2018 Nijmeegse 4Daagse - Dag 4

18 n4daagse dag 4Op de vierde en laatste dag van de Nijmeegse 4Daagse was de intocht op de Via Gladiola weer een uitbundige happening, waar het publiek en de wandelaars volop van genoten. Hoe kan het ook anders met het prachtige wandelweer van de afgelopen week. En de lopers die de "Wedren" haalden, mochten daar de gladiolen en hun eerste of zoveelste vierdaagse kruisje in ontvangst nemen.
Klik op "Lees meer" voor de foto's van Anneke Boeijen.

2018 Nijmeegse 4Daagse - Dag 3

2018 n4daagse dag 3Op de derde dag van de Nijmeegse 4Daagse krijgen de wandelaars de zwaarste route te verwerken. O.a. veel op en af over de Zevenheuvelenweg. En als deze opgave is gelukt is de laatste dag meestal een makkie. De delegatie supporters uit Berghem had op dit moeilijkste punt de tenten voor de rust- en verzorgingsplek ingericht. Omroep Gelderland kwam zelfs langs om opnamen te maken.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Anneke Boeijen te bekijken.

2018 Nijmeegse 4Daagse - Dag 2

4daagse dag 2Woensdagmorgen 18 juli, de tweede dag van de Nijmeegse 4Daagse, kwam de bonte, veel roze, stoet wandelaars door Wijchen. Hier was ook weer een delegatie Bèrgse supporters present om de wandelaars aan te moedigen en van een natje en droogje te voorzien. De jongste Bèrgse deelnemers - Rik en Fer van Schaijk 11 jaar oud - kwamen ook langs.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Anneke Boeijen te bekijken.

2018 Nijmeegse 4Daagse - Dag 1

n4daagse dag 1Dinsdagmorgen vroeg vertrokken in Nijmegen de eerste wandelaars om te beginnen aan dag 1 van de Vierdaagse 2018: de route door Elst. Ook uit Berghem weer heel veel deelnemers. De meeste van die lopers kwamen in Elst even bij de Bèrgse delegatie supporters langs voor een drankje, even buurten of om de benen omhoog te leggen. En daarna weer verder richting Nijmegen.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Anneke Boeijen te bekijken.

Wandeltoppers doen mee aan de Nijmeegse Vierdaagse

OSS | Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse volgt Weekblad Regio Oss meerdere vierdaagselopers 'op de voet'. Samen met zo'n 47.000 andere wandeltoppers verschijnen ze dinsdag aan de start om via diverse afstanden vier dagen lang door de omgeving van Nijmegen te trekken. Zoals Dave van Schaijk uit Berghem, die dit jaar voor het eerst 'legaal' meeloopt met de Vierdaagse. Hij is begeleider van zijn twee zonen Rik en Fèr (11), die hun eerste Vierdaagsekruis willen halen.

Oerfestival de Maashorst

MAA Logo ODM Full color def

Vol (st)oere activiteiten de herfstvakantie door
Persbericht 13-7-2018- In de herfstvakantie zetten we de Maashorst op de kaart met Oerfestival de Maashorst. Een festival met karakter dat past bij het oergebied in Brabant; stoer, spannend, ruw en echt. Met de natuur als gastheer heten we de bezoekers een warm welkom buiten. Met tal van activiteiten vol natuur, cultuurhistorie & archeologie en food laten we de Maashorst in volle bloei beleven. Met een groots event op zondag in Herperduin en kleinschalige minifestivals en natuuractiviteiten in de dagen erna, garanderen we een intieme sfeer. Lokale culinaire hoogstandjes en akoestische muziek maken het oergezellige gevoel compleet.

KPJ sluit haar seizoen weer gezellig af

4502Afgelopen zondag sloot de KPJ tradtioneel haar seizoen af met de afsluitingsdag. En dat gebeurde zoals altijd met wat spelletjes met daar tussenin veel pauzes en na afloop een hapje en wat drankjes. Dit jaar werkte ook het weer erg mee en dan heb je aan een kruiwagen, tuinslang, springkussen, bananendozen en wat ballonnen meer dan genoeg om jong en oud te vermaken. En het was goed om te zien dat er dit jaar heel veel jong grut aanwezig was. De toekomst van één van de oudste clubs lijkt daarmee gegarandeerd.
Klik op "lees meer" voor de foto's van Jos Verstegen

Wilberthof met Vrienden van... naar kermis

kermis dinsdagDinsdagmiddag verzorgde Stg. Vrienden van de Wilberthof een bezoek aan de kermis voor de bewoners van De Wilberthof. Een gezellige middag met ontvangst op het overdekte terras, met muziek van een accordeonist. Verder koffie met gebak en een drankje en natuurlijk een rondje over de kermis, mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers. En na terugkomt op De Wilberthof wachtte er nog een verrassing, een overheerlijke oliebol voor iedereen.
Klik op "Lees meer" om de foto's van Bert Akkermans te bekijken.

Kermis Berghem 2018 zondag avond

Zondagavond kermis in zwart-wit om het gevoel van een avondkermis toch weer een beetje terig te brengen. Het was gezellig tot in de late uurtjes.

 

Foto's: Maria Nuijen

Kermis Berghem 2018 zondag

Kermis Berghem 2018 zondag

Stralende zondag. Druk bezochte kermis. Gezellige sfeer; fijne muziek vanaf het terras. De kermis was weer als vanouds. Met dank aan de goede organisatie en de kermis exploitanten.

 

Foto's: Maria Nuijen

Kermis Berghem 2018 zaterdag

Kermis zaterdag middag in Berghem 2018. Stralende zon, vrolijke mensen, druk bezochte kermis met een gezellig terras.

 

Foto's: Maria Nuijen

Kermis wilberthof

Kermis Wilberthof 2018. Onder een stralend zonnetje hebben de bewoners van de Wilberthof onder begeleiding van vrijwilligers en medewerkers een heerlijke middag gehad. Met spelletjes, lekkere hapjes en een clown als toetje. Een geslaagde middag. Voor herhaling vastbaar.

 

Foto's: Maria Nuijen