2018 HelMa-run team feestelijk ingehaald

helmarunVan 18-20 mei is de HelMa-run gelopen. Stg Berghem tegen Kanker nam hieraan met een team deel. De HelMa-run is een estafetteloop van Den Helder naar Maastricht, over een afstand van 420 km. De Berghemse atleten hebben de lange afstandsloop tot een goed einde gebracht, met ondersteuning natuurlijk van een heel groot begeleidend team, sponsors en andere begunstigers. Op eerste Pinksterdag ondergingen de deelnemers en begeleiders na aankomst een feestelijk onthaal in de Berchplaets. Na het voorstellen van de teamleden wachtte er nog een extra verrassing, Stg. Carnaval overhandigde een cheque van 555 euro, opgehaald met een mutsenactie tijdens carnaval en Hkv Berchs-Heem overhandigde ook nog een cheque van 100 euro, de opbrengst van de vrijwillige bijdrage opgehaald bij de expositie op Bevrijdingsdag.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.

2018 Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Berghem

bevrijdingsvuurVrijdagavond 4 mei vertrok een grote groep wandelaars uit Berghem naar Wageningen om er het 'Bevrijdingsvuur' op te halen. Tegen half twee in de nacht begon de in oranje uitgedoste stoet wandelaars aan de terugtocht van goed 40 km. Tegen 11.00 uur 's morgens haalde Harmonie Concordia de wandelaars op, om de groep naar het monument aan de Wilhelminasingel - van de Heuvelstraat te begeleiden. Daar aangekomen waren er bij de ontvangst enkele sprekers en werd het bevrijdingsvuur ontstoken door burgemeester Wobine Buijs en Tineke van Hoogstraten. Na de plechtigheden kon men bij de koffietafel aanschuiven.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

2018 Dodenherdenking

dodenherdenkingDodenherdenking vrijdag 4 mei. Herdenkingsdienst in De Berchplaets, stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Wilhelminasingel-Van den Heuvelstraat, met daarna de ceremonie met medewerking van Harmonie Concordia. Na de herdenking werd er in De Berchplaets een oorlogsfilm gedraaid.
Klik op "lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

2018 Accordeonfestival, eerste lustrum

accordeonfestivalZondag 29 april - Alweer voor het vijfde jaar op rij konden liefhebbers genieten van accordeon muziek in De Berchplaets. De organisatie had voor dit eerste lustrum een mooi aantal accordeonartiesten uitgenodigd. Zij vermaakten het publiek met een gevarieerd repertoire.
Klik op "lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.
Meer foto's van dit evenement zijn te vinden op de site van De Berchplaets: www.deberchplaets.nl

Koningsdag, deel 2

koningsdagKoningsdag fotoserie 2. Vlag in top, ontvangst genodigden, fietsendefilé en prijsuitreiking mmv Harmonie Concordia, oranjemarkt en spelletjes met muziek van de Predbant.
Klik op "lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.