Vijf dappere Berghemnaren gaan strijd aan voor 'Bergse Maestro'

BERGHEM | Stel je voor: Je hebt eigenlijk nooit echt wat met muziek gehad of heel misschien in een donkergrijs verleden een blauwe maandag wat piano- of saxofoonlessen mogen genieten. En dan ineens sta je na een paar beknopte instructies van een professionele dirigent voor een compleet orkest. Een bijna onmogelijke opgave. Toch durven vijf dappere bekende Berghemnaren deze uitdaging aan.

Vervalsingen komen aan bod in De Berchplaets

BERGHEM | Het zal je maar gebeuren: je bent verzamelaar en je denkt online de vondst van je leven gedaan te hebben. Je koopt het pronkstuk van je collectie voor duizenden euro's en je betaalt 1.000 euro aan. Bij ontvangst blijkt het 'pronkstuk' nep te zijn. Naar je centen kun je fluiten. Criminelen hebben het vervalsen van fossielen en mineralen ontdekt als een lucratieve business met een lage pakkans.

Primeur voor Berghem: talkshow 't Lof

BERGHEM | Staat de Willibrorduskerk over een jaar of tien nog fier overeind? Is het echt waar dat Frank den Brok op het stadhuis in Oss de dienst uitmaakt? Het zijn twee van de vele vragen die aan de orde zullen komen tijdens de eerste aflevering van 't Lof. Onder die titel krijgt Berghem op zondag 18 november de eerste talkshow van eigen bodem. 't Lof wordt gemaakt door de mannen van het collectief Bèrge dur ut Lint, dat eerder onder meer tekende voor de boeken 'Vijftig klurre Bèrgs' en 'Ik noem mar 'n dwarsstroat'.

De verkering van Greet en Driek kwam na dansje in Oss

BERGHEM - Het was onlangs alweer 60 jaar geleden dat Driek en Greet van Veghel-Nelissen voor de kerk trouwden. Een paar maanden geleden ontvingen ze daarvoor al een felicitatie van de koning en van de commissaris van de koning. Deze week ontvangen ze die van burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans.

Berghem krijgt eigen talkshow: 't Lof

BERGHEM - ,,Het is als politiek café Zout in Oss, maar dan in Berghem en niet-politiek.” Met deze verklaring legt Dick Boeijen aan dorpsgenoten uit wat ‘t Lof is. ,,Het wordt een informatieve talkshow, soms verdiepend, dan weer humoristisch, maar steeds met Berghem en de Berghemnaren als centraal thema.”

Berghem krijgt eigen talkshow | Dtv Oss - Bernheze

BERGHEM - Staat de Willibrorduskerk over een jaar of tien nog overeind in Berghem? Het is één van de vele vragen die aan de orde komen tijdens de eerste aflevering van ’t Lof. Onder die titel krijgt Berghem op zondag 18 november een eigen talkshow.

Brand bij bedrijf Shiloh in Oss snel geblust

OSS - Bij het bedrijf Shiloh aan de Rijnstraat in Oss woedde donderdagavond een klein brandje. Rond 18.45 uur werd de brand gemeld. Toen de brandweer arriveerde met autospuiten uit Oss en Berghem, was de brand al geblust.

2H: DAW – Berghem Sport replay nacompetitie afgelopen seizoen; SSS'18 wil winnen van Emplina

Het treffen tussen promovendi DAW en Berghem Sport is zoals de header meldt een duel met herinneringen. Berghem Sport won voor de nacompetitie in Schaijk en promoveerde. DAW ging Berghem Sport achterna via de herkansingswedstrijden. Venhorst vertrekt naar Tegelen en snakt naar de eerste zege. Aan de kop van de ranglijst zal vermoedelijk weinig veranderen. Erp moet kunnen winnen van Sparta'18 waar alleen Real Lunet af moet rekenen uit bij Helvoirt en dat is niet zomaar vanzelfsprekend.