Stickers verdienen met vlog tijdens Berghem Bruist

170917berghembruistvlog2Op diverse plekken konden de kinderen tijdens Berghem Bruist stickers verdienen en bij een volle kaart een heerlijk glas ranja. Natuurlijk deelden wij bij de kraam van Berghem.nl ook stickers uit. Maar daarvoor moest er wel eerst gevlogd worden, iets wat een beetje onwennig was voor zowel de interviewers als de kinderen. Klik op om https://youtu.be/zr3u6rE5kDE om de vlog te bekijken (montage: Anouk Bouwman).

Berghem Bruist nog even door!

9435De afgelopen twee weken heeft u al veel foto's van Berghem Bruist in 't Reut voorbij zien komen. Maar vele bezoekers en deelnemers zijn tijdens dat evenement bij de kraam van Berghem.nl voor een groen scherm gefotografeerd. En dat is natuurlijk niet voor niets een groen scherm. Dit biedt de mogelijkheid om er een foto achter te monteren. Ruud Kouwenberg heeft bij iedere foto er iets toepasselijks achter geplakt. Mooie manier om nog even na te genieten van dat geweldige event. Klik op "lees meer" voor vele foto's.

Grote ramp bij Scouting Berghem afgewend

0325Woensdagavond rond 20:00 uur ging het gruwelijk mis bij Scouting Berghem. Een beetje rondcrossen in een oude auto door Brecht en Tim eindigde toen Brecht de macht over het stuur verloor en door de achtergevel van clubgebouw De Sprokkelaar naar binnnen reed. Tot overmaat van ramp ontstond daarbij een brand die al snel doorbrak naar de zolder waar net een viertal mensen aan het opruimen was. Door de rookontwikkeling waren deze mensen direct buiten westen. Gelukkig was onze brandweer snel ter plaatse en kon zij al snel de mensen van de zolder halen. De autodeuren waren echter geblokkeerd en dus was er maar één manier om Brecht en Tim te ontzetten: het dak eraf. Daarna kon iedereen weer lachen: een geslaagde oefening van Brandweerpost Berghem.
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Coderdojo bij Tante Toetje op de koffie

0207.jpgBerghem Bruist organiseert niet alleen de grote evenementen zoals op 17 september a.s. in Het Reut maar ook om de paar maanden een Open Coffee Bij die Open Coffee's kunnen allerlei verenigingen en stichtingen zich voorstellen waardoor ze elkaar beter leren kennen en kunnen helpen. Dit gebeurt iedere keer op een andere locatie zodat de Berghemnaren ook die locaties leren kennen. Deze keer was die locatie het gloednieuwe café Tante Toetje, naast de Jumbo, dat de afgelopen maanden een heuse metamorfose heeft ondergaan. In deze ambiance vertelde Frans Verhagen van Coderdojo hoe ze met een groep mentoren al sinds 2 jaar de jeugd van 7 tot 17 jaar van Berghem en omstreken helpen om te leren programmeren. Dit is niet alleen belangrijk omdat dit nodig is voor de banen van de toekomst, maar het is ook nog eens leuk. Zo werden de lichteffecten van een jeugdwagen bij de Verlichte Optocht aangestuurd met software ontwikkeld tijdens de Coderdojo-bijeenkomsten en heeft één deelnemer al geld verdiend door een stukje software te verkopen.
Klik op "lees meer" voor meer foto's van Jos Verstegen

Presentatie boek over "meester Gielen"

2017 09 02 LH Gielen 8998Op zaterdag 2 september is in de Berchplaets het boek "De Meester, kroniek van een idealist" gepresenteerd. Historicus Leo Hoeks schreef een biografie over Jacques Gielen (1905-1968). De man die ruim veertig jaar onderwijzer was aan de Aloysius jongensschool in Berghem en tien jaar wethouder.
Foto's: Bert Akkermans.