Dj’s, bands en Nederlandstalige zangers op Hoessenbosch Festival

hoes2Na het succes van vorig jaar pakt Berghem Events opnieuw uit met het sprookjesachtige Hoessenbosch Festival. Dit keer nóg groter en met meer artiesten op maar liefst zes stages. Ook een hilarisch borreltjespaleis en live radio van Maasland FM zullen dit jaar niet ontbreken. “We hebben rekening gehouden met alle muzieksmaken”, vertelt organisator Cor Strijbosch. “Toffe coverbands als Baby Blue, Ruizzz en Private Label. Maar ook Nederlandstalige zangers als Jeffrey Heesen, Raymon Hermans en rapper Sjors vormen een avondvullend programma. Wie liever de sterren van de hemel danst haalt zijn hart op bij dj’s als Zany en Sophie Francis. Daaromheen is er volop kostelijk vermaak. Block vrijdag 1 en zaterdag 2 september alvast in je agenda. Wij beloven een feest tot je erbij neervalt.”

Hoessenbosch1 Topartiesten, een relaxed sfeertje en acts met een knipoog. Typisch Hoessenbosch Festival. Bezoekers zijn vol van de duizenden lichtjes, charmante bospaadjes en de tot in de puntjes aangeklede pleintjes. “Het entertainmentgehalte is hoog”, verklapt de organisatie. “Naast de Mega Kuif Karaoke Show – vorig jaar één van de grote verrassingen – is er een Silent Disco. We verwachten ook dat Barts Borreltjespaleis, King of Bingo en de loeiharde Terrorcontainer grote trekpleisters gaan worden.”

Local heros

Het opnemen van locals in de line-up is iets wat de organisatie graag voort wil zetten. “Strike 2 bijvoorbeeld vind ik een steengoede band”, aldus Strijbosch. “Die mag niet ontbreken. Maar ook Private Label en Disco Vision zijn top. Een paar dagen geleden hebben we bovendien Dj JDA bevestigd gekregen. Deze uit Berghem afkomstige dj is niet weg te denken uit de hardcore scene. In zijn set maakt hij een reis door de tijd die begint bij de welbekende nineties hardcore. Houd of hield je een beetje van die muziek, dan moet je daar bij zijn.” Leuk lokaal weetje: carnavalsgroepen uit de regio bouwen samen een verlichte pop die straks op de mainstage staat.

Kindermiddag
Net zo betoverend als de avonden, wordt de kindermiddag op zaterdag vanaf 13.00 uur. “Samen met de scouting bouwen we een kabel- en survivalbaan.”, vertelt medeorganisator Johnny van Dommelen. “Gaaf toch, zo midden in de bossen. Net als de fietscrossbaan. Superstoer. Op het festivalterrein kunnen de kids zich daarnaast helemaal laten gaan met het knutselen, dansen en ponyrijden. Natuurlijk zijn er volop spelletjes en mogen ze zelf een broodje of pannenkoek bakken. Even tot rust komen? De hele middag zijn er voorstellingen van toneelgroepen en theatergezelschappen zoals het Osse Ronzebons. Niet onbelangrijk: entree is gratis. Voor sommige activiteiten vragen we een kleine vergoeding. Daarvoor zijn bij de kassa’s stempelkaarten verkrijgbaar.”

Kaarten kopen?
De Vroeg Uil kaarten zijn inmiddels al uitverkocht. Wil jij je kaarten alvast in huis hebben? In de voorverkoop zijn een stuk goedkoper dan aan de deur. Voor €25 heb je een passe-partout voor allebei de dagen. Ga je alleen op vrijdag of zaterdag? Dan betaal je €18. Koop ze bij zalencentrum de Merx, snackbar Silly’s, café Roots of online op hoessenboschfestival.nl