Driek en Greet van Veghel 60 jaar getrouwd

181019dxg60jb 8301Vrijdag 19 september kwam burgemeester Wobine Buijs het diamanten paar Driek en Greet van Veghel feliciteren. Het feest tgv het 60 jarig huwelijk was al in september gevierd.
Driek en Greet leerden elkaar kennen in de dansgelegenheid bij Tiny Janssen in Oss. Na enkele jaren verkering werd in 1958, op 6 september, het huwelijk voltrokken. Het paar ging wonen in het zelfgebouwde huis in de Sportstraat. Daar werd ook zoon Geffroy geboren. Het geluk van Driek en Greet kon niet op met de komst van de kleinkinderen.

Boekennieuws voor leesliefhebbers

18 Boekennieuws oktoberBerghem A3

Bibliotheek Berghem organiseert in samenwerking met BerghemWijzer: Boekennieuws, speciaal voor mensen die graag lezen. Tijdens dit ‘Boekennieuws’ vertellen twee bibliothecarissen over boeken die de moeite waard zijn om te lezen. In de meeste gevallen gaat het om nieuwe titels, maar het kan ook om boeken gaan die opnieuw zijn uitgebracht of boeken waarover veel gepraat wordt. Op deze manier blijven lezers op de hoogte van het aanbod en worden geprikkeld om eens wat anders uit de kast te pakken. De collectie van de bibliotheek wordt immers steeds aangepast en uitgebreid. Boekennieuws is op 9 oktober om 20.00  uur in de ruimte boven de bibliotheek: De Meer. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur.

 

Paul Glaser verteld “Dansen met de Vijand

 

Lezing Paul Glaser 20181101DWij nodigen u uit voor een lezing op donderdag 1 november a.s. de heer Paul Glaser  verteld “Dansen met de Vijand, het oorlogsgeheim van tante Roosje”
Waar in Zalencentrum Merx zaal 3 aanvang 19.30 uur.
Leden gratis entree, niet leden €2,50
Tot dan, wij zien u graag,
Groet,
Heemkundevereniging Berchs-Heem.

 

 

Hier meude laache

Hier meude laache2Cor Swanenberg, Henk Janssen en oud-Berghemnaar Riny Boeijen treden zondag 28 oktober op in cultureel centrum De Pas, De Misse 4 in Heesch. Onder het motto Hier meude laache vertellen ze er allerlei prachtige Brabantse verhalen in dialect. De voorstelling begint om 14.30 uur en eindigt circa 16.45 uur. Accordeonist Henk Verhagen en bassist Emil Böink zorgen voor de muzikale omlijsting.

Datum geprikt voor Berghem Bruist 2019!

 

berghembruist logo2017 siteIn 2019 is er weer een editie van Berghem Bruist en de datum is geprikt: zondag 15 september 2019. Dit lijkt nog ver weg, maar met het organiseren van een evenement komt veel kijken. Na een flinke zomerstop hebben de leden weer vergaderd over het mooie evenement, dat elke twee jaar plaats vindt in Berghem. Na het vastleggen van de datum wordt er nu gestart met het bepalen van de locatie en vanuit daar krijgt het steeds meer vorm.

Oerfestival de Maashorst

MAA OF2018 Online stopper 2

In de herfstvakantie zetten we de Maashorst op de kaart met Oerfestival de Maashorst. Naast ravotten en sporten in de natuur, kun je de hele week op verschillende plekken genieten van lekker eten uit de streek en akoestische muziek bij het kampvuur. Natuurbeleving speelt een centrale rol tijdens het festival. Er zijn elke dag excursies en andere beleefactiviteiten in de natuur.

Voorstelling "Rondom Gielen"

Rondom Gielen poster opti grootSamen mooie dingen maken, dat kunnen we goed in het dorp. Verenigingen oprichten, sterk houden en samen dingen organiseren. Echt, Berghem is er groots in. Van Concordia tot Hoessenbosch Festival en van de KPJ tot carnavalsverenigingen als Goei Toei en 't Smidje. Van de alsmaar indrukwekkendere pronkzitting tot de Bèrgse Kwis: wij kunne da. 

ROMMELMARKTEN IN DE BERCHPLAETS

 

rommelmarkten2018 2019Het nieuwe programma 2018-2019 van Dorpshuis De Berchplaets gaat per 1 september a.s. van start. Onderdeel van dit programma zijn ook dit jaar rommelmarkten. Dansclub BeatYes zal in samenwerking met de beheerstichting deze rommelmarkten gaan organiseren. Standhouders kunnen allerlei gebruikte tweedehands spullen te koop aanbieden, zoals klein meubilair, huishoudelijke artikelen, oude boeken, grammofoonplaten, speelgoed, kleding enz.

Kim Feenstra gaat 2000 dieren steriliseren

fotoKikBerghem: “ Het kan en het is een realistisch aantal.” Zegt ze stellig. Kim Feenstra zet zich als ambassadrice van Stichting Dierenhulp in om dieren te helpen en leed te voorkomen. Steriliseren is de oplossing die helpt, diervriendelijk is en leed voorkomt.

Samenwerking vergroot kans op vervolgonderzoek Q-koorts

q koortsMet  zestien onderzoeken naar Q-koorts probeerde Q-support de geheimen van deze onbekende ziekte te ontrafelen. Veel werd duidelijk, maar nog steeds is de Q, die voor query (vraagteken) staat, actueel. Want veel van de langetermijngevolgen zijn nog onbekend. En van een afdoende behandeling voor het Q-koortsvermoeidheidsyndroom is nog steeds geen sprake.  ‘Dat maakt vervolgonderzoek echt noodzakelijk’, zegt Annemieke de Groot, directeur van Q-support 2.0. Daarom biedt de samenwerking met ZonMw perspectief. Dat is goed nieuws, zo vlak voor de Dag van de Q-koortspatiënt op 20 juni.

Open Tuinendag

foto opentuinendag1 2018

Groei en Bloei Maasland (Oss) organiseert op zondag 17 juni haar jaarlijkse open tuinendag. Dit jaar zijn 8 tuinen van particulieren te bezichtigen; 4 in Berghem en 4 in Schaijk. Er is een leuke fietsroute van plm 20 km uitgezet langs de 8 tuinen.

Reünie 1980 Berghem

Molenveld 1980

In 2018 zal er wederom een een lagere school reünie plaatsvinden. Dit keer is het voor de leerlingen die in 1980 afzwaaiden van het Molenveld en de St. Josephschool. Deze leerlingen zijn of worden 50 jaar oud in 2018, een mooie mijlpaal om weer eens bij elkaar te komen.

Stichting Berghem tegen Kanker loopt HelMa-run

berghem tegen kankerZeven jaar geleden ontsteeg bij Jan van de Wiel het idee om mee te gaan doen aan de RopaRun. Hij kreeg bijval van heel wat dorpsgenoten en inmiddels is de destijds opgerichte stichting Berghem tegen Kanker niet meer weg te denken. In het weekend van 18, 19 en 20 mei gaan zij weer met een grote groep een uitdaging aan. De HelMa-run brengt de Berghemnaren van Den Helder naar Maastricht. En dat alles uiteraard voor het goede doel.