Binnenkijken bij Zorgwijk: Enige echte villa van Berghem staat te koop

BERGHEM - Een privésauna, eigen zwembad en zelfs een heuse biljartkamer. In Huize Zorgwijk in Berghem is het luxe voor en luxe na. Nu de woning te koop staat, kan iedereen zichzelf trakteren op een rondleiding door de monumentale villa aan de rand van het dorp. Op makelaarssite Funda zijn wel 74 foto’s van buiten én van binnen te zien.

Oude tijden herleven bij receptie 50-jarige kindervakantieweek

4536Op zaterdag 11 augustus, vlak voordat de 50e Kindervakantieweek van start ging, werd er in de tent bij de Kinderburcht een receptie gehouden vanwege deze mooie mijlpaal. Velen kwamen even het bestuur hiermee feliciteren waaronder de wethouders Frank den Brok en Kees van Geffen. De Jeugdraad, Raad van Elf en nog wat actievelingen binnen Stichting Carnaval lieten met hun aankomst op Willy van Erp's platte kar oude tijden herleven. Met de coverband Afslag7 en onze eigen DJ Sonny en volkszanger Rik van den Bogaart zat de stemming er goed in.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Berghem Sport hoopt in november nieuwe clubgebouw te kunnen betrekken

BERGHEM - Voetbalvereniging Berghem Sport hoopt op 1 november het nieuwe clubgebouw op sportpark De Koppelsteeg in gebruik te kunnen nemen. Eerder was deze zomer nog het streven. In de tussentijd kunnen alle teams gewoon van start in het nieuwe seizoen, zoals het eerste dat deze week aan de training begon. "We kunnen alle wedstrijden hier spelen en nee, niemand hoeft thuis te douchen", aldus voorzitter Gerard Broers van de meer dan 1000 leden tellende club.

Herfstzon fietsdag naar Overasselt

fietsdagWoensdag 1 augustus vertrokken er vanaf het meester Gielenplein 75 deelnemers voor de jaarlijkse fietsdag van seniorenvereniging De Herfstzon. Op het programma een tocht van ongeveer 60 km, naar Overasselt en weer terug naar Berghem. Het was lekker fietsweer en de route voerde veelal door het poldergebied. In Overasselt kon na de lange pauze Agrarisch Museum De Lage Hof bezocht worden. Daarna de terugtocht, via de brug in Grave, Keent en de Maasdijk naar Demen, waar de laatste stop was gepland. Goed 18.00u arriveerde het complete peloton senioren weer bij de Berchplaets voor de afsluiting. Een mooie fietsdag, door mooie natuur, met een extra smakelijk slot.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Bert Akkermans.
Voor meer foto's op deze link klikken:
http://www.kbodeherfstzon.nl/index.php/foto-s/category/16-fietsdag-kbo-1-augustus-2018