V. de Kwekers on tour !!

AD17462Ondanks de ijzige kou en lichte sneeuwval vanmorgen vertrokken naar Mierlo-hout voor deelname aan de "Helmondse Lichtjes Parade", met dank aan de fa. V.D. Camp Oss en motorrijders (verkeersregelaars) . Heel veel succes en een veilige terugreis !

Klik op "Lees meer" voor foto's van Ad Megens

Schaatsplezier op het Ganzenven

2018ganzenvenOp zaterdag 3 maart kon men heerlijk genieten van alle schaatsplezier in een mooi landschap op het Ganzenven. Sommige dingen hoef je niet te kopen die krijg je voor niks van moeder natuur.

Klik op "lees meer" om de foto's van Maria Nuijen te bekijken.

Carnavalsmaandag bij de Berchplaets, Roots en tante Toetje

Maandag middag in de Berchplaets het duo "de Dorini's die er een goede sfeer brachten. s'Avonds naar de "Roots"waar de stichting ontvangen werden door de Raad van Ongeregeld. Als afsluiting van de avond naar "tante Toetje" waar Q-music foute party alles op stelten aan het zetten was.

 

Boerenbruiloft - Mooi paar!

2018boerenbruiloftOp dinsdag staat traditie getrouw bij cv De Bietenbouwers de Boerenbruiloft op het programma. Dit jaar wel een hele speciale editie. Voor de 33e keer werd er een paar in de onecht verbonden. Dit keer had de keuzecommissie het oog laten vallen op een bijzonder mooi paar. Klaas Ceelen en Nellie van den Bogaart. Al voor de middag ging de carnavalsstoet bij de bruidegom en bruid langs om het gezelschap op te halen. Daarna was De Berchplaets de plek waar het onechte bruidspaar menige verrassing kreeg te verwerken.

Om de foto's van Bert Akkermans te bekijken, op "lees meer" klikken.

Matinee maandag Zalencentrum de Merx Berghem

AD16942Op carnavalsmaandag was het weer een waar feest voor jong en oud in de grote feesttent bij Zalencentrum de Merx . Een hoogtepuntje was het geweldige optreden van Ronnie Ruysdael met twee plaatselijke artiesten ( Joris en Marco )

Klik op "lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Carnavalsbal bij De Herfstzon

2018herfstzonbalMaandagmiddag vierden de senioren van De Herfstzon in de Berchplaets het carnavalsbal, met een hapje, drankje en volop gelegenheid om te dansen. Ook Stichting Carnaval was present met de Sticarda's en prins John met gevolg. Twee leden van De Herfstzon - Rini van Hoogstraten en Jo van Oss - ontvingen voor hun inzet voor de vereniging een Knol van Verdienste. En de jeugdige tonproater Paul vermaakte de zaal met zijn buut vol woordgrappen.

Klik op "lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

Meer foto's kunt u bekijken op de site van De Herfstzon:
https://www.kbo-brabant.nl/grouppage.php?Groep_Id=51&action=view.