Bijeenkomsten over Communie en Heilig Vormsel

OSS | De Parochie Willibrordus (met kerken in Berghem, Megen, Haren, Macharen en de Grote Kerk en Heilige Geestkerk in Oss) wil kinderen vanaf groep 4 de mogelijkheid geven om zich voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie. Er zal een Eerste Communieviering zijn op zondag 12 mei in de St. Willibrorduskerk in Berghem en op zondag 19 mei 2019 in de Grote Kerk van Oss. Om hier meer informatie over te geven is er op dinsdag 25 september om 20.00 uur een ouderbijeenkomst in het Parochiecentrum aan de Koornstraat 6 in Oss. Aanmelden vooraf is niet nodig. Vanaf 19.45 uur staat de koffie/thee voor iedereen klaar. Dit jaar gebruikt de parochie een gloednieuw project voor de kinderen, samengesteld door kapelaan Jeroen Beekman en pastoor Roland Kerssemakers. "Met dit nieuwe project willen wij de kinderen helpen om de weg naar Christus te vinden en zich goed op hun Eerste Heilige Communie voor te bereiden." Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.parochiewillibrordus.nl. Heilig Vormsel Binnenkort beginnen de voorbereidingen voor de viering van het Heilig Vormsel. "Dit is een sacrament wat de volledige opname in de Katholieke kerk betekent en naast de Doop en de Communie nodig is om een goed toegerust Christen te kunnen zijn", aldus pastoor Kerssemakers. Het Vormsel wordt toegediend door hulpbisschop Mgr. drs. Mutsaerts op zaterdagavond 8 juni 2019 in de Grote Kerk. Voor ouders zijn er informatieavonden op woensdag 19 of 26 september in het Parochiecentrum aan de Koornstraat 6, aanvang 20.00 uur. Opgeven is niet nodig.

'Vriendschap' staat centraal tijdens de Kinderboekenweek

De jaarlijkse kinderboekenweek vindt van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober plaats. Doel van de week is zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor lezen. Het thema is 'vriendschap' onder het motto 'Kom erbij!' Twaalf dagen lang staat in de bibliotheken van Berghem, Lith, Oss en Ravenstein alles in het teken van dit thema. Alle activiteiten zijn gratis.

Rommelmarkten in De Berchplaets

BERGHEM | Het nieuwe programma 2018-2019 van Dorpshuis De Berchplaets is per 1 september van start gegaan. Onderdeel van dit programma zijn rommelmarkten. Dansclub BeatYes gaat deze in samenwerking met de beheerstichting organiseren. Naast de rommelmarkt wordt een seizoensbeurs gehouden. Op 7 oktober is dit een speelgoed-/kinderkledingbeurs. Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (06) 29 32 60 71.

Goede doelendag tandartsenpraktijk Berghem 2018

AD11912De hele zaterdag heeft het team van tandartsenpraktijk Berghem gewerkt voor hun goede doelendag . De opbrengst gaat dit jaar in 3 delen naar "Stichting Jeugd en Jongeren Berghem" , "Faharifoundation" en "Treesforall" .

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Marco Oomen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

AD11815Op vrijdagavond nam Marco Oomen na ruim 20 jaar afscheid van brandweerkorps Berghem .  In de kazerne ontving Marco een Koninklijke onderscheiding voor een grote geleverde bijdrage aan de openbare veiligheid in de gemeente Oss , uitgereikt door burgemeester W. Buijs-Glaudemans . 

Klik op "Lees meer" voor de foto's van Ad Megens

Gewonde bij woningbrand in Berghem

BERGHEM | Bij een woningbrand aan de Joeri Gagarinstraat in Berghem is maandagnacht een persoon gewond geraakt. Er werden meerdere brandweerkorpsen opgeroepen om de brand te blussen. Later meer.

Gewonde bij brand huis Berghem, benedenverdieping tweekapper verwoest

BERGHEM - De benedenverdieping van een huis aan de Joeri Gagarinstraat in Berghem is in de nacht van maandag op dinsdag door brand verwoest. Volgens omstanders zou er een gewonde met de ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Het is niet duidelijk wat het slachtoffer precies mankeert. De uitslaande brand woedde in een twee-onder-een-kapwoning.